performans

Noć videa i performansa 2 u Sisku


vrijeme: 14.12.2016. 18,00
mjesto: Sisak; Daskalište, ulica Stjepana i Antuna Radića

U srijedu, 14. prosinca, od 18 sati, u sklopu programa Festivala Željezara, u Sisku se održava Noć videa i performansa 2.

Video radovi su odabrani po izboru Martine Mezak i Božidara Katića u sklopu projekta ArtMetaMedia, koji se do sada prikazivao u Zagrebu i Berlinu, a ovaj put i u Sisku. Prikazati će se filmovi umjetnika: Milijana Babić, Marijan Crtalić, Maja Kalogera, Božidar Katić, Tonka Maleković, Kata Mijatović, Zoran Pavelić, Daniela Ratkajec, Mare Šuljak, Marko Tadić, Nebojša Vuković, Geert Wachtelaer.  
 
Također će biti prikazan i video rad East Side Story autora Igora Grubića, koji je osvojio glavnu nagradu THT-MSU 2010. godine i nalazi se u nekim od najpoznatijih svjetskih muzeja i zbirki, uz autorovo predstavljanje.

Dio posvećen performansima, nakon uvodnog performansa sisačkog performera Marijana Crtalića, otvorit će najveći hrvatski eksperimentator i inovator u mediju slike i zvuka Ivan Marušić Klif, koji će izvesti audio vizualni koncertni nastup. Također performans će izvesti i Siniša Labrović te umjetnice Martina Miholić, Monika Meglić I Mia Orsag, koje će izvesti performans Cugaj s umjetnicom- svaka ima svoj karton!