predavanje, tribina

Razgovor o menadžmentu u kulturi: Emina Višnić o upravljanju neprofitnim organizacijama i EPK


vrijeme: 31.1.2017. 14:00
mjesto: American Corner u Ogranku Trsat Gradske knjiznice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti)
organizator: Gradska knjižnica Rijeka

U utorak 31. 1. u 14 sati u American Corneru u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka bit će  održan  razgovor i druženje s Eminom Višnić, direktoricom Rijeka 2020. d.o.o., društva odgovornog za provođenje zahtjevnog i za budućnost zajednice i regije izrazito važnog projekta Rijeka 2020. Europska prijestolnica kulture.
Sam razgovor se odvija sa znacajnim povodom - Veleposlanstvo Sjedinjenih Americkih Drzava u Republici Hrvatskoj doniralo je Gradskoj knjiznici Rijeka odnosno rijeckom American Corneru zbirku knjiga s temama menadzmenta i financiranja kulturnih i neprofitnih organizacija.
 
Kao osoba s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u području kulturnog menadžmenta u nezavisnom sektoru, mrežama, partnerskim projektima, hibridnim ustanovama i sl., Emina Višnić pravi je sugovornik za cijeli niz tema, a to su među ostalim: zašto je važan menadžment u kulturi, jesu li metode iz poslovnog sektora primjerene za neprofitni sektor, kako funkcionira i vrijedi li čemu strateško planiranje u kulturi, koji su izvori i načini financiranja, kako funkcioniraju partnerski projekti, kako usporediti američka i europsku tradiciju poslovanja kulturnih organizacija, kakav izazov u upravljačkom smislu predstavlja projekt Europska prijestolnica kulture…
 
Sam razgovor se odvija sa značajnim povodom - Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj doniralo je Gradskoj knjižnici Rijeka odnosno riječkom American Corneru zbirku knjiga s temama menadžmenta i financiranja kulturnih i neprofitnih organizacija. Tom prigodom, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a Christian Wright predstavit će mogućnosti suradnje kulturnih organizacija s Veleposlanstvom u Zagrebu. Dobrodošli su svi s interesom za proaktivnim radom i stvaralaštvom u području kulture.