predstavljanje

Predstavljanje projekta e-ARH.si u Zagrebu


vrijeme: 7.9.2017.
mjesto: Zagreb, SRCE, Josipa Marohnića 5

ICARUS HRVATSKA, Arhiv Republike Slovenije i SRCE pozivaju na predstavljanje slovenskog javnog elektronskog arhiva e-ARH.si koje će se održati u četvrtak, 7. rujna u 10 sati, u Sveučilišnom računalnom centru (SRCE) u Zagrebu. 

U okviru aktivnosti ICARUS HR na predstavljanju digitalizacijskih i IT arhivskih projekata u EU u Hrvatskoj, pozivamo Vas na novo predavanje iz serije „Arhivske teme“ posvećeno projektu razvoja slovenskog javnog elektronskog arhiva e-ARH.si te strategijama i aktivnostima slovenske arhivske službe na razvoju i implementaciji digitalnog arhiva. Projekt e-ARH koji je financirala EU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija ESS 2016-2020 okuplja sve javne arhive u Sloveniji i predstavlja značajni stručni i tehnički iskorak slovenske arhivske službe i struke s kojim želimo upoznati i hrvatsku stručnu i širu javnost.

Predavanja će biti na slovenskom jeziku.

Pokrovitelj programa je Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, a u programu će sudjelovati ravnatelj i stručnjaci iz Arhiva Republike Slovenije.

Program