natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu Radoslav Putar


vrijeme: 5.2.2018.
prijava: 11.03.2018

Institut za suvremenu umjetnost iz Zagreba raspisao je natječaj za Nagradu Radoslav Putar za likovne umjetnike do 40 godina starosti, koja se dodjeljuje za kvalitetu, hrabrost i inovativnost umjetničkih djela nastalih u prošloj i ovoj godini. Natječaj je otvoren do 11. ožujka 2018.

Pobjednik natječaja, koji traje do 11. ožujka, dobiva priliku boraviti na rezidencijalnom programu u Residency Unlimited u New Yorku, tijekom osam tjedana.

Umjetnici se mogu prijaviti s djelima izvedenima u svim medijima likovnih umjetnosti, slikarstvu, kiparstvu, grafici, crtežu, instalacijama, fotografiji, videu, novim medijima i performansu, dok ona iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj.

Prijavljuju se isključivo pojedinačno, samostalno ili ih mogu predložiti institucije i profesionalni djelatnici iz područja likovnih umjetnosti. Kandidati ne moraju biti državljani Republike Hrvatske, ali njihov umjetnički razvoj i rad moraju biti vezani uz hrvatsku kulturnu scenu.

Uvjet je i da su umjetnici koji konkuriraju za nagradu aktivni na sceni i izlažu u Hrvatskoj najmanje tri godine, te moraju tečno govoriti engleski jezik kako bi mogli aktivno sudjelovati u rezidencijalnom programu tijekom boravka u New Yorku.

Finalisti će biti odabrani temeljem predanih prijava, ranijih izložbi na kojima su sudjelovali, i predstavljenog potencijala,

Međunarodni stručni žiri će izabrati četiri finalista, koji će se predstaviti na zajedničkoj izložbi koja se otvara 7. lipnja u Rijeci, u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

Na otvorenju te izložbe Stručni žiri će, nakon pregleda radova i razgovora sa svakim od finalista, izabrati i proglasiti dobitnika Nagrade Radoslav Putar za 2018.

Natječaj je raspisan u suradnji s programom Young Visual Artists Award (YVAA) i domaćina programa Residency Unlimited iz New Yorka, s potporom zaklade Trust for Mutual Understanding iz New Yorka.

U YVAA, međunarodnoj mreži sličnih nagrada, danas je 12 europskih država,  Češka, Slovačka, Hrvatska, Kosovo, Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Albanija, Bugarska, Mađarska i Crna Gora. (Hina)
 
https://www.facebook.com/ICA.Zagreb/

***
Kako se prijaviti na Natječaj za Nagradu Radoslav Putar (radionica)