natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – La Maison de l’architecture en Île-de-France Le collectif Kurbis, Francuska


prijava: 31.12.2018
mjesto: Francuska

Maison de l'architecture i Kurbis zajedno razvijaju shvaćanje korištenja stambenih prostora s naglaskom na nove profesionalne prakse kako bi podržali vlasnike građevina u dizajnu stambenih prostora budućnosti. Za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa traže partnere među sveučilištima, školama arhitekture i dizajna, eksperimentalnih laboratorija, think-tankova, umjetničkih kolektiva, lokalnih zajednica, istraživača i muzeja koji već razvijaju projekte u kojima su korisničke operacije temelj i sastavni dio kreativnog procesa.

Maison de l'architecture je jedinstven prostor za arhitektonska, urbana i krajobrazna istraživanja, osim toga  Maison de l'architecture je organizacija koja organizira i vodi projekte, posreduje u arhitektonskoj kulturi te surađuje s izabranim dužnosnicima, vlasnicima zgrada, urbanističkim planerima, programerima, javnim bilježnicima i odvjetnicima, inženjerima, graditeljima i industrijalcima.


Kurbis je kolektiv arhitekata, dizajnera i fotografa koji na licu mjesta fotografiraju suvremene stambene prostore za dobrobit stanovnika, te nude način za dešifriranje strukture gradskog prostora i njegovog utjecaja na život građana.


Projekt se bavi arhitekturom, dizajnom, bazom podataka, sociologijom i ekologijom, a u cilju shvaćanja na koji bi način različite struke trebale osigurati podatke i podjednako oblikovati bazu kreativnih iskustava. Na taj način bi se integrirali modeli koji kreiraju inovativne alate za dizajn koji bi se izmjenjivali između civilnog društva i stručnjaka iz građevinske industrije.

 

Kontakt:

Patricia Laval         

E: contact@kurbis.fr

 

Partner search from France