natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Studio6 - contemporary music collective, Srbija


prijava: 31.12.2018
mjesto: Srbija

Studio 6 je kolektiv glazbenika, skladatelja i teoretičara iz Srbije, posvećen promociji suvremene glazbe. Na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa potprogram Kultura, žele se prijaviti s projektnom idejom koja veže suvremenu, klasičnu, improviziranu, instrumentalnu, akustičnu i elektronsku glazbu, a polazišna točka im je shvaćanje da će glazbena inovacija u 21. stoljeću biti kreativna suradnja, dok je u 20. stoljeću uglavnom bila riječ o novim zvukovima i tehnologijama za glazbu.


Novi oblici glazbe mogli bi se dogoditi kroz nove načine stvaranja glazbe, a osobito polazeći od ideje skladatelja-umjetnika kao kreatora koji kombinira različite ideje, vještine i pristupe na različite načine, što je već i slučaj u pop i jazz kompozicijama / izvedbama.
 
Cilj projektne ideje je okupiti kreativne glazbenike kroz niz radionica, izvedbi, majstorskih tečajeva, dokumentacije; stvoriti mrežu / asocijaciju koja će ubuduće omogućiti takve projekte, a fokus je suradnja unutar glazbenog medija, a ne između različitih disciplina.  Za partnere traže suvremene glazbene ansamble, organizatore i festivale, edukativne glazbene ustanove, studije, prostore / kulturne centre, zaklade, međunarodne udruge i mreže.
 
Studio 6 bavi se obrazovnim programima, raspravama i izgradnjom regionalne mreže s ciljem postavljanja i njegovanja vitalne i jedinstvene suvremene glazbene scene u Srbiji. Instrumentalni ansambl Studio 6 okuplja međunarodno priznate soliste i izvođače suvremene i improvizirane glazbe. Ansambl potiče otvoreni dijalog između slušanja, tumačenja i stvaranja u suvremenoj umjetničkoj praksi.
 

Kontakt:


Milana Zarić
E: studiosest@gmail.com
E: milana.zaric3@gmail.com

 
Partner search from Serbia