natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Općinska javna knjižnica okruga Plungė, Litva


mjesto: Plungė, Litva

Za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, Općinska javna knjižnica okruga Plungė traži partnere za projekt čiji je glavni cilj naučiti sačuvati, predstavljati i razvijati vještine upravljanja kulturnom baštinom, te stvoriti praktični vodič i prilagoditi ga i pružiti zajednici iz obrazovnih razloga. 

Općinska javna knjižnica okruga Plungė u Litvi smještena je u objektu kulturne baštine sa satnom kulom kojeg okružuje 60 hektara parka koji pripada gospodarskoj cjelini kneza Mykola Oginskisa. Knjižnica se u taj zaštićeni objekt kulturne baštine smjestila 2012. godine kada je kompletno obnovljen mehanizam sata iz sredine 19 stoljeća te vrlo rijedak i dobro očuvan primjer plantaže. 

Žele pronaći partnere među knjižnicama, kulturnim i umjetničkim institucijama za razmjenu iskustava, te partnere od kojih bi mogli naučiti kako modernizirati usluge i upravljačke vještine te kako privući turiste. Prihvatljivi partneri su sveučilišta, kulturne organizacije i centri, regionalna i nacionalna tijela, inovacijski centri, turističke zajednice i sl.

Vrijeme: rujan 2018.
Mjesto: Plungė, Litva
Web: https://plunge.rvb.lt/en/

Kontakt:
Gintare Gureviciute
Manager of Cultural activities
E: gggintaregureviciute@gmail.com

Partner search from Lithuania