radionica, kolonija, djeca, mladi

Cirkuski inkubator - edukativni program za djecu


vrijeme: 1.10.2018.
mjesto: Zagreb; AKC Medika, Pierottijeva 11

Krenuli su upisi u novu sezonu početnog stupnja Cirkuskog inkubatora- kontinuirane edukacije za djecu od 5 do 12 godina, a održavat će se od listopada 2018. do lipnja 2019.

 

Cirkuska pedagogija kombinira fizičke aktivnosti koje se nalaze u cirkusu i upotrebu umjetničkih vještina s obrazovnim sadržajima i ciljevima. Ova radna metoda usmjerena je na poticanje psihomotoričkog  razvoja, koji predstavlja važan aspekt života mladih ljudi. Štoviše, poticanje djece i mladih da se okušaju u ovom atraktivnom I zabavnom načinu  osobnog izražavanja i samorazvoja doprinosi razvoju hrabrosti i njihove prirodne potrebe da poboljšaju karakter u potrazi za pozitivnim aktivnostima, razvija samopoštovanje I socijalne vještine. To podrazumijeva neprestano otkrivanje novih izazova i stečenih vještina na jedan kreativan način.

Polaznici/e edukacije će kroz rad sa cirkuskim umjetnicima/ama i pedagozima iz Cirkorame učiti raznovrsne cirkuske vještine prilagođene uzrastu na osnovnom stupnju, kao što su: pronalaženje ravnoteže (hod po žici i drugim adekvatnim objektima), zračne akrobacije (trapez,svila, ring) akrobatika na tlu, žongliranje, razvijanje osjećaja za prostornu motoriku kroz poligone…

Dinamika rada: 60 min jednom tjedno u periodu do prosinca

Prvi ogledni sat održat će se 1.10. od 18-19h u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti AKC Medike

Dodatne informacije I prijave na: cirkorama@gmail.com (prijave obavezne)

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba-Gradskog ureda za kulturu I Ministarstva kulture RH.