izložba

Re-dizaj, izložba studentskih radova


vrijeme: 19.10.2018.
mjesto: Zagreb, Galerija Bernardo Bernardi, Ulica grada Vukovara 68

Izložba studenata Arhitektonskoga fakulteta u Zagrebu, Studija za dizajn, pod nazivom RE-DIZAJN otvara u Galeriji Bernardo Bernardi, u petak 19. listopada, u 19 sati.

'Što doista želimo i trebamo? U prepoznavanju potreba i želja korisnika dizajneri osluškuju na koji način funkcionira svijet i u kojem smjeru bi mogao krenuti. Što će ljudi željeti i trebati danas, i u budućnosti? U međuvremenu – u želji za posjedovanjem svih tih stvari kojima zadovoljavamo jednu ili više potreba nastaje doista problematična nuspojava: postajemo zatrpani stvarima koje ispunjavaju funkciju, ali više ne zadovoljavaju ni načinom uporabe ni estetikom. Možda su i korisne, ali ne želimo ih gledati; loše su i ostarjele. Brzo su dosadile. Tako potrebe korisnika ostaju, ali nastaje inflacija predmeta; nelagodna zatrpanost.

I tu na scenu stupa RE-DIZAJN.

Studenti preddiplomskog studija industrijskog dizajna vođeni mentorima Mladenom Orešićem, Andreom Hercog i Zlatkom Kapetanovićem u okviru projektnog zadatka preoblikovali su postojeće proizvode, nastojeći ih prilagoditi suvremenim zahtjevima, a možda i osigurati aktualnost na dulji rok.'

— Iz teksta Ksenije Foretić