predstava

Premijera predstave 'Svemirski Božić' u Centru za kulturu Trešnjevka


vrijeme: 6.12.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1

U četvrtak, 6. prosinca, u 19 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava za djecu 'Svemirski Božić' autora i redatelja Mire Čabraje, u izvedbi Kazališta La La Land.

Samo nekoliko dana nakon promocije diplome, mladi glumac Miro Čabraja, premijerno će prikazati svoju novu predstavu za djecu Svemirski Božić. Peta je to po redu režija mladog glumca i to njegovog autorskog teksta.

 

Ni ovaj puta Miro u kreiranju božićne bajke nije sam. Uz njega će se na daskama koje život znače pojaviti i mlade nade hrvatskog glumišta: TV voditeljica i glumica Edina Pršić te glumac Mirko Ilibašić.

 

Zanimljiv spoj svemiraca i Božića, upečatljivih kostima i razigrane scenografije, zabavne glazbe, vjerujemo, najmlađe će ostaviti bez teksta. Za kostime i scenografiju zaslužna je Petra Anić-Božić, koja je s Čabrajom surađivala na predstavi Tri praščića, selidba na Jadran. Skladbu potpisuje nagrađivana mlada skladateljica Linda Uran, dok se o jeziku brinula Đurđa Škavić.

 

Trajanje: 30 minuta

Dobna granica: 3+

 

Kakva je atmosfera u radionici Djeda Mraza uoči Božića? Pristiglo je preko 5000 pisama, a ostalo je još samo nekoliko sati do Božića!


No, ne ide sve prema planu! Vjetar je uništio saonice i Djedica je spriječen. Vilenjaci na razne zanimljive i duhovite načine pokušavaju pomoći Djedici, no ne uspijevaju. Uputili su se u potragu za pomoć, no prava pomoć stiže 5 do 12. Svemirci! Svemirci koji ne znaju što je poklon, ali znaju pomoći. Pomažu Djedici prenijeti sve darove u svemirski brod i rješavaju problem. Djeca su na vrijeme dobila svoje darove, a ni Svemirci nisu ostali uskraćeni. Dobili su poklon po prvi puta i naučili četiri čarobne riječi.