izložba

Izložba 'Paravan s dva kapka' u Galeriji Crta


vrijeme: 5.12.2018. - 14.12.2018.
mjesto: Zagreb; Galerija Crta Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18

Otvorenje izložbe autorice Marije Matić  'Paravan s dva kapka'održat će se  u srijedu, 5. prosinca, u 19 sati, u Galeriji Crta Centra za kulturu i informacije Maksimir. Izložbu možete razgledati do 14. prosinca 2018.

Paravan s dva kapka*

 

„U ranim mjesecima i godinama svojih života djeca koriste neverbalne znakove i geste kao način komuniciranja. Kad pogledam fotografije sebe u tim ranim danima prvo što primjećujem su oči - tako su ogromne bile, čini mi se kao da su sve vidjele. Kad smo tako mali, glave su nam velike a oči još veće, i drugi stalno gledaju u te naše velike glave i oči pokušavajući iščitati ono što nam je potrebno, saznati kako se osjećamo. Sad kao odrasla, shvaćam kako premalo jedni drugima gledamo u oči i trudimo se saznati kako se netko istinski osjeća.


I ovaj rad: mnogo velikih glava, mnogo očiju, neverbalnih gesti, to sam sve ja s drugima. Jer da nema drugih, moja bi glava bila samo jedan balon koji bi se brzo ispuhao.“ piše o svom radu Marija Matić.


Program je podržan sredstvima Gradskog ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2018. godinu.