koncert

Vlatko Stefanovski Trio nastupa u Zagrebu 21. prosinca


vrijeme: 21.12.2018.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2

Makedonski gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski sa svojim Triom nastupit će 21. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Stefanovski na koncertima izvodi etno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, a na zagrebačklom koncertu će ugostiti Branka Bogunovića Pifa, koji je u dugoj karijeri svirao gitaru u grupama Drugi Način, Plava Trava Zaborava i Animatori, priopćio je organizator koncerta Tvornica kulture.
 
Stefanovski, koji je još krajem 70-ih osnovao rock grupu Leb i Sol, u posljednje vrijeme glazbu za film i kazalište. Svirao je i snimao širom svijeta s izvođačima poput Tommyja Emmanuela, Stochela Rosenberga s kojima dijeli projekt Kings of String, nizozemskim gitaristom Janom Akkermanom i drugima.
 
Pozornicu je dijelio sa značajnim svjetskim orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, filharmonija Monte Carla ili bečki Tonkunstler orkestar.
 
Solo karijeru započeo je sredinom devedesetih kada izdaje album "Cowboys & Indians". Nakon toga je sa svojim triom snimio album "Vlatko Stefanovski Trio", na "Thunder From The Blue Sky" vraća se etno korijenima, slijedi izdanje "Kula od karti" i glazba za film na albumu "Kino kultura".
 
Rad s gitaristom Miroslavom Tadićem na albumima "Krushevo" i "Treta majka" bacile su novo svjetlo na akustičnu gitaru Stefanovskog i istraživanje makedonske tradicionalne glazbe.
 
Prošle je godine objavio novi album "Mother tongue", čija je pjesma "Zošto si me majko rodila" posvećena makedonskim glazbenicima Stevi i Esmi Teodosievski.
 
Uz Stefanovskog, njegov Trio čine basist Đoko Makismovski i bubnjar Dejan Milosavljević. (Hina)