nagrada

Poznati dizajneri izradili predmete za konzumaciju zagrebačke vode


vrijeme: 24.12.2018.
mjesto: Zagreb

Grad Zagreb objavio je rezultate natječaja za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode, prva nagrada nije dodijeljena, a dvije jednakovrijedne druge pripale su Bruni Gloković i Tanji Virag, mentor im je bila Andrea Hercog, te Ivi Ćurković Spajić i Karli Glavaš.

Natječaj su, u povodu 140. obljetnice zagrebačkog vodovoda, raspisali Grad Zagreb, Zagrebački holding te Vodoopskrba i odvodnja. Cilj je bio dobiti kvalitetno idejno rješenja visokog stupnja razrade za dizajn uporabnih predmeta - čaša, bokala, boca, termo boca, kalupa za led, inovativnog uporabnog predmeta za ispijanje vod, te prateće ambalaže.
 
Nagrade su dodijeljene na javnom, otvorenom i anonimnom natječaju na koji je u regularnom roku zaprimljeno 12 radova. Sudjelovati su mogli profesionalni dizajneri – samostalni autori ili interdisciplinarni timovi na čelu s profesionalnim dizajnerom te studenti dizajna, ali isključivo s mentoriranim radovima.
 
Nagrade od 93 tisuće kuna bruto dodijeljene su radovima broj "04-TOKPOTOK“ autorica Gloković i Virag, te radu  "05-MANDA“ autorica Ćurković Spajić i  Glavaš.
 
Dvije jednakovrijedne treće nagrade u iznosu od 62 tisuće kuna bruto pripale su radovima broj "08-ZGODA“ Market Kolektiva te "09-PITKA“ Filipa Havraneka i Kristine Lugonja.
 
Prva nagrada koja nije dodijeljena, iznosila je 155 tisuća kuna bruto.
 
Svi predmeti namijenjeni su za izvedbu i praktičnu upotrebu. Oblikovane predmete koristit će gradski i državni dužnosnici te djelatnici i suradnici Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga i Vodoopskrbe i odvodnje. (Hina)