natječaj

Raspisan natječaj za 7. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2019.


prijava: 08.02.2019
mjesto: Zadar

Udruga 'Stihovi i Note' raspisuje natječaj za 7. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2019. koji će se održati 3. svibnja 2019. u HNK Zadar. Natječaj je otvoren do 8. veljače 2019. godine!

Skladbe slati isključivo na e-mail adresu udruge „Stihovi i Note“: stihovizdnote@gmail.com

Na festivalu se izvodi suvremena kršćanska glazba, natjecateljskog je karaktera te će se dodijeliti nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike.

Uvjeti natječaja:

- Nove autorske, neobjavljivane  skladbe ili nedavno objavljene ali da nisu javno izvođene na festivalima ili emitirane na radiju
- Tekst kršćanskog sadržaja
- Trajanje skladbi  do 3:50 min., najviše do 4:00 min.
 
Prijava mora sadržavati:

-Tekst pjesme u Word formatu 
-Uredno potpisani autor teksta, glazbe i aranžmana
-Kratka biografija izvođača sa svim potrebnim kontakt podacima (kontakt osoba, adresa, mob. email)
-Ogledna demo snimka skladbe koja ne treba biti studijski obrađena ali glazbeno -produkcijski što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps).
- Prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora a    autori jamče za originalnost skladbi.
 
Rezultati natječaja: bit će javno objavljeni putem medija 12. veljače 2019.g. Autori i izvođači koji su izabrani od strane organizatora festivala osobno će se obavijestiti.
 
Info - pravilnik festivala:
Izvođači  će nastupati uz pratnju festivalskog benda a prateće vokale  izvođači dovode sami. Do kraja veljače dostaviti tekst i akorde, gotove aranžmane, u sibellius raspisati akorde ili note po taktovima, gotov Mix). Studijske snimke (mastere) obavezno dostaviti  najkasnije do  15.ožujka 2019.
-U pojedinom izvođačkom sastavu istovremeno na pozornici može biti najviše četrnaest (14) članova!
- Generalna proba je od 12:30 do 16 h. Prije/nakon tonskih proba (ovisno o rasporedu) izvođači mogu samostalno razgledati najvažnije kulturne i duhovne znamenitosti grada Zadra.
-Na festivalu će nastupati najviše do 14 izvođaća nakon čijih nastupa slijedi glasanje publike i stručnog žirija.
-Tijekom zbrajanja glasova slijedi 15-minutni revijalni dio programa uz glazbenog gosta.
-Slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i izvođenje pobjedničke skladbe.
- Za smještaj izvođača koji dolaze izdaleka potrebne su pravovremene informacije i točan broj osoba koje bi prenočile u Zadru kako bi organizatori realizirali smještaj.
-Troškove puta snose sami izvođači.
 
Sve dodatne informacije na kontakt broj: 099 405 93 29 , na email udruge stihovizdnote@gmail.com