izložba

Izložba suvremenog nakita Tene Glumpak u Zaboku


vrijeme: 9.2.2019. - 15.2.2019.
mjesto: Gradska galerija Zabok

U subotu, 9. veljače 2019. u 18 sati, u Gradskoj galeriji Zabok otvara se izložba suvremenog nakita Tene Glumpak.

Riječ autorice:

'Naziv koji sam stekla je 'Oblikovateljica suvremenog nakita'. Izrađujem nakit od bakra, mesinga, srebra, epoxy smole i ponekad ih kombiniram s kožom i raznim kamenjem. Tehnike koje koristim su iskucavanje, jetkanje i patiniranje. Cijelu obradu radim ručno od početka do kraja procesom rezanja, lotanja, poliranja i dorade. Svi metalni dijelovi nakita nastaju iz lima i/ili žice, uz pomoć raznih alata, vatre i kiselina. Izrađujem gotovo sve komade nakita od naušnica, ogrlica do prstenja i narukvica.
Veliko zadovoljstvo mi predstavlja sve što vlastitim rukama mogu stvoriti i uzbuđenje koje dolazi s tim hoću li uspjeti realizirati ono što sam u svojoj glavi zamislila. Inspiraciju nalazim u djelima nekih slikara, arhitekturi i prirodi koja je uvijek nepresušan izvor posebnih oblika i boja.

Volim nakit, volim ga nositi, gledati i stvarati.

Nekada je nakit bio statusni simbol, a danas ga uglavnom smatraju modnim izričajem, međutim,  mislim da on još uvijek puno govori o osobnosti onoga koji ga nosi.
Obrada metala nije samo proces mijenjanja oblika i forme materijala već istinsko nadahnuće koje obuzima čovjeka i tjera ga u nova istraživanja.'

- Tena Glumpak

https://www.facebook.com/Gradska-galerija-Zabok