smotra, revija, djeca, mladi

7. međunarodna revija filmova za djecu u Čakovcu


vrijeme: 4.3.2019. - 7.3.2019.
mjesto: Čakovec; Centar za kulturu Čakovec, Trg Republike 5

Centar za kulturu Čakovec sedmu godinu za redom organizira program europskog filma za djecu i mlade u cilju razvoja medijske kulture i osvješćivanja filmske umjetnosti u školama. Revija će se ove godine održati od 4. do 7. ožujka!
 

Prije svake projekcije održat će se uvod u gledanje filma i približit će se osnovni filmološki i tematski elementi koje film obrađuje. Radionice nakon filma održavat će se na Maloj sceni Vinko Lisjak.

 

U ponedjeljak, 04.03., u 10 sati, Reviju otvara film 'Amelie u bijegu'.

 

R:Tobias Wiemann, Njemačka, Italija, 2017., 97’

 

Trinaestogodišnja  Amelie  za  sebe  misli  da  je  čvrsta  cura  iz  velegrada  i  vrlo  vjerojatno  je  najtvrdoglavija  djevojka  u  cijelom  Berlinu. Nikome  ne  dozvoljava  da  joj  govori  što  da  radi,  a  ponajmanje  svojim  roditeljima.  No  nakon  još  jednog  napadaja  astme  oni  je  pošalju  u  posebnu  kliniku  u  planinama    i  to  protiv  njezine  volje. Umjesto da dozvoli da joj pomognu, Amelie  bježi tamo gdje nitko ne bi pretpostavio – u  planine. U Alpama sreće tajanstvenog petnaestogodišnjeg  Barta. Kad joj nepozvan suputnik spasi život, Amelie zaključije da je Bart interesantniji nego što je u početku mislila. 

 

Film 'Amelie u bijegu'  je nagrađen  brojnim nagradama, između ostalog zlatnom Njemačkom filmskom nagradom za najbolji film za djecu, te zlatnim vrabcem u Erfurtu i Geri.


Program revije:

https://czk-cakovec.hr/7-medunarodna-revija-filmova-za-djecu-4-7-ozujka-2019/