izložba

Ljiljana Barković u Galeriji Zilik


vrijeme: 14.3.2019. - 28.3.2019.
mjesto: Karlovac, Galerija Zilik

U četvrtak, 14. ožujka 2019. u 19 sati, otvara se prva ovogodišnja izložba u karlovačkoj Galeriji ZILIK. Ciklus ZILIK izložbi otvara Ljiljana Barković koja je na ovogodišnjem ZILIK-u realizirala likovnu radionicu za djecu na temu eko-mozaika.  

Na samostalnoj izložbi "Fragmenti – misli o prostoru" akademska slikarica Ljiljana Barković predstavit će se recentnim ciklusom slika različitog formata. Višegodišnje istraživanje slikarske površine kao geometrijskog i fragmentiranog likovnog polja koje se bavi slikarskim prostorom kao mrežom dovelo je umjetnicu do stadija u kojem slikarski prostor apstraktne slike postaje odraz apstrahirane misli. 

''Svijet likovnih elemenata i njihove komunikacije tj. odnosa na površini slike strukturalno je polazište u radu Ljiljane Barković. Višegodišnje istraživanje slikarske površine kao geometrijskog i fragmentiranog likovnog polja koje se bavi slikarskim prostorom kao mrežom dovelo je umjetnicu do stadija u kojem slikarski prostor apstraktne slike postaje odraz apstrahirane misli.'' – Sonja Švec Španjol, mag.hist.art.  
 
Izložba ostaje otvorena do 28. ožujka 2019.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/411021576341090/