najave

DPUH predstavlja diplomce


vrijeme: 17.4.2019.
mjesto: Zagreb, DPUH, Preradovićeva 44

Drugo večernje izlaganje iz ciklusa 'DPUH predstavlja diplomce' na rasporedu je 17. travnja.  

DPUH predstavlja diplomce 2x_#imamdiplomu
SRIJEDA, 17. travnja 2019. u 18:30

Dejan Troha: Sakralna arhitektura čabarskog kraja u 18. i 19. stoljeću
Marina Dujmović: Muzej i posjetitelj – idejni projekt „Muzeja bašćanskih štorija“
Doris Cvetko: Problemi interpretacije i valorizacije prostora Gradske kavane u Zagrebu
Petra Šarin: Feminističke intervencije u hrvatsku umjetnost nakon 2000.: Problematika i kritičke pozicije

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske na inicijativu svojih članova koji predaju na Odsjeku za povijest umjetnosti u Zagrebu organizira večernja izlaganja nedavno diplomiranih kolega iz Rijeke, Zadra i Zagreba. Namjera je okupiti povjesničare umjetnosti različitih generacija: mentore, mlade kolege s tek stečenom diplomom, studente koji započinju izradu diplomskoga rada i sve zainteresirane članove Društva i šire javnosti.
Temeljem pozitivnih iskustava u radu s diplomandima no i uz spoznaju da mnogi studenti nisu u mogućnosti upoznati se s radom kolega iz drugih sredina te da tokom studija nisu bili u prostorima svoje strukovne udruge, okupit ćemo diplomande koji će u kratkim izlaganjima prezentirati rezultate svojih radova. Radove su predložili mentori s navedenih odsjeka u našoj zemlji.
Ova okupljanja koncipirana su tako da studenti prezentiraju sažeta izlaganja u okviru vremena koji podsjeća na konferencijsko izlaganje, tako da izlagači steknu i to iskustvo, i to pred mlađim kolegama kojima bi sudjelovanje u raspravama predviđenim za kraj večernjih druženja bilo od pomoći pri koncipiranju vlastitih radova.
 
http://www.dpuh.hr/