djeca, mladi

Proljetni praznici u 'Trešnji'


vrijeme: 23.4.2019. - 28.4.2019.
mjesto: Zagreb; Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1

U sklopu programa Proljetni praznici u 'Trešnji' u kazalištu 'Trešnja' održat će se baletni kamp 'Pepeljuga', a na rasporedu je i program razgledavanja kazališta 'U kazalištu o kazalištu' te predstava 'Pepeljuga'.

Program Proljetni praznici u Trešnji osmišljen je za djecu predškolskog i školskog uzrasta u svrhu edukacije, poticanja kreativnosti i zabave tijekom proljetnih školskih praznika.

Za sve zainteresirane održat će se baletni kamp Pepeljuga, a na rasporedu je i istoimena predstava u režiji Jakova Sedlara, 27. i 28. travnja, te program obilaska kazališta U kazalištu o kazalištu, 26. travnja.

Baletni kamp Pepeljuga

Baletni kamp Pepeljuga, inspiriran baletom Pepeljuga, u Trešnji će se održati od 23. do 28. travnja.

Balet Pepeljuga pripada samom vrhu baletne literature, nastao je prema poznatoj bajci francuskoga pisca Charlesa Perraulta, a glazbu je napisao ruski skladatelj Sergej Prokofjev. Balet je premijerno izveden 1945. godine u moskovskom Boljšoj Teatru.

Kamp je namijenjen svim malim zaljubljenicima u balet i kazalište, od 6 do 12 godina starosti, koji će se upoznati s osnovim baletnim pozicijama i koracima te će naučiti koreografiju inspiriranu baletom Pepeljuga, prilagođenu njihovom uzrastu. Za upis nije potrebno predznanje.

Polaznici će na dar dobiti tijaru i baletni tutu ili kostim princa, a sudjelovat će i na programu razgledavanja kazališta U kazalištu o kazalištu te će pogledati predstavu Pepeljuga. Posljednji dan kampa održat će se ogledni sat za roditelje.

Prijave na baletni kamp su do 18. travnja 2019. Obrazac za prijavu nalazi se na web stranici kazališta Trešnja.