projekcija, performans

Vesna Mačković: 'Migrirati ili ne migrirati'


vrijeme: 3.5.2019. 19 h
mjesto: Sisak; Gradska galerija Striegl, Rimska ulica 11

U sklopu programa Connect/Reflect, u Gradskoj galeriji Striegl, u petak, 3. svibnja, s početkom u 19 sati, bit će premijerno prikazan kratki animirani video sisačke umjetnice Vesne Mačković 'Migrirati ili ne migrirati'. Prilikom premijernog prikazivanja ovog videa, umjetnica će izvesti i kratki multimedijalni performans pripremljen samo za ovu priliku.

Koristeći zvukove iz originalnog videa te miksajući svoj glas uživo putem iPad aplikacija nastat će zanimljiv radiofonijski rad na vječnu temu (ne)migriranja.
 
Nakon performansa, održat će se razgovor s Vesnom Mačković i time po prvi put omogućiti sisačkoj publici da se i van pozornice upozna s radom njihove sugrađanke.
 
Umjetnica koja se svojom umjetnošću predstavila dosad na 4 kontinenta (New York, São Paulo - Brazil, Kazahstan, Moskva, Petrograd, Atena) dolazi ovaj rad premijerno prikazati u svom rodnom gradu Sisku.
 
Program:
19,00 sati - premijera videa ''Migrirati ili ne migrirati''
19,30 sati - multimedijalni performans
20,00 sati - razgovor s umjetnicom
 
Ovaj događaj dio je inicijative "Umjetnost dostupna svima" prema kojoj posjetitelji pri izlasku ovisno o svom životnom standardu i zadovoljstvu primljenim sadržajem sami odlučuju i upisuju iznos donacije na ulaznicu.

Doniranjem podržavate sve buduće izvedbe!