predavanje, tribina

Umjetnički razgovor u Veneciji: Angela Richter i Martha Wilson


vrijeme: 23.6.2019. 17 h
mjesto: Italija; Venecija

Kao dio programa promocije međunarodne izložbe u organizaciji Grada Dubrovnika i Umjetničke galerije Dubrovnik pod nazivom 'Mjesto isprekidanih odlazaka' otvorene tijekom 58. Venecijanskog bijenalea, na izložbenoj lokaciji, na adresi Tesa 100, Arsenale Nord, u nedjelju, 23. lipnja, s početkom u 17 sati, održat će se i umjetnički razgovor na kojemu će sudjelovati slavna teoretičarka i redateljica Angela Richter te njujorška umjetnica i jedno od najvećih imena performansa danas, Martha Wilson.

Najveći ovogodišnji međunarodni kulturni projekt u organizaciji Grada Dubrovnika i Umjetničke galerije Dubrovnik, grupna je izložba "Mjesto isprekidanih odlazaka" otvorena u Veneciji tijekom 58. Venecijanskog bijenalea, a izložba koja se može pogledati do 24. studenoga, okuplja troje međunarodno priznatih umjetnika s dubrovačkom adresom, Izvora Pende, Slavena Tolja i Marijanu Pende.

 

Tema umjetničkog razgovora bit će umjetnost i aktivizam u umjetnosti, feminizam i položaj ženskih umjetnica u današnjem vremenu, točnije na kulturno-umjetničkoj sceni danas. Umjetnice će razgovarati i o mogućnostima umjetnosti kao o sredstvima za društvene promjene, kao i položaju umjetnica i feminizma u svijetu umjetnosti danas.

 

Ulaz na umjetnički razgovor je besplatan!