seminar

2. Jane's Walk seminar: Zaigraj se sad, otkrij grad!


vrijeme: 18.10.2019. - 20.10.2019.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1

Centar za kulturu Trešnjevka (projekt Mapiranje Trešnjevke), u suradnji s globalnim pokretnom Jane's Walk, organizira 2. Jane’s Walk seminar od 18. do 20. listopada pod naslovom 'Zaigraj se sad, otkrij grad!'.

Jane's Walk je globalni projekt  pokrenut 2006. u Torontu (Kanada) sa ciljem provođenja ideja urbanistice Jane Jacobs u stvarnost. Jane Jacobs je promovirala ideju gradskih šetnji na kojima se ljudi okupljaju radi zajedničkog istraživanja, razgovora i uživanja u zanimljivostima svojih gradova, ali i zajedničkog aktivnog sudjelovanja u životu i razvoju po mjeri čovjeka. Aktivnosti ovog projekta trenutno obuhvaćaju 372 grada u 58 zemalja na 6 kontinenata. Zagreb se toj mreži gradova priključio 2015. godine kroz aktivnosti projekta „Mapiranje Trešnjevke“ u okviru Centra za kulturu Trešnjevka koji je lokalni organizator i koordinator tog projekta za grad Zagreb.

 

Na seminar se može prijaviti popunjavanjem web obrasca na poveznici.

 

Cilj projekta:

 

Šetnje i ostala događanja u okviru projekta Jane's Walk pomažu građanima i posjetiocima grada u identifikaciji sa lokalnom zajednicom, potiču povezivanje sa i među lokalnim stanovništvom, kritičko razmišljanje i aktivan pristup gradskoj svakodnevici i životu kroz uočavanje potreba i problema, razmišljanje o mogućnostima za njihovo rješavanje.

 

Tema seminara su načini na koje zabava, kreativnost, umjetničke intervencije i igra u najširem smislu riječi mogu povoljno utjecati na kvalitetu gradskog života i povezati ljude. Sudjelovanje je besplatno i moguće je svim zainteresiranim građanima uz prethodnu najavu. Više informacija o ciljevima seminara i kompletan program možete naći na našoj web stranici, na http://mapiranjetresnjevke.com/aktivnosti/janes-walk-seminar-2-zaigraj-se-sad-otkrij-grad/

 

Više o globalnoj incijativi Jane’s Walk, našem učešću u njoj te prošlogodišnjem prvom izdanju seminara možete naći na slijedećim linkovima:

 

O projektu “Mapiranje Trešnjevke”

 

O Jane’s Walk i našem sudjelovanju u njemu

 

Više o samom seminaru...

 

Seminar je financijski podržan od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Turističke zajednice Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Austrijskoga kulturnog foruma i Mađarskog instituta u Zagrebu.