izložba

Izložba Nade Benc Štuka u Galeriji Modulor


vrijeme: 22.10.2019. - 31.10.2019.
mjesto: Zagreb, Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor

U Centru za kulturu Trešnjevka / Galeriji Modulor, u utorak, 22. listopada 2019., u 19 sati, otvara se interaktivna izložba keramike pod nazivom 'Dotakni, pomakni' Nade Benc Štuka. Izložba ostaje otvorena do 31. listopada 2019. 
 
O izložbi:
 
Promatrači su pozvani da opipom i razmještajem sudjeluju u postavu.
 
Zašto glina (zemlja) ?
Moderno doba digitalnih tehnologija odmaknulo nas je od prirode. Udaljujemo se od onoga što praiskonski nosimo u sebi, od onoga što nas uzemljuje i stabilizira kako fiziološki, tako i psihološki. Iz dubokog poštovanja prema Zemlji autorica izabire glinu kako bi kroz keramiku naglasila njenu važnost.
 
Zašto "dotakni" ?
Sve manje se koristimo rukama. Uskraćujemo si suptilnost osjeta dodira. Ruke su u vrlo maloj mjeri kreativni stvaraoci konkretnih objekata... Želja  je da se bar na kratko zastane ... primi u ruke neki od oblika nastalih iz Nadinih ruku... da se osjeti kroz rad energiju zemlje, dah zraka koji je isušio vodu iz nje, vrelinu vatre koja mu je promijenila strukturu pretvorivši ga trajno u keramički objekt.
 
Zašto "pomakni" ?
Nada kaže: Želja mi je s posjetiocem podijeliti djelić užitka stvaranja, kreiranja nečega novoga. U tom trenutku biti će povezani – „TI“ s mojim uradcima, „JA“ s „tvojim“ mislima ... nećemo biti stranci u slučajnom prolazu.

Ulaz na izložbu je besplatan.

https://www.facebook.com/events/758963557875526/