koncert

Zagrebačka filharmonija s dirigentom Dmitrijem Kitajenkom snima CD za Oehms classics


vrijeme: 7.11.2019. - 8.11.2019.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog

Zagrebačka filharmonija će pod ravnanjem Dmitrija Kitajenka održati koncerte u četvrtak i petak, 7. i 8. studenog, i snimiti ih na CD za uglednu izdavačku kuću Oehms classics.

Iz Zagrebačke filharmonije istaknuli su da koncerti 7. i 8. studenoga pripadaju još jednom povijesnom trenutku za taj orkestar jer će snimke koncerata biti trajno sačuvane u nosaču zvuka u izdanju najuglednije diskografske kuće za klasičnu glazbu na svijetu Oehms classicsa.

Riječ je o trećem CD-u koji će Filharmonija snimiti za Oehms classics na koncertima koji počinju u 18,30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Orkestar će pod ravnanjem umjetničkog savjetnika, dobro poznatog zagrebačkoj publici, velikog maestra Dmitrija Kitajenka održati koncerte u sklopu filharmonijskoga Crvenog i Plavog ciklusa, izvijestili su iz Zagrebačke filharmonije.

Na glazbenom programu bit će suite "Ljetna noć" i "Skitska suita" jednog od najpoznatijih skladatelja 20. stoljeća Sergeja Prokofjeva te "Maskerada" i "Spartak", djela obilježena širokom pjevnom melodijskom linijom, bogatim ritmičkim pomacima i blještavim orkestralnim koloritom, armenskog skladatelja Arama Hačaturjana.

"S prvim CD-om pridružili smo se elitnom krugu orkestara koji snimaju za ovu uglednu etiketu, s drugim smo se pozicionirali na međunarodnom glazbenom tržištu, a s trećim CD-om dodatno obogaćujemo svoju diskografiju i zaokružujemo vrijednu suradnju s jednim od najvećih dirigenata današnjice koja je počela u sezoni 2011./2012., kad je orkestar dobio novi umjetnički polet i kvalitetu", priopćili su iz Zagrebačke filharmonije. (Hina)