natječaj

VBZ ponovo raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman


prijava: 10.02.2020

Izdavačka kuća VBZ 16. put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine koja će dobitniku donijeti 100 tisuća kuna i objavljenu knjigu u izdanju tog nakladnika. Rok za slanje rukopisa je 10. veljače 2020., a rukopisi se predaju pod šifrom!
 

O nagradi će odlučivati žiri u sastavu književnici Zoran Ferić i Mile Stojić, književni kritičari Jagna Pogačnik i Strahomir Primorac, te glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina.


Rezultati natječaja bit će objavljeni na 13. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak 2020.


Najboljem romanu koji u rukopisu stigne na natječaj bit će dodijeljena VBZ-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100 tisuća kuna.


Nagrađenom autoru pripada i pravo na objavu književnog djela u izdanju VBZ-a te mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži..


Tekst javnog natječaja s detaljnim propozicijama dostupan je na internetskim stranicama www.vbz.hr.


Nagrada VBZ-a najizdašnija je regionalna književna nagrada osmišljena kao poticaj književnom stvaralaštvu, nakladničkoj djelatnosti i promociji kvalitetnih književnih sadržaja, te s ciljem održavanja i oživljavanja regionalne književne scene. Nagrada se dodjeljuje od 2002., a prošle godine dobila ju je Olja Knežević za roman "Katarina, Velika i Mala". (Hina)