natječaj

Springback Academy - traže se plesni kritičari


prijava: 17.01.2020
mjesto: Rijeka

Nakon Umeå, Barcelone, Pilsena, Aarhusa, Sofije i Pariza, Springback Academy ponovno će ponuditi plesnim kritičarima-početnicima priliku da se educiraju na temu osnova kvalitetne plesne kritike u sklopu Spring Forwarda – ovaj put u Rijeci gdje će se od 24. do 26. travnja 2020. godine održati ovaj godišnji festival mreže Aerowaves. Prijave se primaju do 17. siječnja 2020.!

Traži se do 10 osoba koje imaju interesa ili neko prethodno iskustvo pisanja o plesu. Mentori koji će voditi sudionike kroz ovu edukaciju neki su od vodećih plesnih kritičara - Donald Hutera (The Times), Sanjoy Roy (Guardian), Kelly Apter (The Scotsman) i Laura Cappelle (New York Times).

 

Pod vodstvom ovih četvero iskusnih mentora, sudionici će imati priliku stvarati, oblikovati i dijeliti razgovore o plesu te usmjeriti svoje kritičke vještine pisanja za više različitih formata. Koristit će se brza metoda stjecanja iskustva i tehnike odgovorne, učinkovite, atraktivne plesne kritike, kao i istraživanje i razumijevanje mogućnosti koje digitalno objavljivanje može ponuditi.

 

Kao dodatak, prije dvije godine pokrenut je Springback Magazine, za koji isključivo pišu autori koji su sudjelovali u programu Springback Academy, koji su dio sve veće zajednice „diplomiranih“ pisaca ove akademije.

 

Prijavite se primaju do 17. siječnja 2020. godine na adresu ravnatelja Springback akademije Oonaghha Duckwortha - SBapplication@aerowaves.org.

 

Na poveznici je moguće pronaći više detalja o prijavi.