izložba

Davor Sanvincenti: 'Rubna titranja'


vrijeme: 19.12.2019. - 18.2.2020.
mjesto: Zadar; Kneževa palača, Poljana Šime Budinića 3

Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar najavljuje otvorenje izložbe Davora Sanvincentija 'Rubna titranja' u četvrtak, 19. prosinca, u 19 sati, u Kneževoj palači.

 

Davor Sanvincenti / 1979 / multimedijalni je umjetnik čije se područje djelovanja nalazi u fenomenologiji audiovizualnog i antropologiji vizualne kulture, uz fokus na propitivanje različitih stanja i oblika ljudskih osjeta i percepcija. Djeluje u medijima filma i videa, fotografije, fizičke svjetlosne i zvučne instalacije te audiovizualnog performansa. U radovima se bavi konceptom iluzije, istražujući moguće granice percepcije te konstrukcije iskustva. Dobitnik je mnogih nagrada među kojima su Nagrada Radoslav Putar (2010.) za najboljeg umjetnika do 35 godina i HT nagrade (Muzej suvremene umjetnosti i Hrvatski Telekom, 2008. i 2017.).

 

Kroz šest izložbenih dvorana Kneževe palače Sanvincentijevi umjetnički radovi vode Vas kao kroz priču.  Prostor se pretvara u trodimenzionalno polje senzornih podražaja kojemu naše prethodno znanje i iskustvo dodjeljuju daljnja značenja. Djela nas suočavaju s odnosom materijalnog i nematerijalnog te otvaraju novi pogled u iščitavanju „tajni“ svijeta ili uranjanju u meditativno iskustvo. Hoćemo li se prepustiti i otvoriti novim spoznajama, ostaje na nama.

   

Izložba je realizirana zahvaljujući potpori Grada Zadra, Zadarske županije i Ministarstva kulture RH

 

Izložba je otvorena do 18. veljače 2020.