obavijest

Croatian.film: više od 15 tisuća korisnika u prvih osam dana


vrijeme: 13.2.2020.

Osam dana od predstavljanja, platforma Croatian.film zabilježila je izvrsne rezultate - dosad ju je posjetilo više od 15 tisuća korisnika dok su filmovi pregledani više od 10 tisuća puta, izvijestio je nositelj projekta, umjetnička organizacija Zagreb Film Festival (ZFF).
 

Platforma se nadovezuje na natjecateljski program Kockice ZFF-a, te besplatno prikazuje hrvatske profesionalne kratkometražne filmove.

 

"Dočekana s velikim odobravanjem hrvatske filmske i kulturne javnosti, platforma dokazuje da je interes za gledanjem domaćeg kratkometražnog filma velik, što već sada potvrđuju i statistike", ističu sa ZFF-a.

 

Najviše ulaza na stranicu dolazi iz Hrvatske, a bilježi se i velik broj posjeta iz cijeloga svijeta, od Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Novog Zelanda, Kanade i Njemačke preko Južnoafričke Republike, Čilea, Kanade pa sve do Ujedinjenog Kraljevstva, Azerbejdžana i Indije.

 

Facebook stranicu prati već pet tisuća ljudi, a Instagram profil njih oko 400 sa svih strana svijeta.

 

Dodatnoj posjećenosti stranicama mogla bi doprinijeti najava da se ondje mogu pogledati i dva novopečena kratkometražna Oskarovca.

 

To su kratki igrani film "The Neighbors’ Window" Marshalla Curryja, o ženi srednjih godina čiji se život uzdrma kada joj se u susjedstvo dosele dvije mlađe osobe pogledajte, te kratki animirani "Hair Love" Matthewa A. Cherryja i Karen Rupert Toliver, priča o ocu koji pokušava naučiti napraviti frizuru kćeri. (Hina)