konferencija, znanstveni skup

Međunarodni skup 6. dani ICARUS Hrvatska (Odgođeno)


vrijeme: 25.3.2020. - 27.3.2020.
mjesto: Rijeka

Na Filozofskom fakultetu u Rijeci od 25. do 27. ožujka 2020. održavaju se 6. dani ICARUS Hrvatska pod nazivom 'Archives – borders, identities, reflections'. Ovi skupovi svake godine okupljaju više od 180 sudionika i otvoreni su za sudjelovanje svim zainteresiranima.

ICARUS Hrvatska, u suradnji s konzorcijem ICARUS (International Center for Archival Reaserch), Filozofskim fakultetom u Rijeci i drugim partnerima organizira 6. dane ICARUS-a u Hrvatskoj. Tom prigodom, pozivaju sve članove i suradnike arhivske zajednice da u okviru programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture u ovoj prilici zajednički predstave važnost arhivskih zapisa i arhiva za suvremeno društvo.

 

Na skupu će biti predstavljena djelatnost ICARUS-a i njegovih članova kroz raznovrsne aktivnosti na digitalizaciji, umrežavanju i zaštiti pisane baštine u okviru tekućih arhivskih projekata i programa diljem Europe, uključujući programe Kreativne Europe poput CREARCH, Digital Treasures, Store the future i međunarodne digitalne platforme kulturne baštine, projekt Time Machine te razne kulturne mreže. Također će biti predstavljane i aktualne domaće i međunarodne teme s naglaskom na baštinske i kreativne projekte i otvorena pitanja vezana uz predstavljanje, interpretaciju i digitalizaciju povijesnih izvora, korištenje digitalnih informacija, otvaranje AKM ustanova, kao i DARIAH, Europeana i APEF aktivnosti te raznovrsni interdisciplinarni portali i projekti s područja kulture i znanosti (primjerice Rijeka in Flux, Frankostrukcija, Znameniti.hr, Topoteka Rijeka i dr.)

 

Sudjelovanje u radu skupa je besplatno, a program će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku,

 

Registracija, preliminarni program i druge informacije dostupni su na mrežnim stranicama https://www.icarushrvatska.hr/.

 

Više informacija o ovim skupovima možete naći na: https://www.icarushrvatska.hr/aktivnosti/dani-icarusa-hr.