Preskočite na glavni sadržaj

Projekt 'Interactive Empathy: Citizenship and Storytelling in Video Games'

Goethe-Institut Kroatien i Institut français de Croatie u okviru Francusko-njemačkog kulturnog fonda provode projekt 'Interactive Empathy: Citizenship and Storytelling in Video Games', koji je namijenjen podizanju svijesti o važnosti građanskog sudjelovanja i uzajamnog razumijevanja razvojem videoigara.
vrijeme: 16.04.2020.
url: https://www.goethe.de

Aktivnosti u projektu usmjerene su na unapređenje vještina pisanja među studentima i mladim profesionalcima kako bi se za teme povezane s aktivnim građanskim sudjelovanjem pridobila šira publika.

Videoigre mogu biti novi medij za adresiranje aktualnih pitanja povezanih s građanskim sudjelovanjem, ali i kanal kojime se može doprijeti do novih publika. Da bi se taj cilj ostvario, vrlo je važno poticati usavršavanje scenarističkih vještina i podizanje svijesti o umjetničkoj vrijednosti pripovijedanja u industriji. Na taj način je putem videoigara moguće na zoran način pristupiti društveno relevantnim temama poput diskriminacije i marginalizacije manjina, što ih čini vrijednim doprinosom lokalnoj kulturnoj sceni i jačanju empatije među publikom.
 
Detaljnije:
https://www.goethe.de/