natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan, Slovenija

Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa među organizacijama u čijem je području interesa zaštita kulturne baštine i razvoj održivog turizma. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kazalište Ana Monro, Slovenija

Kazalište Ana Monro traži tri do četiri partnera zainteresiranih za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'Connecting Past and the Future: (Re)Building the New Tradition of Street Theatre' u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata.  
 
natječaj

The Islands Residency 2019, Kanada - poziv

Neprofitna organizacija Art Metropole, Toronto, i Fogo Island Arts pozivaju zainteresirane da se prijave za rezidencijalni program - The Islands Arts Writing Residency koji će se odvijati od 2. srpnja do 12. kolovoza 2019. Rok za prijavu je 16. prosinca 2018. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini

Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kustoska udruga 'WCSCD' – Beograd

Udruga 'WCSCD' traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'What could/ should curating do?' u programu Kreativna Europa u kategorijama manjih i većih projekata.
 
natječaj

Otvoren poziv za dizajnera na projektu Centar oblikovanja svakodnevice

HDD i partneri na projektu 'Centar oblikovanja svakodnevice' pozivaju sve zainteresirane dizajnere (pojedince ili timove) na dostavu prijava za uslugu izrade vizualnog identiteta projekta. Rok za prijavu: 27. studenog 2018. 
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na ReArt festivalu u Osijeku (božićno izdanje)

ReArt festival otvara svoje ovogodišnje božićno izdanje, koje će se održati 14. i 15. prosinca 2018. godine u prostorima Esseker Centra u Osijeku. Natječaj za sudjelovanje te izlaganje na dvodnevnom festivalu otvoren je do 30. studenog 2018. 
 
natječaj

free_art_-_additivism 2018 - poziv

Umjetnički produkcijski i prezentacijski projekt 'free_art_-_additivism' fokusiran je prema istraživanju potencijala i značaja računalnog 3D oblikovanja u okviru slobodno licenciranog i distribuiranog recentnog umjetničkog stvaralaštva. 
 
natječaj, nagrada

Raspisan Natječaj za dodjelu Nagrada HAZU

Odbor Nagrade Hrvatske akademije za znanost i umjetnost raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Prijedlozi se upućuju do 31. siječnja 2019.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – NNLE Propaganda – Gruzija

NNLE Propaganda je nevladina neprofitna udruga čija je djelatnost usmjerena na razvoj suvremenih (vizualnih) umjetnosti i traže partnere za prijave na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kulturni centar La Vénerie – Belgija

Kulturni centar La Vénerie traži partnere usmjerene na promicanje društvene umjetnosti i razvoj publike, za prijavu na natječaj za projekt suradnje u programu Kreativna Europa u kategorijama malih projekata. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Gradski ured za kulturu i turizam – Hmelnicki, Ukrajina

Gradski ured za kulturu i turizam – Hmelnicki traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'Waste-to-ART' u programu Kreativna Europa. 
 
natječaj

Raspisan V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Nakladna kuća V.B.Z. raspisala je natječaj za najbolji neobjavljeni roman, koji će ove godine osim na hrvatskom biti tiskan i na engleskom jeziku, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu. Rok za prijavu: do 1. veljače 2019. godine.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Palača umjetnosti – Gruzija

Palača umjetnosti (Muzej filma, kazališta, glazbe i koreografije) traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u programu Kreativna Europa u kategorijama malih projekata.  
 
natječaj

HDS: Otvoren natječaj 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu.
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Plesna udruga Hayyou'Raqs – Tunis

Plesna udruga Hayyou'Raqs traži partnere ili internacionalni projekt za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa u kategorijama malih projekata. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Malba Writers Residence 2019 - Buenos Aires

Otvoren je novi poziv za prijavu na rezidencijalni program Malba Writers Residence/ Residencia de Escritores Malba (REM) u Buenos Airesu, Argentina. Poziv je namijenjen stranim piscima, a prijave se primaju do 5. prosinca 2018.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Institut nacionalne ekonomije – Rumunjska Akademija

Institut nacionalne ekonomije traži partnere ili internacionalni projekt za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa u kategorijama malih i velikih projekata među profilima javnih institucija, privatnih tvrtki i nevladinih udruga.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – DMO Albania, Tirana

DMO Albania, neprofitna udruga iz Tirane koja se bavi oglašavanjem i pružanjem različitih usluga na Albanskim odredištima, traži europske partnere za projekt Foto festivala u Tirani, s naglaskom na one iz sljedećih zemalja: Albanije, Italije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Grčke. Njihova je zadaća promicati bogatu raznolikost, povijest, krajolike i kulturu svakoga grada i regije u Albaniji.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Udruga gruzijskih dizajnera i umjetnika, Gruzija

Kulturna udruga 'Georgian Design & Artistii' traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa s ciljem promicanja kazališnih i glazbenih umjetnika. Cilj im je organizacija kulturnih aktivnosti poput kazališnih predstava i glazbenih koncerata za osobe s invaliditetom. Udruga organizira i izvodi satove crtanja i grafičkog dizajna, te organizira izložbe, također za osobe s invaliditetom.
 
natječaj

Poziv na natječaj za kreativce / OKiZA 2018.

Udruga Žmergo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije otvorila je natječaj za umjetnike, ali i sve zainteresirane kreativce, da svojim inovativnim idejama doprinesu razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije te njima utječu na kvalitativne promjene u društvu na području očuvanja okoliša i Zero Waste koncepta u turizmu.  
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb u 2019. godini

HDLU Zagreb raspisuje natječaj za upis novih članova u 2019. godini, koji će trajati od 8. studenog 2018. do 6. siječnja 2019. godine.
 
natječaj

U tijeku su prijave za 43. Dane satire Fadila Hadžića

U lipnju 2019. godine održat će se '43. Dani satire Fadila Hadžića' u organizaciji i realizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh. Tim povodom objavljen je poziv kazalištima za prijavu predstava i sudjelovanje na ovogodišnjem festivalu. Krajnji rok za prijave predstava je 31. prosinca 2018.!
 
natječaj

Svijet oko nas / foto-natječaj za mlade

Centar vizualnih umjetnosti 'Batana', Rovinj, organizira fotografski natječaj Foto 7 – 'Svijet oko nas', namijenjen fotografima do 25 godina starosti.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Etnografski muzej Transilvanije, Rumunjska

Etnografski muzej Transilvanije osnovan je 1922. godine i prvi je etnografski muzej u Rumunjskoj. Imaju dvije sekcije: glavnu izložbu u zgradi iz 17. stoljeća, u središtu grada Cluj Napoca, te sekciju na otvorenome, nedaleko od šume Hoia. Njihove zbirke pokrivaju područje čitave Transilvanije.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Centar za urbanizam, Moldavija

Centar za urbanizam iz Moldavije želi sudjelovati kao partner u projektima suradnje Kreativne Europe. Trenutno rade na projektu u području baštine, urbanizma i arhitekture koji se sastoji od niza šetnji gradom čija je ciljana skupina lokalno stanovništvo, a glavni im je cilj otkrivanje identiteta mjesta u kojemu ljudi žive.
 
natječaj

'I mi to možemo' - fotografski natječaj

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Split, objavljuje poziv za sudjelovanje u fotografskom natječaju pod sloganom - I mi to možemo. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundacija Simfonijskog orkestra regije Murcia, Španjolska

Kroz upravljačke, tehničke, ekonomske i administrativne aspekte, Fundacija brine o dvama simfonijskim orkestrima: ÖSRM-u (Simfonijski orkestar regije Murcia) i ÖJRM-u (Orkestar mladih regije Murcia). Kroz organizaciju koncerata, razne publikacije, glazbeno obrazovanje, trening mladih gledatelja i glazbena izdanja, Fundacija promovira glazbenu aktivnost u regiji i šire.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Odsjek filma i medija – Umjetnička akademija, Sveučilište primijenjenih znanosti Turku, Finska

Umjetnička akademija kreira performanse, izložbe i ostale događaje koji inspiriraju, a polaze od  umjetnosti kao sastavnog dijela svakodnevice. Odsjek filma i medija traži projekte i partnere kojima bi od koristi bila njihova sposobnost korištenja filma i medija kao alata za istraživanje, diseminaciju i obrazovanje. Žele biti partner u projektu, a ne vodeći partner.
 
natječaj

Animafest: Otvorene prijave za 29. izdanje festivala

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb raspisao je natječaj za svoje 29. izdanje, koje će se održati od 3. do 8. lipnja iduće godine.
 
natječaj

Objavljen natječaj HDS-a 'ElectroCRO'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a. Prijave se primaju do 30. studenoga 2018.
 
 
natječaj

MODEM Centar za modernu i suvremenu umjetnost (Debrecen, Mađarska) - otvoreni poziv umjetnicima

MODEM Centar za modernu i suvremenu umjetnost je kulturna institucija s međunarodnim vezama koja ima dvije glavne misije: izlaganje najznačajnijih mađarskih i međunarodnih umjetničkih djela 20. stoljeća i reprezentativno predstavljanje aktualnih škola i progresivnih napora suvremene vizualne umjetnosti i kulture, kao i najcjenjenijih mađarskih, regionalnih i međunarodnih umjetnika.
 
natjecanje, natječaj

Barcelona Dance Award 2019. - poziv

Plesno natjecanje Barcelona Dance Award održava se u Španjolskoj od 18. do 22. travnja 2019. godine. Sudjelovati mogu plesači ili plesne skupine koje se bave baletom, suvremenim, modernim, hip hop ili bilo kojim drugim plesom. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

NTAA'19 - International art exhibition for new technology / poziv

Otvoren je pozivni natječaj za sudjelovanje na izložbi NTAA'19 - International art exhibition for new technology koja će se održati od 2. do 24. studenoga 2019. godine u belgijskom gradu Gentu. Poziv je otvoren od 1. studenoga 2018. do 31. ožujka 2019. 
 
natječaj

Objavljen poziv kazalištima za prijavu predstava za 29. Marulićeve dane

Ravnatelj Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani' i vršitelj dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split, Goran Golovko, uputio je poziv kazalištima da prijave predstave za sudjelovanje na 29. izdanju Festivala koji će se održati u Splitu od 23. do 30. travnja 2019. Krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2018.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić

Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisalo je natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju, čiji će dobitnik biti objavljen uoči pjesničke manifestacije Goranovo proljeće u ožujku 2019. godine.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo – Europski volonteri za kulturnu baštinu 2019.

Culture Hub Croatia - Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu objavljuje poziv za iskaz interesa u svrhu planiranja radionice za 2019. godinu. Prijedlozi se primaju do 30. studenog 2018.!
 
natječaj, rezidencijalni program

free_art_-_glitch/3 - poziv na sudjelovanje u rezidenciji

KA-MATRIX i Format C pozivaju autor/ic/e koji/e djeluju na području Republike Hrvatske da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom i izložbenom programu s pratećim javnim predstavljanjem djela. Rezidencijalno gostovanje održava se od 5. do 12. studenog 2018. u Karlovcu, a prijave se primaju do 30. listopada.
 
natječaj

Natječaj za prijavu filmova na 12. Smaragdni Eco Film Festival

SEFF - Smaragdni Eco Film Festival, međunarodni je filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova. Natječaj za prijavu filmova na 12. izdanje SEFF-a otvoren je do 30. prosinca 2018.!
 
natječaj

Natječaj za mlade filmaše

Europska komisija produljila je rok za prijavu na nagradni natječaj za mlade filmaše do 7. studenoga. Još je 13 dana za prijavu ostalo zainteresiranim građanima EU-a u dobi od 18 do 35 godina koji žele osvojiti bespovratnu novčanu potporu od 7500 eura za snimanje vlastitog kratkometražnog filma uz mentorstvo priznatih europskih filmskih redatelja.
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje programa kulture u SC-u

Kultura SC (Zagreb) poziva zainteresirane studentice i studente, studentske udruge, umjetničke akademije, fakultete u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj, sve mlade ljude – na suradnju pri osmišljavanju i realizaciji kulturnih projekata, programa i srodnih sadržaja. 
 
natječaj

Javni natječaj za izradu vizualnog identiteta 66. Pulskog filmskog festivala

Javna Ustanova Pula Film Festival temeljem članka 18. Statuta Javne ustanove Pula Film Festival, raspisuje javni natječaj za izradu vizualnog identiteta 66. Pulskog filmskog festivala, koji će biti otvoren do 15. prosinca 2018., do 12 sati!
 
natječaj

Otvoren BTL natječaj

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 7. Exposure Music Festival

Exposure Music Festival mjesto je povezivanja onog najboljeg na kantautorskoj glazbenoj sceni, a ovim putem organizatori pozivaju kantautorice i kantautore da se prijave na natječaj te postanu dio velikog europskog showcase festivala. Rok prijave na natječaj je 24. veljače 2019.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Otvoren natječaj za rezidencijalni program u Splitu u 2019. godini

Objavljen je natječaj za rezidencijalni program za autore i prevoditelje iz Europe i JI Europe u Splitu za 2019. godinu, a prijave se primaju do 19. studenog 2018.!
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 8. artOmat-u

HDLU poziva zainteresirane da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 8. artOmat-u koji će se održati od 17. do 23. prosinca 2018. godine u HDLU-u u Zagrebu. Natječaj je otvoren za sve zainteresirane likovne i primijenjene umjetnike, dizajnere, manufakture, hobiste i druge aktere neovisno o njihovom profesionalnom statusu.
 
natječaj

Poziv umjetnicima za 31. Adria Art Annale - Smeće

Umjetnička udruga AAA iz Splita poziva umjetnike da se do 12. studenoga 2018. prijave za sudjelovanje na 31. Adria Art Annaleu.
 
natječaj

Objavljen Poziv Kreativne Europe za Potporu europskih projektima suradnje

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa za Potporu europskim projektima suradnje u kategorijama: manji projekti suradnje (sufinanciranje EU do 200.000,00 € / 60% projekta), rok: 11.12.2018. i veći projekti suradnje (sufinanciranje EU do 2.000 000,00 € / 50% projekta), rok: 11.12.2018.
 
natječaj

ZagrebDox Pro 2019: Otvorene prijave za projekte

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program usavršavanja ZagrebDox Pro 2019. Rok za prijavu je 1. prosinca 2018. godine.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 54. Zagrebačkom salonu

Raspisan je natječaj za izlaganje na 54. Zagrebačkom salonu prema koncepciji Branke Benčić i Tevža Logara, naziva 'Bez anestezije'. Pravo sudjelovanja imaju vizualni umjetnici svih generacija i umjetničkih disciplina, koji su hrvatski državljani ili strani državljani s prebivalištem ili privremenim boravištem u Republici Hrvatskoj. Prijedlozi se primaju do 1. prosinca 2018.
  
 
natječaj, rezidencijalni program

Kustoske rezidencije u Helsinkiju 2019.

The Helsinki International Curatorial Programme (HICP) poziva kustose na rezidencijalni program za suvremenu umjetnost. Prijave su otvorene do 31. listopada 2018.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Čovjek i svjetionik'

Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split organiziraju foto-natječaj pod nazivom 'Čovjek i svjetionik' s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Kooshk Artist Residency Award (KARA) 2019 – natječaj

Kooshk Artist Residency Award je stipendija za rezidencijalni program koji će se održavati od 1. do 31. svibnja 2019. godine, a koristiti ga mogu četiri odabrana međunarodna umjetnika koja nisu državljani zemlje domaćina – Irana. Prijave se primaju do 31. listopada 2018.!
 
natječaj

PowerProgressiveArt poziva na izlaganje

U studenome 2018. u Prirodoslovnom muzeju Metković bit će izložene skulpture, umjetničke instalacije i video radovi na temu prirodne i kulturne baštine delte. Umjetnici zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na natječaj do 31. listopada 2018. 
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisala je natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay', priopćila je sisačka Narodna knjižnica.
 
natječaj

Q-INTERNATIONAL 2018 - drugi poziv

Fondazione Quadriennale di Roma, talijanska nacionalna institucija koja promovira suvremenu talijansku umjetnost, objavila je drugi, jesenski, poziv za potporu Q-INTERNATIONAL, kako bi podržala institucije i organizacije (izvan Italije) koje predstavljaju talijanske umjetnike u inozemstvu.
 
natječaj

Poziv za prijavu na 19. međunarodni 'Naj, naj, naj festival'

Gradsko kazalište 'Žar ptica' poziva sva zainteresirana profesionalna dječja kazališta da se prijave za sudjelovanje na 19. međunarodnom 'Naj, naj, naj festivalu' koji će se održati u Zagrebu od  24. – 28. travnja, 2019.  Na Festival se ne prijavljuju lutkarske predstave, a prijavnice se primaju najkasnije do 1. studenoga 2018.!
 
natječaj, audicija

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove

Velika godišnja audicija za Akademski zbor IGK održat će se u dva termina - u srijedu, 10. listopada 2018., i u subotu, 13. listopada 2018. u 19 sati, u prostorijama FER-a, dvorana B5, Unska 3, Zagreb.
 
natječaj

Otvorene prijave za 50. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

50. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva ove će godine biti održana od 23. do 25. studenog u Zagrebu. Domaćin je Kinoklub Zagreb koji ove godine slavi 90. rođendan. Rok za prijavu filmova je do 15. listopada 2018.!
 
natječaj

Avangardni Festival svjetla i uličnih umjetnika u Makarskoj - natječaj

Prvi međunarodni Festival svjetla i uličnih umjetnika održava se od 9. do 11. studenog u Makarskoj. Pozivaju se svi eksperimentalni i avangardni umjetnici/e i umjetnički kolektivi koji istražuju svjetlo i ulicu da se prijave za sudjelovanje do 21. listopada 2018.!
 
natječaj

Natječaji 2019. i 2020. – kustoske rezidencije i stažiranja u Europi

Na mrežnoj stranici Muzejskog dokumentacijskog centra objavljen je pregled kustoskih rezidencija i stažiranja u Europi za 2019. i 2020. na koje se zainteresirani ovih dana mogu prijaviti. 
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži 'Ivo Vuljević'

Hrvatska glazbena mladež raspisuje Natječaj za dodjelu nagrade Hrvatske glazbene mladeži 'Ivo Vuljević' za sveukupno djelovanje mladih glazbenika s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 9. studenoga 2018.
 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u galeriji Crta u 2019.

Galerija Crta, Zagreb, raspisuje natječaj za prijedlog programa za izlaganje u 2019. godini te poziva sve zainteresirane umjetnike mlađe generacije (do 35 godina) da se jave na natječaj. Rok za podnošenje prijava je 10. listopada 2018.
 
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje: predselekcija 69. Berlinalea

Otvoren je poziv za prijave radova za sudjelovanje u programima 69. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Predselekcijsko gledanje održat će se od 30. studenog do 3. prosinca u Beogradu, a rok za prijavu je 22. listopada 2018.!
 
natječaj

Drugi salon umjetnosti minijature - Rijeka mini art 2018. - natječaj

HDLU Rijeka raspisao je natječaj Drugi salon umjetnosti minijature Rijeka mini art 2018. za likovne umjetnike iz svih likovnih praksi u sljedećim kategorijama: slika i crtež, grafika, fotografija, trodimenzionalni radovi /skulptura, keramika, primijenjena umjetnost/ te novi mediji, prošireni mediji, multimedija /videoradovi, performans, hepening, body art/.   
 
natječaj

UNIDEE – University of Ideas (Italija) - poziv 2018.

Unidee - University of Ideas, Italija, poziva zainteresirane umjetnike da se prijave na radionice koje će se održavati u jesen 2018. Programe će voditi: Amy Franceschini & Lode Vranken (Futurefarmers), Katarina Zdjelar, Alessandra Saviotti & Gemma Medina Estupiñan.
 
natječaj, nagrada

Prijave za Nagradu Europa Nostra 2019.

Prijave za Nagradu Europa Nostra 2019. (European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2019), najprestižniju nagradu Europske unije u području kulturne baštine, primaju se do 15. studenoga 2018.
 
natječaj

Postanite filmski kritičar 54+!

Kino 'Europa' pokreće projekt 'Filmski kritičari 54+' kojim uključuje osobe iz ciljne skupine 54+ u kulturne i umjetničke aktivnosti koje provodimo u sklopu naših filmskih programa. U sklopu navedenog projekta grupa od 20 osoba starijih od 54 godine redovito će se nalaziti u kinu Europa na radionici filmske kritike i filmskim projekcijama. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
 
natječaj

Natječaj za književno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem

Pasionska baština i Društvo hrvatskih književnika raspisuju VIII. trienalni natječaj za književno djelo na temu Muke Kristove ili na temu široko shvaćene općeljudske muke. 
 
natječaj

Otvorene su prijave projekata za nagradu Ambasador elektroničke glazbe 2018.

Nagrada Ambasador 2018. u trećem izdanju dolazi kao presjek najboljih projekata koji su obilježili posljednjih godinu dana na hrvatskoj elektroničkoj glazbenoj sceni. U obzir će se uzimati projekti nastali u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. Svi zainteresirani projekte mogu prijavljivati do 30. rujna, u 23.59 sati!
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu Stjepan Šulek 2018. za izvedbu skladbe za violinu

Fond Stjepan Šulek objavljuje natječaj za dodjelu nagrade za 2018. godinu za izvedbu skladbe za violinu. Pravo sudjelovanja imaju kandidati - violinisti rođeni poslije 1986. godine. Rok za prijavu je 15. studenoga 2018.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa za 'Ruksak (pun) kulture' za 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za 'Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi', nacionalni dopunski program u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu.
 
natječaj, rezidencijalni program

La Becque rezidencijalni program – prijave

Umjetnička rezidencija La Becque u mjestu La Tour-de-Peilz (Švicarska) uputila je prvi poziv za prijave na svoj Principal Residency Program za rezidencijalni boravak koji će trajati od travnja do prosinca 2019. Prijave su moguće do 14. listopada 2018.!
 
natječaj

Otvoren poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata za 2018. godinu

Predstavnici inicijative RE-ACT su u Portorožu, u okviru 21. izdanja Festivala slovenskog filma koji se održao od 10. do 15. rujna, objavili novi, četvrti po redu, poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata. Poziv je otvoren do 15. studenog 2018.!
 
natječaj

Natječaj za nove pjesme 66. Zagrebačkog festivala

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavljuje natječaj za nove pjesme 66. Zagrebačkog festivala koji će se održati u siječnju 2019. Obrazac za prijavu i pravilnik nalaze se na službenim web stranicama Festivala, a natječaj je otvoren do 15. listopada 2018.!
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2019.

Grad Zagreb 17. rujna raspisao je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2019. Prijave se podnose do 17. listopada 2018. godine.
 
natječaj

Drugi salon umjetnosti minijature, Rijeka 2018. - natječaj

Drugi Salon umjetnosti minijature održat će se u listopadu 2018. godine u Galeriji Juraj Klović, Rijeka. Tema Salona je slobodna, a zadnji dan prijave je 25. rujna 2018.!
 
natječaj, djeca, mladi

'Zauvijek ću biti dijete' - natječaj za dječje pjesnike

Udruga za promociju prirodnih nauka i književnosti Oaza znanja iz Podgorice raspisuje prvi međunarodni natječaj pod nazivom 'Zauvijek ću biti dijete'. Natječaj je namijenjen dječjim pjesnicima s prostora bivše Jugoslavije. Natječaj je otvoren do 30. studenog 2018.!
 
natjecanje, natječaj

5. Split fotomaraton - prijave

U organizaciji Fotokluba Split, u subotu, 15. rujna, održat će se fotografsko natjecanje Split fotomaraton 2018., a start natjecanja će biti u 11 sati na Prokurativama, ispred kavane Bellevue. Prijave traju do 14. rujna.2018.!
 
natječaj

Natječaj za prijevode drama na strane jezike

Portal Drame.hr objavljuje svoj šesti natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren od 7.9.2018 do 1.10.2018, a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka. Žiri će izabrati jednu dramu koja će se prevesti na strani jezik po izboru autora, u dogovoru s uredništvom portala.
 
natječaj

Natječaj za umjetničke intervencije u prostoru u Dvoru Veliki Tabor

Muzeji Hrvatskog zagorja – Dvor Veliki Tabor otvaraju natječaj za izvedbu projekata umjetničkih i kreativnih intervencija u prostoru Dvora Veliki Tabor i oko njega na temu 'Legenda o Veroniki Desinićkoj'. Pod umjetničkim i kreativnim intervencijama podrazumijevaju se projekti za izradu land arta, skulptura i instalacija u interijeru ili eksterijeru Dvora Veliki Tabor. Rok za prijavu je 1. listopada 2018.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za hrvatskog povjerenika nastupa na Venecijanskom bijenalu

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu, 58. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti, koji će se održati od 11. svibnja do 24. studenog iduće godine. Rok predaje kandidature je 9. listopada, a Javnim pozivom obuhvaćen je širok spektar praksi i promišljanja na području vizualnih umjetnosti!
 
natječaj, djeca, mladi

'Volontiram - mijenjam svijet' – likovni natječaj

U povodu 140 godina svoga postojanja i djelovanja Hrvatski Crveni križ organizira natječaj za izradu likovnih radova na temu 'volontiranja' za učenike osnovnih i srednjih škola. Natječaj je otvoren do 9. listopada 2018. godine.
 
natječaj

Počele su prijave za 10th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za jubilarno, deseto nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge. Prijave za 10th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje, 21. listopada, u ponoć!
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova na 12. PSSST! Festival nijemog filma

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 12. PSSST! Festival nijemog filma koji će se održati od 8. do 10. studenoga. Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada 2018.!
 
natječaj

Europska komisija je raspisala natječaj za kratkometražne filmove mladih redatelja

Svim mladim filmašima iz Europske unije nudi se prilika da snime vlastiti kratkometražni film uz mentorstvo priznatih europskih filmskih redatelja i bespovratnu novčanu potporu. Na natječaj, koji je otvoren do 31. listopada ove godine, mogu se prijaviti mladi u dobi od 18 do 35 godina. Svoje ideje za filmove mogu prijaviti u jednoj od pet kategorija: mobilnost, održivost, prava, informatika i vještine te poduzeća. (Natječaj je produžen do 7. studenog 2018.!)
 
natječaj

Foto natječaj Montraker 2018.

Pučko otvoreno učilište Poreč i Turistička zajednica Općine Vrsar raspisuju Foto natječaj Montraker 2018. Natječaj se organizira kao dodatni program međunarodne studentske kiparske škole Montraker koja se održava od 3. do 15. rujna 2018. godine.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na Međunarodnoj izložbi mladih autora na festivalu Plan D

Rok za prijave na natječaj za izlaganje na Međunarodnoj izložbi mladih autora na festivalu Plan D, koji će se održati od 27. do 30. rujna 2018. u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, je 12. rujna 2018.
 
natječaj, rezidencijalni program

Jan van Eyck Academie – rezidencijalni programi

Umjetnici, dizajneri, kustosi, fotografi, (krajobrazni) arhitekti, pisci i kritičari pozvani su da se prijave na rezidencijalni boravak na Jan van Eyck Academie (Nizozemska), u trajanju od 6 do 12 mjeseci. Prijave se primaju do 1. listopada 2018.!
 
natječaj

'Buča kao inspiracija' - natječaj

Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoja idejna rješenja za privremenu skulpturu, instalaciju ili landart na temu 'Buča kao inspiracija'. Šest odabranih radova biti će izloženo u Ivanić-Gradu, u zelenom potezu uz gradsku šetnicu uz rijeku Lonju (dio uz Školsku ulicu) u sklopu manifestacije Bučijada koja se održava od 19. do 21. listopada 2018. godine. 
 
natjecanje, natječaj

Međunarodno plesno natjecanje - Španjolska i Italija

Plesno natjecanje Barcelona Dance Award održava se u Španjolskoj od 18. do 22. travnja 2019. godine, a u ljeto sljedeće godine, od 17. do 21. lipnja, uslijedit će plesno natjecanje u Firenci i Veneciji - Dance Grand Prix Italy. Prijave su u tijeku. 
 
natječaj

AVA (Academy of Visual Arts), Ljubljana - prijave

U akademskoj godini 2018-19, Akademija za vizualne umjetnosti AVA u Ljubljani, Slovenija, nudi priliku za studiranje u sljedećim umjetničkim područjima: slikarstvo, skulptura, umjetnički performans, instalacija, fotografija, film, video, animacija, kazalište i dr.
 
natječaj

Banff Centre for Arts and Creativity (Kanada) - poziv

U tijeku su prijave za rezidencijalne programe iz područja vizualnih umjetnosti koji će se održavati tijekom 2019. godine u Banffu u Kanadi, u organizaciji Banff Centre for Arts and Creativity.
 
natječaj

EUandME / Natječaj za mlade filmaše

Europska komisija otvorila je nagradni natječaj mladim redateljima iz Europske unije te im nudi priliku da svoj kratkometražni film snime uz mentorstvo priznatih europskih filmskih redatelja i bespovratnu novčanu potporu od 7500 eura. Mladi u dobi od 18 do 35 godina mogu se prijaviti na natječaj do 31. listopada. 
 
natječaj

Currents New Media 2019 (Santa Fe, New Mexico) – prijave

Međunarodni novomedijski umjetnički festival – Currents New Media, predstavlja radove koji pomiču granice umjetnosti i tehnologije. Objavljen je poziv za deseto izdanje izložbe koja će se održati od 7. do 23. lipnja 2019. u gradu Sana Fe, Novi Meksiko, SAD.  
 
natječaj

'Pack&Pitch' natječaj i ove vas godine vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood

Ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Studio School (nova inačica Relativity School) iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog filmaša na kraju odvesti u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina iz zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije i traje do 1. rujna 2018.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni programi za umjetnike 2019. u Austriji

Bundeskanzleramt Österreich i KulturKontakt Austria objavljuju poziv za prijavu na rezidencijalne programe u 2019. Programi se održavaju u Beču i Salzburgu, a namijenjeni su vizualnim umjetnicima, književnicima, književnim prevoditeljima, skladateljima i edukatorima u kulturi.
 
natječaj

Natječaj 'Squeeze it' 2018 / Trieste Contemporanea

Objavljeno je treće izdanje natječaja Squeeze it za mlade umjetnike do 30 godina koje organizira Trieste Contemporanea. Prijave su moguće do 12. studenoga 2018. 
 
natječaj

Natječaj za izložbu grafičkih radova u Novom Sadu

PDP konferencija kreativnih medija raspisuje poziv za sudjelovanje na izložbi grafičkih radova na temu 'Caused Effect'. Izložba pod nazivom 'Supernovae' bit će postavljena u okviru desetog izdanja PDP konferencije, od 11. do 14. listopada 2018. godine, u Novom Sadu, Srbija.
 
natječaj

Pogonator - poziv za dodjelu besplatnih termina za kazališne i plesne produkcije i umjetnička istraživanja u 2019. godini

Sukladno Uvjetima korištenja i rezervacije termina te na temelju zaključaka sjednice Programskog savjeta br. 06-2/2018, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se najkasnije do 26. kolovoza 2018. prijave za korištenje besplatnih radno-produkcijskih termina u prostoru Pogona Jedinstvo u 2019. godini.