natječaj

Europsko vijeće objavilo je novi Poziv za prijavu primjera najbolje prakse Strategije 21

Odbor ministara preporučuje vladinim i nevladinim organizacijama, regionalnim i lokalnim vlastima, profesionalcima, lokalnim udruženjima i civilnom društvu da aktivno sudjeluju u provedbi strategije. Pozivaju na predlaganje konkretnih primjera mjera koje će biti uključene u primjere dobre prakse Strategije 21.
 
natječaj

Prijave za natjecateljske kategorije na 13. FMFS-u otvorene do 5. travnja

Festival mediteranskog filma Split raspisao je poziv za prijavu filmova u natjecateljske programe 13. izdanja koje će se održati od 4. do 13. lipnja 2020. godine.
 
natječaj

Produžen rok za prijavu za Nagradu Dijana Klarić

Zbog posebnih okolnosti produžen je rok za prijavu za Nagradu Dijana Klarić (Hrvatski festival putnika). Novi rok za prijavu je 1. lipnja 2020.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića

Društvo hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju natječaj za Nagradu Julija Benešića i Povelju uspješnosti Julija Benešića, priopćio je DHK.
 
natječaj

'Moje drago serce' - produžen rok za prijave na književni natječaj

Mjere sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, unijele su promjene i u Međunarodni književni natječaj za kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce', pa je, tako, do 30. travnja produžen rok za prijavu na natječaj. 
 
natječaj

Natječaj za Hrvatsku književnu nagradu Grada Karlovca 'Zdravko Pucak' za mlade pjesnike

Grad Karlovac i Ogranak Matice hrvatske u Karlovcu raspisali su Natječaj za Hrvatsku književnu nagradu Grada Karlovca "Zdravko Pucak" za mlade pjesnike u 2020. godini. Natječaj traje do 1. lipnja 2020.
 
natječaj

Krenuo foto-natječaj 'Volim svoju županiju'

Hrvatska zajednica županija (HZŽ) poziva sve kreativce da se prijave na 5. foto-natječaj "Volim svoju županiju" i do sredine travnja pošalju fotografije sa zanimljivim detaljima - ljudi, životinja, znamenitosti, u kombinaciji s prirodnim ljepotama i baštinom svojih županija.
 
natječaj, obavijest

Kreativna Europa: Obavijest o odgođenim rokovima za prijave na natječajne pozive

Europska komisija i Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnosti i kulturu (EACEA) donijele su odluku o odgađanju rokova za prijave na četiri aktualno otvorena natječajna poziva, uzevši u obzir sve poteškoće koje prijavitelji trenutačno imaju uslijed globalne situacije izvane novim koranavirusom (COVID-19).
 
natječaj

Kultura na pauzi - Poziv za priče iz kreativne zajednice

Culture Hub Croatia poziva sve zainteresirane da im pošalju priče vezane uz trenutnu situacjiju u kojoj se nalazimo. Koliko i kako ona utječe na vas kao umjetnika, kulturnog i kreativnog radnika? Što bi po vašem mišljenju trebalo učiniti ili promijeniti te što svatko od nas može u ovom trenutku poduzeti? Kako ostajete pozitivni? Rok za slanje je 3. travnja 2020.!
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u online izložbi 'Hvala našim herojima'

CZKIO Susedgrad poziva sve zainteresirane, bez obzira na dob, da se svojim likovnim radovima uključe u online izložbu na temu HVALA NAŠIM HEROJIMA.
 
natječaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar Film Festivalu

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar Film Festivalu – festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati u razdoblju od 1. do 5. srpnja 2020. godine. Rok za prijavu je 17. svibnja 2020.!
 
natječaj

Otvoren natječaj za Zlatnu lubenicu 4.0

Otvoren je natječaj za mlade umjetnike i umjetničke kolektive koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 4.0 – kojega u povodu 22. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij. Prijave se primaju do 17. svibnja 2020.!
 
natječaj

Pomaknut rok za natječaj HNK-a Zagreb za suvremeni dramski tekst

Zbog novonastale situacije uzrokovane virusom COVID-19, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu odlučilo je pomaknuti rok za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta pod geslom "Ostani doma i piši tekst za HNK", koji tako ostaje otvoren do 15. svibnja.
 
natječaj, obavijest

Pomiču se prvi rokovi Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2020. godini

Nastavno na proglašenje epidemije u Republici Hrvatskoj zbog virusa COVID-19 te uslijed posljedica potresa u Zagrebu i oštećenja na zgradi u Novoj Vesi 18, kao i zabranu njenog daljnjeg korištenja, pomiču se prvi godišnji rokovi za prijave na Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2020. godini u većini kategorija.
 
natječaj

Natječaj za online izložbu ‘COVID-19’

Bash ART poziva vizualne umjetnike da sudjelujući u natječaju odgovore na koji način doživljavaju najaktualniju tematiku današnjice, COVID-19.
 
natječaj

Unison pokrenuo projekt za distribuciju domaće glazbe 'iz svoje sobe'

Kako bi pomogao glazbenicima i izvođačima kojima je aktualna epidemiološka situacija onemogućila normalan rad, Unison – Hrvatski glazbeni savez pokrenuo je projekt #Odsobedosobe, preko kojega će na različitim platformama objavljivati pjesme koje nastaju za vrijeme izolacije.
 
natječaj

Decameron 2020 - poziv za slanje kratkih priča na online event

Mlade riječke književnice Ana Cerovac, Vesna Kurilić i Antonija Mežnarić otvorile su ovog tjedna platformu za kolektivno književno stvaralaštvo u kojem će moći sudjelovati svi zainteresirani autori i čitatelji. Riječ je o online eventu pod nazivom Decameron 2020 - priče iz karantene. Sudjelovanje u ovom eventu u potpunosti je volontersko, a izbor priča koje će se objaviti provodit će uredništvo.
 
natječaj

Otvorene prijave za ovogodišnji Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu ovogodišnjeg festivala, planiranog za termin od 23. do 28. kolovoza u Opatiji.
 
natječaj

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020. godini, s rokom prijave do 9. studenoga 2020.
 
natječaj

East Silver Market 2020 – prijave

U tijeku su prijave na East Silver Market u Pragu, sajam specijaliziran za dokumentarne filmove iz istočne i centralne Europe. Zainteresirani autori mogu prijaviti svoje radove nastale tijekom tekuće i prošle godine do 31. ožujka 2020.! (Projekti u 'rough cut' fazi mogu se prijaviti do 31. srpnja 2020.)
 
natječaj

Cinematography For TV Documentary Production - IPPTAR 2020 – poziv

U sklopu programa The Malaysian Technical Cooperation (MTCP) organiziran je tečaj pod nazivom Cinematography For TV Documentary Production koji će se održati od 6. do 28. srpnja 2020. u malezijskom centru IPPTAR koji se nalazi u Kuala Lumpuru. Prijave se primaju do 31. ožujka 2020.!
 
natječaj

Poziv za prijavu djela – ECCO

HDS poziva članove da prijave svoja djela, koja će biti razmotrena za uvrštenje u program jubilarnog 15. koncerta ECCO (European Contemporary Composers Orchestra), koji će biti upriličen tijekom generalne skupštine ECSA-e u Luksemburgu, 6. listopada 2020. u Luksemburškoj filharmoniji.
 
natječaj

Produžen rok za prijavu na program regionalnog partnerstva suvremenog plesa 2020./2021. mreže Pan-Adria

Zbog izvanrednih okolnosti, Međunarodna mreža Pan-Adria produžuje rok za prijavu na program regionalnog partnerstva suvremenog plesa do 23. travnja 2020. godine!
 
natječaj

UHBDR91 raspisao natječaj za kratku priču o koronavirusu

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je natječaj za najbolju kratku neobjavljenu priču na temu 'Koronavirus', a zainteresirani svoje radove mogu slati do 15. svibnja.
 
natječaj

Otvorene prijave za 7. STIFF - Međunarodni studentski filmski festival

Otvoren je natječaj za STIFF - Međunarodni studentski filmski festival, u okviru kojega je u dosadašnjih šest izdanja prikazao više od 350 igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta.
 
natječaj

ZK/U Berlin – rezidencijalni program

ZK/U Berlin (Centar za umjetnost i urbanizam) poziva zainteresirane umjetnike, istraživače i znanstvenike iz područja urbanih studija, geografije, antropologije, urbanizma, arhitekture i humanistike, koji se bave fenomenom 'grada', da se prijave na rezidencijalni program. Natječaj je otvoren do 23. travnja 2020.
 
natječaj

Javni poziv za privremenu umjetničku intervenciju na prostoru POU Zagreb

Pučko otvoreno učilište Zagreb (POUZ) raspisuje javni poziv za privremenu umjetničku intervenciju na prostoru Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, nekadašnjeg Radničkog sveučilišta, danas zaštićenog kulturnog dobra
Republike Hrvatske.
 
natječaj

Otvoren natječaj prijave filmova na DA2 Film Festival

DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival je međunarodni filmski festival koji kroz film ujedinjuje sve vrste umjetnosti. Cilj mu je promovirati međunarodnu kinematografiju, produkciju i autore posvećene kreativnom stvaranju i temama, poput dizajna, arhitekture i umjetnosti. Pozivaju se autori, filmski umjetnici, producenti, distributeri i sales agenti da prijave dugometražne igrane i dokumentarne filmove do 15. travnja 2020.!
 
natječaj

21. Mediteran Film Festival - prijave

Otvoren je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova za 21. Mediteran Film Festival, koji će od 19. do 22. kolovoza 2020. biti održan u Širokom Brijegu. Na natječaju mogu sudjelovati autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemlja koji svoje prijave pošalju do 20. svibnja 2020.!
 
natječaj

Natječaj Virtualnog muzeja Dotrščina 2020.

Virtualni muzej Dotrščina i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba raspisuju javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Natječaj je otvoren do 12. travnja 2020.!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Uraniji - prostoru kreacije

Udruga Urania poziva autore i autorske timove (umjetnike, dizajnere i profesionalce bliskih disciplina, kritičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program Izložbe u Uraniji u 2020. godini. Rok za predaju prijava je 29. ožujka 2020.
 
natječaj

Otvorene prijave na 5. Reviju studentskog filma

Prijave u natjecateljske programe otvorene su do 5. travnja 2020., a prijaviti se mogu svi studenti i studentice koji pohađaju visoko učilište u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori. Osim što su besplatne, prijave su moguće u 2 kategorije.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje u programu Dana povijesti – Kliofest 2020.

U sklopu sedmog Festivala povijesti Kliofest 2020. kojeg organizira Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti s nekoliko suorganizatora u petak, 15. svibnja, u Gradskom muzeju Karlovac održat će se Dan povijesti s ciljem popularizacije povijesti i pomoćnih povijesnih znanosti.
 
natječaj

Javni poziv za prijavu programa u Urbanom parku Hrvatskog doma u Karlovcu

Savez udruga KAoperativa objavljuje Javni poziv za prijavu programa u Urbanom parku Hrvatskog doma u Karlovcu. Natječaj je otvoren do 20.04.2020.
 
natječaj

Raspisan novi natječaj za dodjelu Nagrade Dijana Klarić (Produžen rok!)

Hrvatski klub putnika iz Šibenika raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade Dijana Klarić. Nagrada je pokrenuta u znak sjećanja na Dijanu Klarić, mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Rok za prijavu je 1. travnja 2020.! (Novi rok za prijavu je 1. lipnja 2020.!)
 
natječaj

Potpora za projekte književnih prijevoda 2020. potprograma Kultura

U okviru potprograma Kultura programa Kreativna Europa Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječajni poziv Potpora za projekte književnih prijevoda u kategoriji dvogodišnjih projekata. Rok za podnošenje prijava je 5. svibnja 2020. godine u 17:00 h (prema Bruxelleskom vremenu).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Grad Tripoli, Grčka

Grad Tripoli traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Gradska administracija ističe bogato iskustvo u provedbi projekata s EU potporom i značajno mjesto kulture u strateškim planovima grada.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – AICI Architecture Studio, Rumunjska

Arhitektonski studio AICI traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Arhitektonski studio AICI pokrenut je 2015. g. s ciljem obnove i revitalizacije jedne napuštene povijesne građevine.
 
natječaj

Objavljen književni natječaj Hrvatskog sabora kulture

Hrvatski sabor kulture objavio je književni natječaj 2020. za 39. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 27. lipnja 2020. u Zagrebu. Na Susretu će biti predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika prema odluci Prosudbenog povjerenstva sastavljenog od istaknutih hrvatskih književnika, a autorima najboljih poetskih, proznih i dramskih radova na Susretu će biti dodijeljene plakete Hrvatskog sabora kulture. Rok za slanje radova je 6. travnja 2020.
 
natječaj

9. Natječaj za kratku priču Muzeja anđela

Muzej anđela raspisao je 9. Natječaj za kratku priču Muzeja anđela. I ove godine se traže neobjavljeni tekstovi, koji progovaraju o duhovnosti, važnosti intuicije, ljubavi, empatiji, općenito pozitivnim vrijednostima. Rok za predaju rada je 1. srpnja 2020.!
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u RH u 2020.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj u 2020. Prijave se mogu podnositi do 4. travnja 2020.!
 
natječaj

Program 'Cultural Heritage In Action'

Cultural Heritage in Action je program uzajamnog učenja i usavršavanja podržan od strane Europske komisije, a namijenjen donositeljima politika u području kulturne baštine na lokalnoj i regionalnoj razini. Fokus ovog programa je na participativnom upravljanju, prilagodbi za ponovno korištenje i kvaliteti intervencija.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 35. Salonu mladih

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za izlaganje na 35. Salonu mladih, prema koncepciji Nike Šimičić ”Millennial”. Rok za prijave je 17. lipnja 2020.
 
 
natječaj

Natječaj: U potrazi za izgubljenim prostorom

Labin Art Express XXI raspisao je na natječaj za amaterske radove na temu (ne)korištenja javnih prostora naziva „U potrazi za izgubljenim prostorom“, a u sklopu projekta Mi plus, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Participativni natječaj otvoren je do 8. ožujka, a na njega je moguće prijaviti kratki film ili video uradak, fotografiju, priču ili esej.
 
natječaj

7. Međunarodni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce' (Produžen rok!)

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju raspisuju 7. Međunarodni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce', priopćili su organizatori. (Natječaj je produžen do 31. travnja 2020.!)
 
natječaj

Objavljen osmi natječaj Gradske Knjižnice Samobor za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisala je osmi po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 31. svibnja 2020. pošalju svoje radove!
 
natječaj

Natječaj na temu 'Žrtva Vukovara 1991.'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja provodi međunarodni natječaj iz područja vizualnih umjetnosti - Žrtva Vukovara 1991.
 
natječaj

25 FPS: Prijave za 16. festivalsko izdanje su otvorene

Pozivaju se autori, filmski umjetnici, producenti i distributeri da prijave filmove do 31. svibnja 2020. Odabrani naslovi ulaze u Natjecateljski program 16. izdanja Festivala 25 FPS, koje će se održati u Zagrebu od 24. do 27. rujna 2020.
 
natječaj

Natječaj za Artistmovie - Eno vani kino

Otvoren je natječaj Artistmovie - Eno vani kino, koji će ove godine obuhvatiti više kategorija studentskih radova, stoga se možete prijaviti u slijedećim kategorijama - stop animacija, eksperimentalni video, kratkometražni film (do 10 minuta), animirani film... Prijaviti se mogu svi studenti akademija iz Hrvatske do 1. travnja 2020., u ponoć!
 
natječaj

10. Međunarodni festival animacije Supertoon - natječaj

Natječaj za prijavu filmova na 10. Međunarodni festival animacije Supertoon, koji će se održati od 27. do 31. srpnja u Šibeniku, traje do 1. ožujka 2020.!
 
natječaj

Teen Minute 2020 - natječaj

U sklopu TOYA-projekta, pozivaju se mladi autori u dobi od 15. do 19. godine iz cijeloga svijeta da budu dio 28. hrvatskog festivala jednominutnih filmova u Požegi. Zaključni rok za prijavu je 15. travnja 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za sudjelovanje u Plesnom zbirkusu

Pozivaju se umjetnici/e s područja suvremenog plesa i pokreta, novog cirkusa i kazališta te posebno oni interdisciplinarni koji stvaraju programe za djecu da se prijave na natječaj Prostora Plus i Vijeća mladih Benčić za sudjelovanje u programu dječje manifestacije Plesnog zbirkusa, koji će se održati od 26. travnja do 10. svibnja u Rijeci. Prijave se zaprimaju do 13. ožujka 2020.!
 
natječaj

Festival suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' – poziv

Novopokrenuti festival suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' poziva suvremene cirkuske umjetnike iz regije da se prijave na dva otvorena natječaja za sudjelovanje u prvoj ediciji festivala. Do 6. ožujka 2020., u 16 sati, otvoreni su natječaji za prijavu predstava suvremenog cirkusa koja će biti izvedene na festivalu i prijavu predstava / performansa / projekata u nastajanju koji će biti predstavljeni kroz formu pitch-sessiona.
 
natječaj

ST-ART festival autorskih bendova 2020. – poziv

Splitska udruga 'UZG Stop' najavljuje 11. po redu ST-ARTfestival autorskih bendova koji će se tijekom ožujka i travnja ove godine održavati u splitskom klubu Split Circus. Prijave za sve izvođače koji žele sudjelovati na festivalu traju još ovaj tjedan, do 1. ožujka 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 28. srpnja. do 1. kolovoza 2020. godine. Prijave se primaju do 15. svibnja 2020.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Rua Red, Irska

Rua Red traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Rua Red je neprofitna organizacija koja vodi suvremeni umjetnički centar s dva izložbena prostora, kazalištem, plesnim studijem, glazbenim studijem i konferencijskom dvoranom, a dio centra koristi se i kao prostor za coworking.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Muzej za istoriju farmacije, Srbija

Muzej za istoriju farmacije traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Muzej za istoriju farmacije sastavnica je Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Beogradu, a osnovan je 1952. godine.
 
natječaj

Natječaj za nagrade Hrvatskog muzejskog društva za 2019.

Hrvatsko muzejsko društvo raspisalo je Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2019. godinu.
 
natječaj

Prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta otvorene do 10. ožujka

'First Films First' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Novi rok za prijavu je 10. ožujka 2020. godine!
 
natječaj

Fogo Island Arts - rezidencijalni program 2021.- 2022.

Fogo Island Arts (FIA), otok Fogo, NL, Kanada, poziva umjetnike da se prijave za međunarodni rezidencijalni program u trajanju od šest do osam tjedana koji će se održavati u 2021. i 2022. godini. Rok za prijavu je 23. ožujak 2020.
 
natječaj

6. Međunarodni festival arheološkog filma (MFAF) - poziv

Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split organizira VI. Međunarodni festival arheološkog filma te poziva sve redatelje i producente da prijave svoje filmove do 15. travnja 2020.!
 
natječaj

Natječaj za izradu murala na trafostanicama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisalo je natječaj za izvedbu murala na tri zagrebačke trafostanice, koji je otvoren do 5. travnja.
 
natječaj

Otvorene prijave za 7. Star Film Fest

Međunarodni filmski festival, Star Film Fest, čije će se sedmo izdanje održati od 3. do 5. rujna 2020.  u Sisku, otvara prijave za filmove za natjecateljski dio programa. Kako biste bili dijelom ovog nezaboravnog kino doživljaja, svoje prijave trebate poslati do 20. svibnja 2020.!