natječaj

Poziv na besplatnu prijavu dokumentarnih projekata na ovogodišnji DOK Film Market

DOK Leipzig, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, poziva zainteresirane hrvatske filmaše da besplatno prijave svoje dokumentarne projekte na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa u sklopu kojeg će do pet odabranih projekata dobiti priliku predstaviti se snimkom. Nakon projekcije autori će sudjelovati na okruglom stolu zajedno sa 10-12 ‘decision makera’ uz moderiranje Brigid O’Shee, voditeljice DOK Industryja.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za izvedbu skladbe za violinu za 2020. godinu

Fond Stjepan Šulek objavljuje natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2020. godinu za izvedbu skladbe za violinu. Rok za prijavu je 15. studenoga 2020.
 
natječaj

Galerija SKC: Otvoreni poziv - Re-Start Experience

Studentski kulturni centar poziva na sudjelovanje u izložbi koja će se održati u prostoru Galerije SKC od 26. listopada do 13. studenog 2020. Rok za prijavu je 30. rujna 2020.!
 
natječaj

16. natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

'Knjiga u centru', organizator književno-likovne nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2019. godine do listopada 2020. godine. Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a šalju se do 16. listopada 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za program Cirkus Express 2020/21

Triko Cirkus Teatar- umjetnička organizacija koja njeguje umjetnost klaunskog i cirkuskog kazališta objavljuje poziv umjetnicima/ izvođačima za sudjelovanje na programu Cirkus Express-a. Poziv je otvoren do 5. listopada 2020.!
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv mladim umjetnicima za sudjelovanje na radionici specijalnog izdanja GrisieYouth 2020

Fokus dvodnevne radionice povodom ovogodišnje GrisieYOUTH jest približavanje koncepta postava kao važnog aspekta pri izlaganju umjetničkog djela. Radionica će se održati 21. i 22. rujna, dok je prezentacija radova predviđena za 25. rujna 2020.
 
natječaj

Poziv na iskaz interesa za sudjelovanjem u programu European COST Network Action

Sveučilište u Maastrichtu prikuplja prijave za pridruživanje COST mreži, najdugovječnijoj europskoj mreži koja podupire projekte prekogranične suradnje europskih stručnjaka i aktivnosti čiji rezultati kasnije mogu postati teme istraživanja u okviru programa poput Obzora Europa te konferencija, edukacija, znanstvenih projekata i sl. Rok za iskaz interesa je 29. listopada 2020.!
 
natječaj

HNK Mostar objavljuje natječaj za najbolji dramski tekst mladih autora

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, po prvi put je objavilo Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore. Na natječaj se mogu javiti svi autori do 35 godina koji pišu na hrvatskom jeziku. Rok za slanje tekstova je 1. siječnja 2021.!
 
natječaj

Otvorene prijave za 3. Open stage u Splitu

Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse je objavio natječaj za prijave za 3. Open stage - otvorenu večer performansa na Turskoj kuli, ovog puta na otvorenom uz puno popratnog sadržaja tijekom cijelog dana u nedjelju, 20. rujna. Prijave umjetnika traju do 12. rujna 2020.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Free Art Glitch #5 – poziv

KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C organiziraju rezidencijalni program u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 020. i Inquiry Inc. od 15. do 20.09.2020. na Maloj sceni HD, Karlovac i putem interneta. Rezidencijalno okupljanje završit će izložbom radova 19.09.2020. na Maloj sceni HD.
 
natječaj, rezidencijalni program

Jan van Eyck Academie - otvorene prijave za rezidencijalni boravak

Umjetnici, kustosi, dizajneri (grafika/moda/hrana i sl.), pisci i arhitekti pozvani su da se prijave na rezidencijalni boravak na Jan van Eyck Academie (Nizozemska), u trajanju od 12 mjeseci. Prijave se primaju do 1. listopada 2020.!
 
natječaj

Goranska kiparska radionica Lokve - poziv na izlaganje

Goranska kiparska radionica Lokve poziva umjetnike na sudjelovanje na skupnoj izložbi Izložba u spilji Lokvarki IV, koja se već četvrtu godinu za redom organizira u jedinstvenom ambijentu geomorfološkog spomenika prirode – u spilji Lokvarki. Rok za prijave je 21. rujna 2020.!
 
natječaj

VAHA - poziv na prijavu

Berlinska organizacija MitOst poziva umjetničke organizacije da se prijave na dvogodišnji program VAHA: Building Common Ground for Spaces of Public Discussion & Dialogue. Rok za prijavu je 14. rujna 2020.!
 
natječaj

Raspisan Javni poziv za poticanje proizvodnje mikroproračunskih dugometražnih igranih filmova

Hrvatsko audiovizualno vijeće na temelju prijedloga ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra raspisuje Javni poziv za poticanje audiovizualnog stvaralaštva u 2020. godini, kategorija: poticanje proizvodnje mikroproračunskih dugometražnih igranih filmova. Prijavnica i svi dokumenti podnose se najkasnije do 7. listopada 2020.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Art Universe Agency – natječaj za izvedbene umjetnike

Art Universe Agency poziva na sudjelovanje na konferenciji 'International Physical Theatre Lab & International Performing Arts', koja će se održavati u prosincu ove godine u Austriji. Natječaj je otvoren do 6. rujna 2020.!
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Različitost i uključenost' u Širokom Brijegu

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg objavljuje natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Različitost i uključenost', u sklopu Međunarodnog dana i Europske noći muzeja u 2020. godini. Natječaj je otvoren do 1.  listopada 2020., do ponoći!
 
natječaj

Raspisan Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu

Ministarstvo kulture i medija obavještava sve potencijalne prijavitelje da je raspisan 'Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu' s rokom prijave od 1. rujna do 1. listopada 2020. godine.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 8. Diversions International Short Film Festival

Otvorene su prijave za osmo izdanje Diverzija koje će se održati od 5. do 8. srpnja 2021. godine u Svetom Ivanu Zelini. Rok za prijave je 7. siječnja 2021.!
 
natječaj

Noć performansa 17. listopada u Zagrebu – otvoren poziv za sudjelovanje

Ovogodišnja Noć performansa, podnaslovljena 'Sve je moguće osim nemogućeg prostora za performans', održat će se 17. listopada u Zagrebu, a natječaj za sudjelovanje na toj manifestaciji otvoren je do kraja kolovoza.
 
natječaj

Poziv za izlaganje radova u MGM Dunav

Mirovna grupa mladih Dunav provodi aktivnosti iz suvremene kulture i umjetnosti kroz podršku Zaklade Kultura nova u sklopu kojih poziva umjetnike iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije da izlažu svoje radove od 25. rujna u prostorima Udruge na adresi Voćarska 17 u Vukovaru. Rok za prijavu je 15. rujna 2020.!
 
natječaj

33. međunarodni filmski festival za djecu i mlade (ICFF) - poziv

33. međunarodni filmski festivala za djecu i mlade (ICFF) će se, zbog pandemije koronavirusa, ove godine održati virtualno od 18. do 23. listopada. Rok za prijave je 15. rujna 2020.!
 
natječaj

Počele su prijave za 12th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za dvanaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge, a ostat će otvorene do 25. listopada 2020., u ponoć!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Garaži Kamba

Udruga Kružok otvara poziv namijenjen umjetnicima i kustosima za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, radionica, performansa, akcija ili bilo kakvih umjetničkih suradnji.
 
natječaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj radionici animiranog filma na Visu

Zagreb film 11. put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranog filma koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od 29. rujna do 3. listopada. Rok za prijavu na natječaj je 15. rujna 2020. godine.
 
natječaj

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za prijem novih članova

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za upis novih članova, koji će se svake godine odvijati tijekom čitave godine, a umjetnici koji zadovolje strukovne kriterije biti će primljeni i upisani u udrugu kako budu pristupali natječaju - svaki mjesec na kraju mjeseca, o čemu će primiti obavijest na svoje e-mail adrese. 
 
natječaj

Javni poziv za sudjelovanje u projektu 'Neka jedu kolače!'

Arktik – Institut za budućnost pokreće međunarodni umjetnički projekt “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” kao dio programa IF Festivala – Međunarodnog festivala postavljanja pitanja.
 
natječaj

Preparatory Action Music Moves Europe: Innovative support scheme for a sustainable music ecosystem

U okviru pripremne mjere Music Moves Europe: Boosting European music diversity and talent za 2020. godinu otvoren je poziv za podnošenje prijava kojim se nastoji odgovoriti na potrebu pružanja podrške zelenom, digitalnom, pravednom i otpornom oporavku europskog glazbenog ekosustava, kao i njegovom daljnjem razvoju nakon krize izazvane virusom COVID-19, a sve s krajnjim ciljem veće održivosti sektora. Rok za podnošenje prijava je 30.09.2020.
 
natječaj

PACT Zollverein - poziv za rezidencijalni program

Objavljen je poziv za rezidencijalni program PACT Zollvereina u Essenu za siječanj-srpanj 2021. Rok za prijavu je 2. rujna 2020.
 
natječaj

Natječaj za financiranje prijevoda drame portala Drame.hr

Portal Drame.hr objavljuje svoj osmi natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 10. rujna 2020., a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka.
 
natječaj

HAVC: Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2021. godini

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) objavljuje Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti i programe međunarodne suradnje u 2021. godini.
 
natječaj

Hackn3t poziv na online rezidencije

Hackn3t je online rezidencijalni program s ciljem prikazivanja svakodnevne digitalne umjetničke, programerske, ili druge kreativne tehnološke prakse u obliku mrežnih konferencijskih poziva otvorenih javnosti.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u projektu #VR_inc 2020

Umjetnička organizacija Format C objavljuje Poziv na sudjelovanje u produkciji digitalnih 3D skulptura i skupne izložbe u virtualnom prostoru - #VR_inc 2020. Rok za prijavu: 1.09.2020.
 
natječaj

Književni natječaj 'Ispričaj nam priču'

POUMAR poziva sve književnike, afirmirane i one koji osjećaju da bi to mogli postati, da im pošalju svoje kratke priče na slobodnu temu na natječaj naziva 'Ispričaj nam priču'. Izabrani radovi bit će tiskani u formi zbornika (višejezičnog) uz prigodne naslovne ilustracije akademskih umjetnika/ca uz svaku priču. Natječaj je otvoren do15. rujna, u 23,59 sati!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u programu /'fu:bar/ 'glitch art' festivala u 2020.

Objavljen je Poziv na sudjelovanje u izvedbenom i izložbenom programu /'fu:bar/ glitch art festivala u 2020.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Let s Gavranom'

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Let s Gavranom' koja će se održati u izložbenom prostoru POU Matija Antun Relković u sklopu aktivnosti predviđenih za manifestaciju Let s Gavranom, posvećenu kazališnom i proznom radu Mire Gavrana, našeg najprevođenijeg pisca. Rok za prijavu je 10.9.2020.
 
natječaj

Prijave radova na 4. Sajam 3N – Napusti normalne naprave

Drugo more poziva umjetnike, DIY entuzijaste i izumitelje na sudjelovanje u četvrtom Sajmu neobičnih naprava – 3N, koji će se u okviru programa Žiroskop održati u velikoj dvorani riječke Filodrammatice, u popodnevnim satima 4. i 5. rujna 2020. godine. Rok za prijavu je 15. kolovoza.
 
natječaj

Raspisan natječaj za četvrtu književnu nagradu Fric

Tjednik Express raspisao je Natječaj za književnu nagradu Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2019./20., 75 tisuća kuna vrijedno priznanje koje je ime dobilo po nadimku Miroslava Krleže.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na 14. Međunarodnom salonu auto karikature

Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) poziva sve karikaturiste i zainteresirane, da se prijave i sudjeluju na 14. Međunarodnom zagrebačkom salonu auto karikature 2020. Rok za predaju radova: 15.09.2020.
 
natječaj

Poziv za prijavu radova za Unseen festival 2020.

Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvara javni poziv za prijavu audiovizualnih, multimedijalnih radova na četvrto izdanje Unseen mini film festivala koji će se održati u Cavtatu krajem rujna 2020. godine. Rok za prijavu: 25.08.2020.
 
natječaj

Ogranak MH u Virovitici pokreće književni natječaj za najbolju kriminalističku priču

Ogranak Matice hrvatske u Virovitici poziva sve zainteresirane autore na sudjelovanje u međunarodnom natječaju „Kristalna pepeljara“ za najbolju kriminalističku priču. Natječaj nosi ime jednoga od najuspješnijih djela hrvatskoga književnika Milana Nikolića, popularnoga pisca kriminalističkih romana čije je stvaralaštvo obilježilo pedesete i šezdesete godine 20. stoljeća.
 
natječaj

Privrednikova likovna kolonija 2020.

Srpsko privredno društvo "Privrednik" objavljuje Poziv za sudjelovanje na 5. slikarskoj koloniji posvećenoj velikom dobrotvoru Vladimiru Matijeviću. Natječaj ostaje otvoren do 25. kolovoza 2020.
 
natječaj

Natječaj za fotografsku izložbu Adventure 2020

Photo Club “Photography” – Negotin / Serbia organizira petu izložbu fotografija pod nazivom Adventure 2020. te poziva autore na prijavu radova.
 
natječaj, obavijest

Održan video-sastanak na temu raspisivanja Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2021.

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održala je u petak, 31. srpnja 2020. godine, video-sastanak s predstavnicima kulturnih Vijeća i povjerenstava Ministarstva kulture i medija, a tema sastanka bila je raspisivanje Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu u novim okolnostima.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na Gitarijadi 2020.

Novo izdanje Gitarijade, u organizaciji Studija 3/4, održat će se 29. kolovoza od 18 sati, na platou Doma mladih Split. Prijave se primaju do 8. kolovoza 2020.
 
natječaj

Culture360.ASEF.org - Media partnerships 2020

ASEF culture360 poziva na prijavu zainteresirane umjetničke organizacije koje bi, kroz medijsko partnerstvo, na portalu culture360.ASEF.org željele predstaviti svoja nadolazeća događanja (konferencije, festivale, radionice, webinare, izložbe i dr.).
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje natječaj za prijem novih članova u sedamnaest ULUPUH-ovih Sekcija.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u tematskom projektu "Crni labud"

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „Crni labud“. Poziv je otvoren do 20. kolovoza 2020.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu "Nagrade Vicko Andrić" za 2019.

Ministarstvo kulture i medija raspisalo je natječaj za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu. Prijedlozi se primaju do 25. kolovoza 2020. 
 
natječaj

Program stipendiranja Goethe-instituta / documenta Institut

Objavljen je natječaj Goethe-Instituta, arhiva documente, Visoke umjetničke škole u Kasselu i Sveučilišta u Kasselu - za istraživače, umjetnike i kustose zainteresirane za radni boravak na institutu documenta. 
 
natječaj

Objavljen poziv na natječaj za kreativce - OKiZA 2020.

Udruga Žmergo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije poziva umjetnike i zainteresiranu javnost na prijavu projekata u kulturi u sklopu programa OKiZA 2020. (Opatijska kultura i zeleni aktivizam). Prijave se primaju do 28. rujna 2020.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2020. / Zagrebačka muza

Kulturno informativni centar objavio je 23. srpnja 2020. godine na svojim web stranicama (www.kic.hr) Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2020. godini.
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova za 29. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma održat će se od 14. do 18. rujna, a prijave filmova za 29. izdanje mogu se podnijeti putem online prijavnice do 30. kolovoza, objavili su u četvrtak organizatori.
 
natječaj

Natječaj za izbor najboljeg doživljaja, autorskog jela i najboljeg suvenira industrijske baštine grada Rijeke

U sklopu prekograničnog projekta "Inspiracija - revitalizacija gradova industrijske baštine za proboj kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i Rijeci", otvoren je natječaj za najbolji doživljaj, autorsko jelo i najbolji suvenir industrijske baštine grada Rijeke. Prijave traju do 14. kolovoza 2020.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na Split Videoart Festivalu 2020.

Udruga Metonimija uz tehničku podršku HULU Split organizira prvi video art festival u Hrvatskoj koji će se održati u periodu od 8. do 11. listopada u Splitu. Prijave za sudjelovanje na Split Videoart Festivalu otvorene su do 1. rujna 2020.
 
natječaj

Književni natječaj za nagradu ''Korzo slova''

Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Sisačko-moslavačke županije, raspisuje Javni natječaj za književnu nagradu ''Korzo slova'', za najbolju neobjavljenu knjigu Sisačko-moslavačke županije.
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu "Fondazione Piccoli"

Zaklada "Agostina Piccoli" raspisala je natječaj za književnu nagradu "Fondazione Piccoli", koja se dodjeljuje za ostvarenje na području kulture i umjetnosti, s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice, priopćila je zaklada.
 
natječaj

Poziv za dostavu videosnimaka 'Kak se spominamo v Turopolu'

Pozivaju se udruge, umjetničke organizacije, ustanove, samostalni umjetnici, učenici i studenti, nastavnici zavičajne i medijske kulture, građani Grada Velike Gorice i Turopolja te svi ljubitelji tradicijske baštine da dostave videosnimke izvornih govornika turopoljskog dijalekta.
 
natječaj

Ogranak MH Slatina raspisao natječaj za nagradu "Mirko Jirsak"

Ogranak Matice hrvatske Slatina u utorak je raspisao natječaj za nagradu "Mirko Jirsak" za najbolju kratku socijalnu priču, koja tematski mora biti vezana uz Slavoniju, njezine ljude, događaje i kulturnu baštinu.
 
natječaj

Natječaj za nagradu Fra Ma Fu - za najbolje novinarske radove u 2019.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje (SINKO) raspisuju natječaj za dodjelu nagrade Fra Ma Fu za najbolje novinarske radove – reportaže, objavljene u hrvatskim medijima (novinama i na internetskim portalima), u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine. 
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 2. Zagrebačkom festivalu crteža

HDLU Zagreb poziva sve zagrebačke umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da pošalju svoje prijedloge za prateću izložbu crteža na ”2. Zagrebačkom festivalu crteža”. 
 
natječaj

HSK raspisao natječaj na temu 'Istinom do pomirbe'

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve totalitarnog režima, Hrvatski svjetski kongres raspisao je književni natječaj na temu "Istinom do pomirbe". Prijave se mogu slati do 1. kolovoza, a nagrađena će biti tri najuspješnija rada.
 
natječaj, obavijest

Rok za prijavu za Izložbu hrvatskog dizajna produljen do 31. srpnja

Rok za prijavu za sudjelovanje na Bijenalnoj izložbi hrvatskog dizajna 19/20 u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) produljen je četrnaest dana i istječe 31. srpnja u ponoć, izvijestio je u četvrtak HDD.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20 online

HDD poziva zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na jedanaestoj bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna 19/20, u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva, koja se ove godine prvi puta odvija na novoj online platformi, od listopada 2020. Rok za prijavu: 31. srpnja!
 
natječaj

15. fotografski natječaj 'Smiješak… čitajte!'

Hrvatsko čitateljsko društvo organizira 15. fotografski natječaj “Smiješak… čitajte!” koji ima za cilj istaknuti važnost te pozitivnu i zabavnu stranu čitanja i pismenosti.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2021.

Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti, raspisuje Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2021. godini, za koji se prijave primaju do 1. rujna 2020.
 
natječaj

Poziv za Rencontres Internationales Paris/Berlin 2021

Rencontres Internationales Paris/Berlin otvara godišnji poziv za prijave koji će trajati do 31. srpnja 2020. Novo izdanje festivala audiovizualne umjetnosti Rencontres International održat će se u veljači 2021. u Parisu te u lipnju sljedeće godine u Berlinu.
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču FEKP19

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) objavljuju novi natječaj za kratku priču za mlade autore i autorice, učenike osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti -  FEKP19. (Natječaj je produljen do 10. rujna 2020.g. u ponoć.)
 
natječaj

Natječaj galerije Crta za izlaganje u 2021.

Galerija Crta raspisuje natječaj za prijedlog programa galerije Crta u 2021. godini. Natječaj je namijenjen umjetncima do 35 godina starosti, a prijave se primaju do 1. rujna 2020.
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac' u 2021.

Objavljen je Poziv za iskazivanje interesa za izlaganje u 2021. godini u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, Ruđera Boškovića 31, Split. Poziv je otvoren do 25. srpnja 2020.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split u 2021.

Otvoren je Natječaj za izlaganje u Galeriji fotografije Fotokluba Split u 2021. godini. Rok za prijave je 9. kolovoza 2020.
 
natječaj, obavijest

Obavijest o najavi raspisivanja Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021.

Ministarstvo kulture obavještava sve potencijalne prijavitelje da će se „Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu“ raspisati s rokom prijave od 1. rujna do 1. listopada 2020. godine.
 
natječaj, radionica, kolonija

Vukovar Film Festival objavio poziv za scenarističku radionicu

Vukovar Film Festival, četrnaesti po redu, poziva scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici, koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj: Erste fragmenti 16

Natječaj Erste&Steiermärkische Banke d.d. za mlade umjetnike - Erste fragmenti ove je godine, iznimno, tematski vezan uz aktualnu situaciju te se svi sudionici Natječaja pozivaju predati djela koja su nedvojbeno povezana s aktualnim kontekstom i uklapaju se u temu: 2020 - kriza kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva.
 
natječaj, rezidencijalni program

ZPC: Javni poziv za rezidenciju u 2021. godini

Zagrebački plesni centar raspisuje javni poziv za profesionalne plesne umjetnike za potporu u realizaciji predstava u Zagrebačkom plesnom centru tijekom 2021. Prijave su otvorene do 7. rujna 2020.!
 
natječaj

Otvoren poziv za prijavu radova na Unseen festival 2020.

Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvara javni poziv za prijavu audiovizualnih, multimedijalnih radova na četvrto izdanje Unseen mini film festivala koji će se održati u Cavtatu krajem rujna 2020. godine. Rok za slanje prijava je 15. kolovoza 2020.!
 
natječaj

Natječaj za 'Ljetnu virtualnu fotografsku izložbu 2020' na portalu Zagrebački likovni umjetnici

HDLU Zagreb je raspisao Natječaj za ”Ljetnu virtualnu fotografsku izložbu 2020” na portalu Zagrebački likovni umjetnici. Prijave se primaju do 26. srpnja 2020.
 
natječaj

Natječaj za 27. Slavonski biennale

Organizacijski odbor Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku objavljuje Natječaj za sudjelovanje na izložbi 27. Slavonski biennale. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2020.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u HUIU galeriji u 2021.

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika (HUIU) poziva autore i autorske timove (koji djeluju na polju primijenjene umjetnosti) da predlože programe za HUIU galeriju u 2021. godini. Rok prijave: 25. srpnja 2020.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje - Art u Park 2020. / F12

F12 platforma poziva sve zainteresirane autore i kreativce da se sa svojim donacijama, odnosno autorskim radovima, uključe u novi izložbeni postav projekta “Art u park” koji će biti realiziran u kolovozu i listopadu u Urbanom parku Hrvatskog doma. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Striegl u 2021.

Pozivaju se umjetnici da šalju prijave za izlaganje u 2021. godini u Gradskoj galeriji Striegl. Prijavljivati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima (slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, kolaž,  fotografija, objekt, instalacija, video i dr.). Rok za prijave je 5. kolovoza 2020.
 
natječaj

Poziv Galerije SC za predlaganje projekata za 2021. godinu - likovni program

Galerija SC objavila je Poziv za predlaganje projekata za 2021. godinu - likovni program, s rokom prijave 12. srpnja 2020.
 
natječaj

HDLU Istre raspisao Natječaj za prijem novih članova

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre 1. srpnja raspisalo je Natječaj za prijem novih članova. Rok za prijave je 31. kolovoza 2020.
 
natječaj

Natječaj za kratku priču - satiru 'Slavko Kolar' 2020.

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje natječaj za kratku priču – satiru. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče - satire je slobodna. Natječaj traje do 30. rujna 2020.!
 
natječaj

Natječaj za kratku priču Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica 2020.

'Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone' kreativni je natječaj za najbolju kratku priču s temom ljubavi u kriznim uvjetima čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Kreativni natječaj trajat će do 31. kolovoza 2020.!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u AK galeriji u 2021.

AK galerija, Koprivnica, poziva umjetnike/ce i kustose/ice da pošalju svoje prijave na natječaj za izlaganje u 2021. godini. Rok za slanje prijava je 31. srpnja 2020.
 
natječaj, obavijest

Obavijest o obustavi Poziva 'Umjetnost i kultura online' jer zaprimljeni projektni prijedlozi iznosima dosežu 110 % ukupno raspoloživih sredstava

29.06.2020.  -  Ministarstvo kulture, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva dana 29. lipnja 2020. godine, objavljuje obavijest o obustavi Poziva UP.02.1.1.14 „Umjetnost i kultura online“. Opširnije
 
natječaj, obavijest

Obavijest o povećanju alokacije i nastavku Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Umjetnost i kultura online'

26.06.2020. - Ministarstvo kulture je slijedom iznimnog interesa i velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga, u petak, 26. lipnja 2020. godine, povećalo financijska sredstva za otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“ (UP.02.1.1.14) za 10.000.000,00 HRK, tako da sada financijska alokacija Poziva iznosi 35.000.000,00 HRK. Opširnije
29.6.2020.  Obavijest o obustavi Poziva „Umjetnost i kultura online“ jer zaprimljeni projektni prijedlozi iznosima dosežu 110 % ukupno raspoloživih sredstava
 
natječaj

Nagrade CEI SEEMO za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu 2020.

Srednjoeuropska inicijativa (CEI) i South East Europe Media Organisation (SEEMO) otvorili su Poziv za prijave za Nagrade CEI SEEMO za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu u 2020. godini. Nagrada je namijenjena za radove istraživačkih novinara i njihovog doprinosa u izvještavanju usprkos teškim uvjetima u kojima rade.
 
natječaj

Poziv na prijave za COME-IN! oznaku za promicanje pristupačnosti i uključenosti u muzejima

COME-IN! oznaka promiče pristupačnost i društvenu uključenost s ciljem omogućavanja muzejskog doživljaja svima. Temelji se na COME-IN! smjernicama, uključujući Konvenciju UN-a o pravima osoba s invaliditetom i europsko pravo. Cilj je da ova inicijativa postane svjetska oznaka za muzeje koji se bave pristupačnošću, promiču demokraciju i jednake mogućnosti, kao i kulturu dostupnu svima te jednaka kulturna prava za sve zainteresirane ljude.
 
natječaj, nagrada

Otvoren natječaj za Europa Nostra Awards 2021

Nagrada europske baštine / Nagrada Europa Nostra najprestižnija je nagrada Europske unije u području kulturne baštine a njena dodjela je podržana u okviru programa EU Kreativna Europa. 
 
natječaj

Platforma za prekograničnu distribuciju europskih djela izvedbenih umjetnosti

Ovim Pozivom na nadmetanje identificirat će se i podržati platforma za provođenje mehanizma potpore prekogranične distribucije umjetničkih djela u području izvedbenih umjetnosti. U okviru platforme očekuje se raspisivanje otvorenih poziva za šire prijave.
 
natječaj

Culture of Solidarity Fund: otvoren drugi krug poziva na prijave

Kao odgovor na globalnu krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa European Cultural Foundation u suradnji s drugim zakladama osnovala je Culture of Solidarity Fund. Iz fonda će se podržavati manje i veće kulturne inicijative koje u aktualnom trenutku jačaju europsku solidarnost i ideju Europe kao zajedničkog javnog prostora.
 
natječaj

Objavljen poziv na sudjelovanje na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20 online

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) poziva na prijavu za sudjelovanje na jedanaestoj bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna 19/20, koja se ove godine prvi put odvija na novoj online platformi od listopada 2020.  Rok za prijavu na sudjelovanje na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20 online produljen do 31. srpnja!
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja'

Društvo hrvatskih književnika i Istarski ogranak DHK raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja', koji je otvoren do 10. rujna 2020.!
 
natječaj

Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020.

Zadržavajući kontinuitet praćenja i pružanja potpore svim područjima suvremenog stvaralaštva, Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2020. godini, kako bi se pružila potpora vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse i  dodatno ojačala kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva.
 
natječaj, nagrada

Poziv za dostavu kandidatura za 7. Nagradu za krajolik Vijeća Europe 2020.-2021.

Europsko vijeće uputilo je stalnim predstavnicima, članovima Konferencije Vijeća Europe o Europskoj konvenciji o krajoliku, poziv za dostavu kandidatura za 7. Nagradu za krajolik Vijeća Europe 2020.-2021.
 
natječaj

OSTRALE Bijenale O21, Dresden - Poziv umjetnicima

Po trinaesti put zaredom OSTRALE - Centar za suvremenu umjetnost organizira međunarodnu izložbu suvremene umjetnosti u Dresdenu tijekom ljetnih mjeseci 2021. godine, u trajanju od 1. srpnja do 3. listopada. Poziv za prijavu sudjelovanja otvoren je do 28. lipnja 2020.
 
natječaj

PPMHP Rijeka_MC Lipa pamti: Javni poziv umjetnicima

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Memorijalni centar Lipa pamti, objavljuje treći Javni poziv za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru Lipe "Prepoznavanje odsustva". Javni poziv otvoren je do 30. kolovoza 2020.
 
natječaj

NMG@Praktika 2021.: Poziv umjetnicima i kustosima

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetničko – kustoske suradnike na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje, a kustose da se prijave na natječaj za kuriranje u 2021. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Rok za prijave je 15. srpnja 2020. Rok za prijavu produžen je do 20. srpnja 2020.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Kazamat u 2021.

HDLU Osijek raspisao je natječaj za izlaganje u Galeriji Kazamat u 2021. godini. Natječaj ostaje otvoren do 19. srpnja 2020.