natječaj

Natječaj za Artistmovie - Eno vani kino

Otvoren je natječaj Artistmovie - Eno vani kino, koji će ove godine obuhvatiti više kategorija studentskih radova, stoga se možete prijaviti u slijedećim kategorijama - stop animacija, eksperimentalni video, kratkometražni film (do 10 minuta), animirani film... Prijaviti se mogu svi studenti akademija iz Hrvatske do 1. travnja 2020., u ponoć!
 
natječaj

10. Međunarodni festival animacije Supertoon - natječaj

Natječaj za prijavu filmova na 10. Međunarodni festival animacije Supertoon, koji će se održati od 27. do 31. srpnja u Šibeniku, traje do 1. ožujka 2020.!
 
natječaj

Teen Minute 2020 - natječaj

U sklopu TOYA-projekta, pozivaju se mladi autori u dobi od 15. do 19. godine iz cijeloga svijeta da budu dio 28. hrvatskog festivala jednominutnih filmova u Požegi. Zaključni rok za prijavu je 15. travnja 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za sudjelovanje u Plesnom zbirkusu

Pozivaju se umjetnici/e s područja suvremenog plesa i pokreta, novog cirkusa i kazališta te posebno oni interdisciplinarni koji stvaraju programe za djecu da se prijave na natječaj Prostora Plus i Vijeća mladih Benčić za sudjelovanje u programu dječje manifestacije Plesnog zbirkusa, koji će se održati od 26. travnja do 10. svibnja u Rijeci. Prijave se zaprimaju do 13. ožujka 2020.!
 
natječaj

Festival suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' – poziv

Novopokrenuti festival suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' poziva suvremene cirkuske umjetnike iz regije da se prijave na dva otvorena natječaja za sudjelovanje u prvoj ediciji festivala. Do 6. ožujka 2020., u 16 sati, otvoreni su natječaji za prijavu predstava suvremenog cirkusa koja će biti izvedene na festivalu i prijavu predstava / performansa / projekata u nastajanju koji će biti predstavljeni kroz formu pitch-sessiona.
 
natječaj

ST-ART festival autorskih bendova 2020. – poziv

Splitska udruga 'UZG Stop' najavljuje 11. po redu ST-ARTfestival autorskih bendova koji će se tijekom ožujka i travnja ove godine održavati u splitskom klubu Split Circus. Prijave za sve izvođače koji žele sudjelovati na festivalu traju još ovaj tjedan, do 1. ožujka 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 28. srpnja. do 1. kolovoza 2020. godine. Prijave se primaju do 15. svibnja 2020.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Rua Red, Irska

Rua Red traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Rua Red je neprofitna organizacija koja vodi suvremeni umjetnički centar s dva izložbena prostora, kazalištem, plesnim studijem, glazbenim studijem i konferencijskom dvoranom, a dio centra koristi se i kao prostor za coworking.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Muzej za istoriju farmacije, Srbija

Muzej za istoriju farmacije traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Muzej za istoriju farmacije sastavnica je Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Beogradu, a osnovan je 1952. godine.
 
natječaj

Natječaj za nagrade Hrvatskog muzejskog društva za 2019.

Hrvatsko muzejsko društvo raspisalo je Javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2019. godinu.
 
natječaj

Prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta otvorene do 10. ožujka

'First Films First' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Novi rok za prijavu je 10. ožujka 2020. godine!
 
natječaj

Fogo Island Arts - rezidencijalni program 2021.- 2022.

Fogo Island Arts (FIA), otok Fogo, NL, Kanada, poziva umjetnike da se prijave za međunarodni rezidencijalni program u trajanju od šest do osam tjedana koji će se održavati u 2021. i 2022. godini. Rok za prijavu je 23. ožujak 2020.
 
natječaj

6. Međunarodni festival arheološkog filma (MFAF) - poziv

Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split organizira VI. Međunarodni festival arheološkog filma te poziva sve redatelje i producente da prijave svoje filmove do 15. travnja 2020.!
 
natječaj

Natječaj za izradu murala na trafostanicama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisalo je natječaj za izvedbu murala na tri zagrebačke trafostanice, koji je otvoren do 5. travnja.
 
natječaj

Otvorene prijave za 7. Star Film Fest

Međunarodni filmski festival, Star Film Fest, čije će se sedmo izdanje održati od 3. do 5. rujna 2020.  u Sisku, otvara prijave za filmove za natjecateljski dio programa. Kako biste bili dijelom ovog nezaboravnog kino doživljaja, svoje prijave trebate poslati do 20. svibnja 2020.!
 
natječaj

Raspisani Javni pozivi HAVC-a za 2020. godinu

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je godišnji Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2020. godini u kategorijama: proizvodnje, manjinskih koprodukcija, razvoja scenarija i projekata i razvoja projekata serijskih televizijskih djela.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – KUD Sodobnost International, Slovenija

KUD Sodobnost traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). KUD Sodobnost osnovan je 2004.g. kako bi se nastavio objavljivati relevantan slovenski književni časopis 'Sodobnost' (pokrenut 1930.g.). Do danas se aktivno bave izdavaštvom i poticanjem čitanja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Transilvania Trust Foundation, Rumunjska

Transilvania Trust Foundation traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Transilvania Trust Foundation aktivna je na području očuvanja kulturne baštine, osobito graditeljskog naslijeđa, a za svoj rad u tom području 2008. godine primili su nagradu Europa Nostra u kategoriji 'Obrazovanje, usavršavanje i podizanje svijesti' za rad na revitalizaciji dvorca Bánffy.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Založba Pivec d.o.o., Slovenija

Založba Pivec d.o.o. traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Založba Pivec d.o.o. je slovenska izdavačka kuća pokrenuta 2003. godine. Imaju iskustvo sudjelovanja u tri projekta s potporom Kreativne Europe.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Asociatia ESCU, Rumunjska

Asociatia ESCU traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Asociatia ESCU je neprofitna organizacija aktivna u temama kulturne diplomacije. Najopsežnija aktivnost koju provode je multikulturna platforma World Experience Festival.
 
natječaj

Raspisan natječaj za 18. festival 'Uhvati film!'

Natječaj za regionalni 18. Filmski festival 'Uhvati film!', koji obuhvaća projekcije filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 1. svibnja 2020.!
 
natječaj

16. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2020. - natječaj

Udruga Kanat – Kastav objavljuje natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 16. Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2020. Prijave se primaju do 30. travnja 2020.!
 
natječaj

Le Fresnoy – Studio national des arts contemporains – natječaj

Otvoren je poziv za prijavu na dvogodišnji program usavršavanja 'Le Fresnoy - Nacionalni studio suvremene umjetnosti'. Rok za podnošenje prijava za predselekciju je 22. travnja 2020.!
 
natječaj

Poziv za izlaganje na izložbi 'Križ i uskrsnuće' u Novoj Gradiški

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave za sudjelovanje na izložbi 'Križ i uskrsnuće' koja će se održati u izložbenom prostoru POU Matija Antun Relković u sklopu aktivnosti predviđenih za Uskrs 2020. godine. Rok za prijavu je 15. ožujka 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za program Producers on the Move u Cannesu

Organizacija European Film Promotion svake godine odabire 20 europskih producenata čije su karijere u usponu za sudjelovanje u četverodnevnom programu Producers on the Move koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Cannesu. Zainteresirani se na program mogu prijaviti do 2. ožujka 2020.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu Antun Branko Šimić

Raspisan je natječaj za godišnju nagradu Antun Branko Šimić koja se dodjeljuje za književno djelo bilo koje vrste ili za književno-znanstveno djelo objavljeno od 1. travnja 2019. do 1. travnja 2020. godine.
 
natječaj

Objavljen natječaj za selektirani tematski projekt HDLU-a Istre

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu 'Umjetnost i politika'.
 
natječaj, rezidencijalni program

Umjetnička rezidencija Al Balad – poziv

Otvoren je poziv za prijave za sudjelovanje na umjetničkoj rezidenciji Al Balad u Saudijskoj Arabiji. Rezidencija počinje u svibnju, a prijave su otvorene do 29. veljače 2020.!
 
natječaj

Otvoren novi scenaristički natječaj udruge Ars Septima

Udruga Ars Septima već 18. godinu zaredom organizira scenaristički natječaj koji je čitavo ovo vrijeme bio namijenjen mladim i neafirmiranim filmskim scenaristima, a od ove godine značajno se mijenja koncept natječaja.
 
natječaj

DigiTelling – poziv za prijavu projekata videoigara

DigiTelling je program mentoriranja pod vodstvom Goethe-Instituta Kroatien i Francuskog instituta u Hrvatskoj, koji je posvećen podupiranju i umrežavanju sektora neovisnih videoigara u jugoistočnoj Europi, pružajući priliku inovativnim igrama da osvoje europsku i svjetsku publiku. Mogu se prijaviti studiji i timovi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. Prijave traju do 9. ožujka 2020.!
 
natječaj

Poziv volonterima za prvi riječki Ambasador

Otvorene su prijave za volontere koji bi bili voljni pomoći u pripremi, organizaciji i realizaciji četvrte dodjele nagrada Ambasador elektroničke glazbe. Prijave se primaju do 3. ožujka 2020.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Smetumet, Slovenija

Smetumet traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Smetumet je neprofitna organizacija koja se bavi temama otpada i održivosti okoliša kroz prizmu zajednica, umjetnosti i kulture (npr. dizajnerska rješenja za prikazivanje otpada na svježe, inovativne, zanimljive načine).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Culture Zone, Crna Gora

Culture Zone traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Culture Zone je neprofitna udruga posvećena inovativnim umjetničkim praksama, osobito u temama integriranja umjetnosti i kulture u društvo te principima održivosti i međusektorskih poveznica s turizmom.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ART ZOOM, Srbija

ART ZOOM traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). ART ZOOM je udruga za promicanje i podršku vizualnoj i likovnoj umjetnosti, koja okuplja značajne suvremene umjetnike na području Srbije.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Mosaic Culture & Creativity, Grčka

Mosaic Culture & Creativity traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura).
 
natječaj

Otvorene prijave za nenatjecateljske programe 67. Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival poziva zainteresirane autore i producente na prijavu filmova u nenatjecateljske programe 67. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 18. do 26. srpnja 2020. Javni poziv otvoren je do 29. travnja 2020. u ponoć za sve filmove proizvedene 2019. ili 2020. godine, neovisno o premijernom statusu, a mogu se prijaviti i manjinske koprodukcije!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Hippotheatre (Grčka), AUDIT XBRL (Mađarska)

Hippotheatre (Grčka) i AUDIT XBRL (Mađarska) traže partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Dvije partnerske organizacije razvijaju projekt prema mjuziklu 'Taxanomy of life' autora Laszle Bartoka. Mjuzikl je spoj suvremene elektroničke glazbe i tradicionalne folklorne te romske glazbe.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Nova galerija vizuelnih umetnosti, Srbija

Nova galerija vizuelnih umetnosti traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura).
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – M3 resources for culture, Rumunjska

M3 resources for culture traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). M3 resources for culture je neprofitna organizacija sa sjedištem u Bukureštu posvećena ulozi umjetnosti, kulture i baštine za javnost, pojedince i održivi razvoj.
 
natječaj, djeca, mladi

HAK-ov filmski natječaj za mlade

Hrvatski autoklub raspisuje natječaj za izradu video spotova na temu jednog od '10 Zlatnih pravila u prometu', koji se organizira u svrhu promicanja sigurnosti u prometu. Cilj natječaja je poticanje stvaralaštva mladih.
 
natječaj, djeca, mladi

Filmski natječaj: Naš online život, o kojem roditelji ništa ne znaju

U sklopu Dana medijske pismenosti 2020., Agencija za elektroničke medije, UNICEF i Hrvatski filmski savez organiziraju filmski natječaj za djecu i mlade na temu 'Naš online život, o kojem roditelji ništa ne znaju', koji svoje radove mogu prijaviti do 18. ožujka 2020.!
 
natječaj

Dva fotografska natječaja Fotokluba Rijeka

Fotoklub Rijeka raspisuje dva fotografska natječaja: Fotografkinje 2020. (povodom Međunarodnog dana žena) i Karneval 2020. (tematski vezan uz različitost karnevalskog slavlja).
 
natječaj, audicija

Vježbanje života: velika audicija za male glumce

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i Riječko kazalište mladih Kamov poziva sve (buduće) male glumice i glumce na audiciju za sudjelovanje u predstavi 'Vježbanje života – drugi put'. Audicija za djecu će se održati u ponedjeljak, 17. veljače, u 17 sati, u prostoru Delte 5, a prijaviti se mogu dječaci i djevojčice od 8 do 12 godina. Prednost je iskustvo sudjelovanja u sličnim projektima, ali nije uvjet.
 
natječaj

Preparatory Action Music Moves Europe: Boosting European Music Diversity and Talent

Ovim Pozivom na dostavu prijedloga identificirat će se i podržati najmanje 8 inovativnih i održivih pilot projekata kojima će se provoditi formalni ili neformalni programi glazbenog obrazovanja i/ili odgoja s naglašenom dimenzijom društvene uključenosti. Rok za podnošenje prijava je 6. travnja 2020., u 12 sati (prema Bruxelleskom vremenu).