natječaj

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2018. godinu

'Nagrada Iso Velikanović' dodjeljuje se kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva. Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2018. godinu otvoren je do 15. veljače 2019.
 
natječaj

Oberhausen Seminar 2019 - poziv

Oberhausen Seminar eksperimentalni je međunarodni edukativni program namijenjen filmskim kustosima, filmašima, redateljima, umjetnicima, arhivistima, kritičarima, istraživačima, kako bi proširili svoja znanja, a realizira se u suradnji International Short Film Festival Oberhausen, LUX London i Flaherty Seminara (New York). Rok za prijavu je 1. veljače 2019.
 
natječaj

6. Međunarodni natječaj za kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce'

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Karlovačke županije, dodjeljuju nagradu 'Stjepko Težak' za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini. Natječaj je otvoren do 20. ožujka 2019.!
 
natječaj

Biber03 – natječaj za kratku priču

Pozivaju se autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da se prijave na regionalni natječaj za kratku priču – Biber. Poziv se odnosi na afirmirane autorice i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali. Natječaj je otvoren do 10. lipnja 2019.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Križ i uskrsnuće'

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Križ i uskrsnuće' koja će se održati u izložbenom prostoru POU Matija Antun Relković, u sklopu aktivnosti predviđenih za Uskrs 2019. godine. 
 
natječaj

Regionalni natječaj 'Spasimo putopis'

Klub putnika je neprofitna organizacija koja u potrazi za zanimljivim putopisima raspisuje regionalni natječaj pod nazivom 'Spasimo putopis'. Cilj im je promocija kulture putovanja, a putopis koji se prijavljuje na ovaj natječaj može biti u vidu priče, ali i slike, stripa i sl. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2019.!
 
natječaj

EUYWO 2019 - poziv za mlade glazbenike - duhače

Objavljen je poziv na audiciju za mlade glazbenike (15-30 godina) za sudjelovanje na turneji 2019. Puhačkog orkestra mladih Europske unije (European Union Youth Wind Orchestra).  
 
natječaj

LAG 5: Poziv umjetnicima za iskaz interesa

Lokalna akcijska grupa LAG 5 objavljuje javni poziv umjetnicima iz Republike Hrvatske za iskaz interesa za rad na projektu u pripremi 'More than a garden', u sklopu Horizon 2020 programa EU. 
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade DPUH-a 'Radovan Ivančević' za 2018.

Prijave na Natječaj za dodjelu Nagrade Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH-a) 'Radovan Ivančević' za 2018. primaju se do 15. ožujka 2019. 
 
natječaj

23. Međunarodni zborski festival Cro Patria 2019. - Poziv

Pozivaju se skladatelji da se prijave za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za nove zborske skladbe na 23. Međunarodnom zborskom festivalu CRO PATRIA 2019. Prijave se primaju do 15. ožujka 2019. godine.
 
natječaj

Otvorene prijave za ovogodišnji FUSE festival

FUSE festival – Film Under Severe Experiment međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film. Ovogodišnje izdanje će trajati tri dana, od 9. do 11. svibnja 2019. godine. Prijave za drugi FUSE festival otvorene su do 20. veljače 2019.!
 
natječaj

Natječaj za književno djelo nadahnuto pasionskim sadržajem

Pasionska baština i Društvo hrvatskih književnika raspisuju VIII. Trienalni natječaj za književno djelo na temu Muke Kristove ili na temu široko shvaćene općeljudske muke. Rok za prijavu na natječaj je 1. ožujak 2019.
 
natječaj

Raspisan natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige - Juditu, Davidias i Slavić

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige - Juditu, Davidias i Slavić, objavilo je DHK, koji će biti otvoren do 18. veljače 2019.!
 
natječaj

Natječaj za feminističku SF priču hrvatskih autorica

Natječaj za feminističku kratku priču spekulativne fikcije hrvatskih autorica na engleskom jeziku otvoren je do 15. veljače 2019.!
 
natječaj, djeca, mladi

Maske 2019. - natječaj za osnovne škole

Centar za kulturu i informacije Maksimir raspisao je natječaj za osnovne škole s temom 'Ja se želim maskirati u...'. Natječaj traje do 20. veljače 2019., a najbolji radovi bit će izloženi u Muzeju grada Zagreba od 3. do 10. ožujka.
 
natječaj

Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2019.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske 21. prosinca 2018. objavilo je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu. Poziv je otvoren do 1. veljače 2019.
 
natječaj

Nagrada Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2018. godini - poziv

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2018. godine. Poziv na natječaj otvoren je do 31. siječnja 2019.!
 
natječaj

HDS: Otvoren natječaj 'Rudolf i Margita Matz'

Hrvatsko društvo skladatelja 14. siječnja 2019. raspisuje Natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda 'Rudolf i Margita Matz'. Prijave se primaju do 1. veljače 2019.
 
 
natječaj

10. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - natječaj

Otvoren je natječaj za 10. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - BOSIFEST 2019. koji će se održati od 9. do 11. listopada 2019. godine u Sava Centru (Beograd, Srbija). Natječaj je otvoren do 25. travnja 2019.!
 
natječaj

HDLU Zagreb raspisuje natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb raspisalo je natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove koji je otvoren do 1. ožujka, a po završetku natječaja, odabrane umjetnike i njihove web stranice predstavit će na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici''. 
 
natječaj, izložba

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Animus' u sklopu manifestacije 'Splitski cvit' povodom Dana žena 2019.

Objavljen je poziv likovnim umjetnicama za sudjelovanje na izložbi 'Animus' u sklopu manifestacije 'Splitski cvit' povodom Dana žena 2019. Izložba će se održati u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu od 1. do 10. ožujka 2019., u organizaciji udruge Naš kvart uz potporu HULU Splita i Grada Splita. Rok za prijavu je 21. siječnja 2019.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Pioneer Works 2019–20 Technology Residents - poziv

Pioneer Works je neprofitni kulturni centar u Red Hooku (Brooklyn, New York) namijenjen edukaciji, eksperimentiranju te istraživanju suvremene umjetnosti. Ove godine, Pioneer Works po prvi put otvara poziv za sudjelovanje u rezidencijalnom programu posvećenom području tehnologije. Prijave su otvorene do 15. veljače 2019.!
 
natječaj

Natječaj Zaklade HAZU za 2019.

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu sredstava iz Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za 2019. godinu. Prijave na natječaj primaju se do 19. veljače 2019. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Art Omi: Artists Croatian Fellowship 2019

Neprofitna umjetnička organizacija Art Omi, New York, raspisuje natječaj za sudjelovanje hrvatskog umjetnika/umjetnice u Rezidencijalnom programu 2019. 
 
natječaj

Natječaj za odabir ponuditelja za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na EXPO 2020 u Dubaiju

Hrvatska turistička zajednica kao neposredni nositelj raspisala je 'Natječaj za odabir ponuditelja za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na EXPO 2020 u Dubaiju, njegovu implementaciju, održavanje i deinstalaciju'. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. godine do 12 sati. 
 
natječaj

GKK raspisuje Literarno-likovno-filmski natječaj 'Kaštelanske štorije 2019.'

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom 'Kaštelanske štorije 2019.'. Natječaj je otvoren do 12. veljače 2019., a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.

 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i Društvo hrvatskih književnika - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski – Osijek raspisuju Natječaj za 13. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš'. Natjecati se mogu nakladnici i autori/autorice prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2018. godini na hrvatskom jeziku.
 
natječaj

Javni poziv - umjetničke rezidencije 2019. Mediteranski plesni centar Svetvinčenat

Pozivaju se svi profesionalni plesni umjetnici/e da se prijave na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2019. godini! Rok za prijave je 3. veljače.
 
natječaj, izložba

Zagreb Full Color 19 - poziv

Zagreb Full Color 19 je međunarodna izložba slika u tehnici digitalnih otisaka na ceradnom platnu, veličine 80 cm (širina) x 140 cm (visina), koja se održava povodom Međunarodnog dana boja (21. ožujka 2019.). Prijave se primaju do 21. veljače. 
 
natječaj

Javni natječaj br. 01/18 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Objavljen je Javni natječaj broj 01/18 za dodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija, neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa za 2019. i 2020. godinu (potpore male vrijednosti). 
 
natječaj

2. književni natječaj 'Trojica iz Gradišta'

Želeći da zaživi uspomena na trojicu pjesnika iz Gradišta - Matu Mandića, Pavla Varnicu i Antuna Jovanovca, Udruga Tikvica iz Vinkovaca i ove godine raspisuje književni natječaj pod nazivom 'Trojica iz Gradišta'  (poezija-proza) te poziva sve zainteresirane autore da se do 15. ožujka 2019. prijave na natječaj. Tema je slobodna.
 
natječaj

HND: Natječaj za najbolje novinarske radove u 2018.

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine. Rok za predaju radova je 31. siječnja 2019.
 
natječaj

Otvoren natječaj za dizajnere 'Young Balkan Designers 2019: Circular Design'

Otvoren je natječaj za mlade dizajnere u okviru ovogodišnjeg izdanja projekta Young Balkan Designers čija je tema 'Cirkularni dizajn'. Prijaviti se mogu svi dizajneri i dizajnerice rođeni 1985. godine i mlađi iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska. Natječaj je otvoren do 20. veljače 2019.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za 7. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2019.

Udruga 'Stihovi i Note' raspisuje natječaj za 7. Festival duhovne glazbe 'Svjetlost dolazi' Zadar 2019. koji će se održati 3. svibnja 2019. u HNK Zadar. Natječaj je otvoren do 8. veljače 2019. godine!
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Milivoj Cvetnić'

Društvo prijatelja knjige 'Milivoj Cvetnić' Hrvatska Kostajnica objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Milivoj Cvetnić'. Rok za predaju rukopisa je 31. siječanj 2019.
 
natječaj

Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje na Natječaju za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku

Hrvatski kulturni dom raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi pozivni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci. Pozivaju se zainteresirani autori i timovi da prijave interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji. Rok za primanje zahtjeva za sudjelovanje u natječaju jest 10. siječnja 2019. do 15 sati.
 
natječaj

Prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta otvorene do 1. ožujka

'First Films First' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Rok za prijavu je 1. ožujka 2019. godine!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u međunarodnom projektu 'Pieces for Peace'

CITYarts, Inc. neprofitna, javna umjetničko-edukacijska organizacija sa sjedištem u New Yorku poziva škole, kulturno-edukativne organizacije i druge zainteresirane pojedince u Hrvatskoj na sudjelovanje u internacionalnom projektu 'Pieces for Peace'.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Artists Development Programme 2019: 'Urban Rejuvenation'

Institut Europske investicijske banke (EIB) objavljuje novo izdanje Programa za razvoj umjetnika / Artists Development Programme (ADP), za koji traži jednog vizualnog umjetnika/cu u dobi ≤35 godina (rođenog nakon 1. siječnja 1984.) iz zemlje članice EU, za rad na projektu na temu 'Urban rejuvenation: Limerick as a source of inspiration'. Rok za prijavu je 23. siječnja 2019.
 
natječaj

Raspisan javni poziv za razvoj scenarija i razvoj projekata televizijskih djela u 2018.

Objavljen je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2018. godini, Kategorija: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. Javni poziv je otvoren do 17. siječnja 2019. godine.

 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split

Strukovna udruga Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU- Split) raspisala je natječaj za prijem u redovno članstvo sljedećih sekcija: 1) umjetničke sekcije - slikarska, kiparska i multimedijalna; 2) kustoski tim. Natječaj ostaje otvoren  do 07. siječnja 2019. godine. Opširnije
 
natječaj

Natječaj za dizajn novog trofeja Europske nagrade

Odbor za socijalna pitanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe raspisao je natječaj za dizajn novog trofeja Europske nagrade. Natječaj je namijenjen studentima umjetnosti, dizajna i arhitekture iz zemalja članica Vijeća Europe, priopćila je Služba za medije Hrvatskog sabora. 
 
natjecanje, natječaj

8. međunarodno skladateljsko natjecanje New Note 2019.

Samoborska glazbena jesen objavila je pozivni natječaj na 8. međunarodno skladateljsko natjecanje NEW NOTE 2019., za skladbu za komorni ansambl. Natječaj je otvoren do 26. lipnja 2019. godine.
 
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisuje natječaj za prijem novih članova.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2018. godinu

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade 'Grigor Vitez' otvorio Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2018. godinu. Natječaj je otvoren do 18. siječnja 2019.!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u programima nove festivalske platforme 'KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje'

Hrvatsko društvo skladatelja i Centar za kulturu Peščenica KNAP u sklopu 30. festivala Muzički biennale Zagreb objavljuju Poziv na sudjelovanje u programima nove festivalske platforme 'KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje' namijenjen svim zainteresiranim studentima.
 
natječaj

Poziv za prijavu lokaliteta za 'Oznaku europske baštine'

Ministarstvo kulture RH na svojoj je mrežnoj stranici objavilo vijest da je otvoren Poziv za prijavu lokaliteta za 'Oznaku europske baštine'. Riječ je o inicijativi Europske komisije, a prvi krug odabira odvija se na nacionalnoj razini.
 
natječaj, rezidencijalni program

EIB Institute: Artists Development Programme 2019 / poziv

Institut Europske investicijske banke (EIB) objavljuje novo izdanje Programa za razvoj umjetnika / Artists Development Programme (ADP), za koji traži jednog vizualnog umjetnika/cu u dobi ≤35 godina (rođenog nakon 1. siječnja 1984.) iz zemlje članice EU, za rad na projektu na temu 'Disruption: The Imprint of Man'.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 2. umjetničkoj konvenciji Nesvrstani

Objavljen je Poziv za prijavu na natječaj za izlaganje na 2. izdanju umjetničke konvencije NESVRSTANI, koja će se održati od 23. do 26. svibnja 2019. godine u Zagrebu u Laubi – kući za ljude i umjetnost. Rok za prijavu: 15. veljače 2019. 
 
natječaj

Nagrade Princesa de Asturias 2019. - poziv za nominacije

Zaklada Princesa de Asturias (Španjolska) raspisuje natječaj za nominacije za Nagrade Princesa de Asturias 2019. (Princess of Asturias Awards), koji će ostati otvoren do 14. ožujka 2019.!
 
natječaj

Natječaj za predstavljanje umjetnika na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' u 2019.

HDLU Zagreb poziva umjetnike na predstavljanja na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' u 2019. godini. Natječaj je otvoren do 10. siječnja 2019. 
 
natječaj

History Film Festival 2019. - poziv

Otvorene su prijave za sudjelovanje na trećem History Film Festivalu koji će se održavati u Rijeci od 10. do 14. rujna iduće godine. Na ovaj jedinstveni festival posvećen isključivo povijesnom dokumentarnom filmu mogu se prijaviti svi filmovi toga žanra bez obzira na trajanje ili godinu proizvodnje.
 
natječaj

Udruga 'Umjetnost osmijeha' - natječaj za izlaganje

Udruga 'Umjetnost osmijeha' poziva mlade likovne umjetnike, fotografe, dizajnere, video artiste i performere da se sa svojim radovima prijave na natječaj za izlaganje u prostoru udruge u okviru godišnjih izložbi u 2019. Natječaj je otvoren za samostalne i skupne izložbe. Rok za prijavu je 20.12.2018.!
 
natječaj

Natječaj Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj za sufinanciranje programa u kulturi

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Dražava u Hrvatskoj objavilo je poziv za prijave na natječaj za sufinanciranje programa u kulturi kroz program pod nazivom 'Promoting American Arts'. Rok za prijave na natječaj je 15. siječnja 2019.!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u projektu 'Make a Move'

Poziv na sudjelovanje u projektu 'Make a Move' za nezavisne kazališne umjetnike i kolektive u području suvremenih kazališnih praksi (poput fizičkog kazališta, korporalne mime, improvizacijskog kazališta i drugih oblika koje obilježava snažan odnos prema tijelu i kretanju) otvoren je do 30. prosinca 2018.!
 
natječaj, nagrada

Natječaj Zagrebačke filharmonije za Nagradu 'Mladi glazbenik godine' 2018.

Zagrebačka filharmonija poziva mlade talentirane i uspješne instrumentaliste, pjevače, dirigente i skladatelje koji su u 2018. godini ostvarili osobito uspješna i zapažena solistička odnosno autorska postignuća da se natječu za naslov 'Mladog glazbenika godine' – Nagradu Zagrebačke filharmonije. 
 
natječaj

Poziv na partnerstvo: U!ZAHVATI

Organizacija U!ZAHVATI traži partnere za suradnju i podršku pri predstavljanju i realizaciji projekata u Hrvatskoj. U!ZAHVATI želi suvremenu ukrajinsku kazališnu umjetnost predstaviti hrvatskoj publici, a modele komunikacije s publikom razvijene u svojim projektima prenijeti u hrvatski kontekst.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program za mlade vizualne umjetnike

European Investment Bank (EIB) Institute najavljuje novu ediciju programa pod nazivom Artists Development Programme (ADP), za koji traže dva mlada vizualna umjetnika (rođena nakon 1. siječnja 1984.) iz Hrvatske, Bugarske, Cipra, Estonije, Latvije, Litve i Rumunjske. Riječ je o umjetničkoj rezidenciji u trajanju od 6 tjedana koja će se održavati u Luksemburgu, a koju će voditi Jorma Puranen (Finska). Prijave se primaju do 23. siječnja 2019., u ponoć!
 
natječaj, audicija

Poziv na audiciju za suvremeni glazbeni kolektiv Arktik

Objavljen je poziv na audiciju za suvremeni glazbeni kolektiv Arktik, koji će u organizaciji Hrvatskog radija svoju svjetsku premijeru imati povodom međunarodnog rođendana umjetnosti 17.1.2019. u Laubi, u prijenosu uživo na 20-ak europskih radio postaja.
 
natječaj

Otvoren natječaj International

Hrvatsko društvo skladatelja dana 3. prosinca raspisuje natječaj International - za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Rok za prijavu je 4. veljače 2019. godine!
 
natječaj

Raspisan natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'

Goranovo proljeće Studentskog kulturno – umjetničkog društva 'Ivan Goran Kovačić' raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike' koji je otvoren do 31. prosinca 2018.!
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Sense and Sustainability: International Conference on Archaeological Cultural Heritage and Tourism'

Sense and Sustainability - Međunarodna konferencija o arheološkom kulturnom nasljeđu i turizmu u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu, koja će se održati u svibnju 2019. godine, nakratko će pretvoriti Zagreb u svjetsko središte arheološkog turizma. Poziv za sudjelovanje otvoren je do 10. siječnja 2019.!
 
natječaj

Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi programa 'Ruksak (pun) kulture' za 2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv vrtićima, osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi programa 'Ruksak (pun) kulture - umjetnost i kultura u vrtiću i školi' za 2019. godinu. Poziv je otvoren do 21. prosinca 2018.
 
natječaj

Otvorene prijave za 13. 'Splitsku.tiramolu'

Udruga 'Splitski portal' raspisala je natječaj za trinaestu 'Splitsku.tiramolu', tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 8. prosinca 2018.
 
natječaj, najave

Najavljen natječaj za Rovinj Photodays 2019.

Međunarodni fotografski festival Rovinj Photodays priprema svoje dvanaesto izdanje. U cilju podizanja kvalitete te optimiziranja cjelokupnog koncepta festivala, uvode se promjene u natječajnom procesu, sustavu nagrađivanja te na koncu i samom programu festivala. 
 
natječaj

Natječaj za Uskrs fest 2019.

Jubilarno izdanje Festivala kojim će se obilježiti i 40 godina Uskrs festa održat će se 28. travnja 2019. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Prijave na natječaj primaju se do 14. siječnja 2019. 
 
natječaj

Natječaj za adaptaciju drame u scenarij web portala Drame.hr

U sklopu 'Dana hrvatske drame na filmu', portal Drame.hr raspisuje natječaj za dramatičare koji žele adaptirati svoju dramu u filmski scenarij za dugometražni igrani film. Natječaj je otvoren do 30. prosinca 2018.!
 
natjecanje, natječaj

Mirjam Helin Competition 2019 (Helsinki)

Otvoren je poziv za međunarodnu pjevačku audiciju  'Mirjam Helin' koja će se održati u Helsinkiju, Finska, od 20. do 29. svibnja 2019. godine. Prijave se mogu predati do 31. prosinca 2018. godine. 
 
natječaj

Nuova Accademia di Belle Arti otvara kampus u Rimu

NABA - Nuova Accademia di Belle Arti otvara novi kampus u Rimu te poziva na prijave za BA program i ljetne programe u vizualnim umjetnostima, u akademskoj godini 2019/2020. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Gradski ured za kulturu i turizam - Zaporožje (Ukrajina)

Gradski ured za kulturu i turizam - Zaporožje traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u području baštine u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Voluntary Arts Ireland

Udruga Voluntary Arts traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u području novih kulturnih praksi u programu Kreativna Europa. Projekt je usmjeren na istraživanje zajedničkih kulturnih dobara u različitim kontekstima kulturnih ekosistema.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Coop Atlante Società Cooperativa - Atlante Servizi Culturali

Organizacija Coop Atlante Società Cooperativa - Atlante Servizi Culturali traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata. Njihova organizacija pruža specijalizirane usluge i stručna savjetovanja za upravljanje muzejima i kulturnom baštinom te organizacijsku podršku realizaciji izložaba u svim fazama razvoja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Nacionalni muzej Gruzije

Projektom 'Digitalne inovacije u kulturnoj baštini' nastoji se prikupiti inovativna znanja i iskustva iz područja digitalnog komuniciranja, dijeljenja, prerađivanja i korištenja kulturne baštine u muzejskom polju. Cilj projekta je razvoj modernog, interdisciplinarnog, multikulturnog sadržaja koji će se usmjeriti na razvoj publike i na univerzalan pristup kulturnoj baštini/muzejskom sadržaju.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje hrvatskih knjiga u natječaju 'Best Book Design from all over the World' i izložbi 'Book Art International' u 2019. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu tradicionalno raspisuje natječaj Hrvatska lijepa knjiga. Natječaj se raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst, a radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u sklopu Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se organizira u sklopu Međunarodnoga sajma knjiga u Frankfurtu.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – STRAND – Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice – Srbija

STRAND – Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice traži partnere za prijavu na natječaj za projekt suradnje u programu Kreativna Europa. Traže partnere iz profila nevladinih udruga iz područja arhitekture, umjetnosti, mode; fakultete; galerije.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Društvo za promociju prirodnih nauka 'Nauka i svijet' – Bosna i Hercegovina

Društvo za promociju prirodnih nauka 'Nauka i svijet' je nevladina neprofitna udruga čija je djelatnost usmjerena na popularizaciju znanosti i traže partnere za prijave na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fondacija 'Jelena Šantić' – Srbija

Fondacija 'Jelena Šantić' traži partnere za prijave na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Fondacija promiče umjetničke projekte koji zagovaraju vrijednosti očuvanja mira i tolerancije, te nastoji kulturnim i umjetničkim udrugama osigurati adekvatan zakonski okvir, programe i podršku.
 
natječaj

7. Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost – poziv

Sedmi Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost održat će se u Egiptu od 14. do 24. veljače 2019., a prijave folklornih glazbenih i plesnih skupina se zaprimaju do 15. siječnja 2019.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2018. godinu

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2018. godinu. Nagrada se dodjeljuje u svrhu poticanja hrvatskog dramskog i kazališnog stvaralaštva.
 
natječaj

Natječaj za prijem u članstvo Hrvatskog dizajnerskog društva

Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje natječaj za primanje novih članova te poziva zainteresirane kandidate koji udovoljavaju uvjetima propisanim Pravilnikom za primanje u članstvo da se prijave za jednu od sljedećih kategorija: profesionalci, pripravnici, studenti.
 
natječaj

Europski program arhitekture 2019. / poziv za sudjelovanje

Platforma Future Architecture poziva zainteresirane da predstave svoj projekt na događanjima i aktivnostima u sklopu Europskog programa arhitekture / European Architecture Program 2019.
 
natječaj

Natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2019.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, trinaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice četirima stipendijama u iznosu od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti). 
 
natječaj

Onassis AiR 2019/20 - umjetnički istraživački rezidencijalni program (Atena, Grčka)

Zaklada Onassis poziva zainteresirane da se prijave na Onassis AiR (Artists-in-Residence), međunarodni umjetnički istraživački rezidencijalni program/ (inter)national artistic research residency program, namijenjen međunarodnim umjetnicima i kustosima te umjetnicima koji žive i rade u Grčkoj. Prijave se primaju do 26. studenoga 2018. godine.
 
natječaj

Poziv za prijavu novih skladbi za Jazz orkestar HRT-a

Hrvatska radiotelevizija – RJ Glazba – Jazz orkestar HRT-a objavljuju Poziv za prijavu novih skladbi koje će sudjelovati u izboru za izvedbu u sklopu koncerta u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona. Rok za predaju radova je do 31. siječnja 2019. 
 
natječaj

Foto natječaj - Advent u Splitu

Turistička zajednica grada Splita i Fotoklub Split organiziraju Javni poziv pod nazivom 'FOTO natječaj - Advent u Splitu' u okviru manifestacije pod nazivom 'Zimski akvarel- adventske i božićne svečanosti u Splitu 2018./2019.godine'. Javni poziv je otvoren za sve građane koji se bave fotografijom, amaterski i profesionalno.
 
natječaj, rezidencijalni program

Pjesničko – ekološki rezidencijalni program 'Tragovi u snijegu - Sjeme za budućnost'

Art Lab, u suradnji sa ZMAG-om, otvara prijave na drugi trodnevni pjesničko – ekološki rezidencijalni program 'Tragovi u snijegu - Sjeme za budućnost' na Recikliranom imanju Vukomerić od 25. do 27. siječnja 2019. Prijave traju do 19. prosinca 2018.!
 
natječaj

SozialMarie - poziv na natječaj

SozialMarie i ove godine raspisuje novi natječaj za socijalne inovacije. Pozivaju se  projekti iz svih sektora, koji osmišljavaju i primjenjuju inovativna rješenja za društvene probleme. SozialMarie već 15 godina nagrađuje inovacije iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Prijava se uručuje online, rok je 22. siječanj 2019., u 23,55 sati!
 
natječaj

Natječaj za najbolju kratku priču KRONOmetaFORA 2019.

metaFORA je natječaj za najbolju kratku priču koji Knjižnica Vladimira Nazora organizira sedmu godinu zaredom. Natječaj se raspisuje krajem Mjeseca hrvatske knjige, a završnica je u Noći knjige. Namijenjen je afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija. Cilj natječaja je poticanje čitanja, pisanja i kreativnog izražavanja uopće, a otvoren je do 15. ožujka 2019.!
 
natječaj

Natječaj za članove HDLU-a za izvedbu likovnih intervencija u bolničkim prostorima

HDLU raspisuje natječaj za izvedbu likovnih intervencija u bolničkim prostorima i sudjelovanje na edukaciji u okviru projekta Estetizacija i rehumanizacija prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja, voditeljice dr. art. Melinde Šefčić. Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a. 
 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan, Slovenija

Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa među organizacijama u čijem je području interesa zaštita kulturne baštine i razvoj održivog turizma. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kazalište Ana Monro, Slovenija

Kazalište Ana Monro traži tri do četiri partnera zainteresiranih za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'Connecting Past and the Future: (Re)Building the New Tradition of Street Theatre' u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata.  
 
natječaj

The Islands Residency 2019, Kanada - poziv

Neprofitna organizacija Art Metropole, Toronto, i Fogo Island Arts pozivaju zainteresirane da se prijave za rezidencijalni program - The Islands Arts Writing Residency koji će se odvijati od 2. srpnja do 12. kolovoza 2019. Rok za prijavu je 16. prosinca 2018. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini

Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kustoska udruga 'WCSCD' – Beograd

Udruga 'WCSCD' traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'What could/ should curating do?' u programu Kreativna Europa u kategorijama manjih i većih projekata.
 
natječaj

Otvoren poziv za dizajnera na projektu Centar oblikovanja svakodnevice

HDD i partneri na projektu 'Centar oblikovanja svakodnevice' pozivaju sve zainteresirane dizajnere (pojedince ili timove) na dostavu prijava za uslugu izrade vizualnog identiteta projekta. Rok za prijavu: 27. studenog 2018. 
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na ReArt festivalu u Osijeku (božićno izdanje)

ReArt festival otvara svoje ovogodišnje božićno izdanje, koje će se održati 14. i 15. prosinca 2018. godine u prostorima Esseker Centra u Osijeku. Natječaj za sudjelovanje te izlaganje na dvodnevnom festivalu otvoren je do 30. studenog 2018. 
 
natječaj

free_art_-_additivism 2018 - poziv

Umjetnički produkcijski i prezentacijski projekt 'free_art_-_additivism' fokusiran je prema istraživanju potencijala i značaja računalnog 3D oblikovanja u okviru slobodno licenciranog i distribuiranog recentnog umjetničkog stvaralaštva. 
 
natječaj, nagrada

Raspisan Natječaj za dodjelu Nagrada HAZU

Odbor Nagrade Hrvatske akademije za znanost i umjetnost raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Prijedlozi se upućuju do 31. siječnja 2019.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – NNLE Propaganda – Gruzija

NNLE Propaganda je nevladina neprofitna udruga čija je djelatnost usmjerena na razvoj suvremenih (vizualnih) umjetnosti i traže partnere za prijave na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kulturni centar La Vénerie – Belgija

Kulturni centar La Vénerie traži partnere usmjerene na promicanje društvene umjetnosti i razvoj publike, za prijavu na natječaj za projekt suradnje u programu Kreativna Europa u kategorijama malih projekata.