natjecanje, natječaj

Prijave za natjecanje mladih glazbenika 'Ferdo Livadić'

Samoborska glazbena jesen, unatoč svim okolnostima vezanim uz epidemiju virusa COVID-19, a poštujući preporuke HZJZ-a, planira svoje 45. festivalsko izdanje održati od 25. rujna do 4. listopada 2020. Jedan od modula Festivala je Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika 'Ferdo Livadić' koje će se održati od 26. do 28. rujna, a svi zainteresirani prijavu za natjecanje trebaju poslati najkasnije do 1. srpnja.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva, s rokom prijave do 15. lipnja 2020. godine. Na Poziv se mogu prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2019. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu.
 
natječaj

Natječaj za 14. Festival dokumentarnog rock filma DORF

Raspisan je natječaj za četrnaesti po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF, koji će se u kolovozu 2020. održati u Vinkovcima. Organizatori festivala DORF '20 pozivaju autore i producente dokumentarnih glazbenih filmova da ih prijave najkasnije do 1. srpnja 2020.!
 
natječaj

Javni natječaj za izradu logotipa Muzeja grada Karlovca

Gradski muzej Karlovac raspisao je Javni natječaj za izradu logotipa Muzeja grada Karlovca.
 
natječaj

Natječaj za 36 Mountains festival 2020

Otvoren je natječaj za peto izdanje 36 Mountains festivala, koji će se održati od 15. do 20. rujna 2020., u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, u Galeriji Bačva.
 
natječaj

Raspisan natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2020.

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak, i Grad Koprivnica raspisuju Natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2020. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2020.!
 
natječaj

East Silver Market 2020 – natječaj

U tijeku su prijave na East Silver Market u Pragu, sajam specijaliziran za dokumentarne filmove iz istočne i centralne Europe. Zainteresirani autori mogu prijaviti svoje radove nastale tijekom tekuće godine do 31. svibnja 2020.! (Projekti u 'rough cut' fazi mogu se prijaviti do 31. srpnja 2020.)
 
natječaj

Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman 'Knez Trpimir'

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Rok za prijavu radova: do 20. srpnja 2020.
 
natječaj

Natječaj za 12. 'Književni Kranjčić'

U organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ raspisan je natječaj za 12. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.
 
natječaj

24. Međunarodni zborski festival 'Cro patria' - poziv zborovima

Glazbena mladež Split poziva zborovođe, zborske pjevače i skladatelje da sudjeluju na 24. Međunarodnom zborskom festivalu “Cro patria” koji će se održati u Splitu, 28. i 29. studenog 2020.
 
natječaj

Poziv za umjetničku instalaciju u Urbanom parku Hrvatskog doma u Karlovcu

Savez udruga KAoperativa ponavlja poziv umjetnicima za dostavu rješenja trajne skulpture/ instalacije u Urbanom parku Hrvatskog doma.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u Pivilion produkciji

U suradnji programa Inquiry Inc.[2020] i projekta hacklab01 – otvoren je poziv na sudjelovanje u Pivilion produkciji namijenjenoj organizacijama, kolektivima, nezavisnim kustosi/ca/ma, umjetnicima/cama koji/e svoje kulturne projekte, umjetničke web arhive i/ili digitalne umjetnine žele predstaviti u decentraliziranom postavu kontinuirane skupne izložbe #pivilion_dot_net.
 
natječaj

Objavljen trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Umjetnost i kultura online'

Ministarstvo kulture objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Umjetnost i kultura online' u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine.
 
natječaj

Produženje poziva 'Stop motion Scena' za slanje stop-motion filmova

Savez udruga KAoperativa i Kinoklub Karlovac pozivaju na slanje filmova u stop motion tehnici, a natječaj je otvoren do 1. lipnja 2020.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Ksaver Šandor Gjalski'

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskoga – Zabok i Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski'' za 2020. godinu, objavio je DHK.
 
natječaj

Natječaj Galerije Modulor za izlaganje u 2021.

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn) raspisuje natječaj za izlaganje samostalnih izložaba, kustoske koncepcije i problemske izložbe vezane za arhitekturu i dizajn te fotografije u 2021. godini. Natječaj je otvoren do 15.6.2020.
 
natječaj

Natječaj za 18. Festival prvih

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijavu radova za 18. Festival prvih. Radovi na temu: Potreba za stanom i stambena politika mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 25. lipnja 2020.
 
natječaj

Javni poziv Ministarstva kulture za isplatu jednokratne potpore honorarnim umjetnicima

Na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske o mjerama za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa i Odluke ministrice kulture, Ministarstvo kulture objavljuje „Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava umjetničkim strukovnim udrugama za isplatu jednokratne potpore umjetnicima“. 
 
natječaj

Otvoren poziv za izradu vizualnog identiteta Kuće umjetnosti Arsen

Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik poziva sve pravne i fizičke osobe - autore i kreativne timove - da se prijave na Poziv za dostavu ponuda za nabavu usluga izrade vizualnog identiteta Kuće umjetnosti Arsen, dvorane koji će zaživjeti na mjestu nekadašnjeg gradskog kina Odeon.
 
natječaj

Natječaj za izložbu minijatura 'Put u Liliput' / ReArt festival 2020.

Udruga REART poziva umjetnike i kreativce da svojom maštom uplove u svijet minijatura i svojim radom obogate ovogodišnji umjetnički program u sklopu ReArt festivala od 19. do 21. lipnja 2020. godine. Rok prijave: 10. lipnja 2020.
 
natječaj

Natječaj za 55. Zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn

U organizaciji ULUPUH-a objavljen je natječaj za prijavu radova na 55. Zagrebački salon, dugovjeku, renomiranu izložbu suvremenog umjetničkog stvaralaštva. Rok za prijavu: 8. lipanj 2020.
 
natječaj, festival

Otvorene prijave za natjecateljske programe 67. Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival poziva producente na prijavu filmova u programe 67. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 18. do 26. srpnja 2020. Javni poziv otvoren je od 11. svibnja do 1. lipnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije. 
 
natječaj

Natječaj za skupnu izložbu slika: '4. Zagrebački ljetni likovni salon – Urbani zapisi 2020.'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb četvrtu godinu za redom organizira ”Zagrebački ljetni likovni salon”, koji će se ove godine održati u srpnju 2020., u Galeriji Kontrast, pod nazivom ''4. Zagrebački ljetni likovni salon – Urbani zapisi 2020.''. Rok za podnošenje prijedloga je 30. svibanj 2020., do 12 sati.
 
natječaj

Otvorene prijave za natjecanje 'Kneževa unplugged: Bee250ven'

Koncertni ured Zadar raspisao je poziv glazbenicima i vizualnim umjetnicima za kreativno natjecanje "Kneževa unplugged: Bee250ven", uz 250. obljetnicu rođenja Ludwiga van Beethovena.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji 'Idealni grad' za 2021.

Galerija „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad poziva umjetnike da pošalju prijave za izlaganje u 2021. godini. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju profesionalni likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.
 
natječaj

Email Art: unutrašnja pokretljivost / natječaj

Udruga za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR iz Splita provodi natječaj za međunarodnu izložbu 'EMAIL ART: unutrašnja pokretljivost'. Rok za prijavu radova: 1. srpnja 2020.
 
natjecanje, natječaj

Pijanističko natjecanje Virtu(al)oso

Pijanističko virtualno natjecanje Virtu(al)oso otvoreno je mladim pijanistima svih nacionalnosti koji će na dan 8. kolovoza 2020. biti u dobi između 18 i 32 godine.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u projektu Umjetnost i politika

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „Politika u umjetnosti i umjetnost u politici“. Rok za prijavu: 19. 5. 2020.
 
natječaj

Literarni natječaj za djecu - 'Knjiga mi je mrak!'

KGZ - Dječja knjižnica Marina Držića pokrenula je literarni natječaj "Knjiga mi je mrak!" namijenjen djeci od 8 do 11 godina.
 
natjecanje, natječaj

European Competition for Strings and Chamber Music - poziv

Otvorene su prijave za sudjelovanje na natjecanju European Competition for Strings and Chamber Music, koje organizira glazbena škola Union Grand-Duc Adolphe (UGDA) iz Luksemburga. Rok za prijave je 10. listopada 2020.!
 
natječaj

Natječaj za grupnu žiriranu online izložbu 'Utopija – distopija'

Otvoren je natječaj za grupnu žiriranu online izložbu 'Utopija – distopija', u organizaciji Doma kulture Nova Gradiška. Rok za prijavu je 24. svibnja 2020. (nedjelja, do ponoći)!
 
natječaj

Galerija Kortil poziva autore na sudjelovanje na 'Neizvjesnoj izložbi'

Galerija Kortil poziva sve umjetnike koji djeluju na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, a žele javno pokazati svoj rad(ove) nastao(le) u protekla dva mjeseca ili raniji(e) rad(ove) koji se interpretativno može(gu) povezati s aktualnom situacijom da pošalju prijedloge do 15. svibnja 2020.!
 
natječaj

Poziv za grafičke dizajnere

Culture Hub Croatia poziva grafičke dizajnerice i dizajnere te kolektive da se odazovu na natječaj za oblikovanje kataloga projekta 'Praznine'.
 
natječaj

Otvoren natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca (HDP) objavilo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov, na koji se prijave mogu slati do 10. srpnja, a pobjednik će biti proglašen u studenom 2020. godine.
 
natječaj

Foto natječaj 'Naša Europa'

Proslavimo 9. svibnja, Dan Europe, slaveći njezine ljepote i raznolikosti! Sudjelujte na foto natječaju #našaEuropa i osvojite promo pakete EU2020HR.
 
natječaj

Riječko Art-kino bira mlade filmofile za odlazak na Venecijanski filmski festival

Svoje vjerne posjetitelje i posjetiteljice između 18 i 25 godina Art-kino poziva na prijavu u program 27 Times Cinema koji mlade predstavnike članica Europske unije odvodi na Venecijanski filmski festival od 1. do 13. rujna ove godine.
 
natjecanje, natječaj

1. International Music Competition - Online

Otvoren je natječaj za 1. International Music Competition – Online, u organizaciji Glazbene škole Dugo Selo. Rok za prijave je 15. svibnja 2020.!
 
natječaj

Četvrti regionalni natječaj za kratku priču 'Biber'

Otvoren je četvrti po redu natječaj za kratku priču 'Biber'. Radove mogu slati autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmirani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali. Natječaj je otvoren do 1. prosinca 2020.!
 
natječaj

Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2020'

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (Nakladnička djelatnost) objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2020.'. Natječaj je namijenjen mladim ili neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga, a rok za predaju rukopisa je 17. lipnja 2020. godine!
 
natječaj

ASEM – kulturni festival 2020, Kraljevina Kambodža (poziv)

Ministarstvo kulture i likovnih umjetnosti Kraljevine Kambodže u prigodi nadolazećeg ASEM kulturnog festivala, koji se planira održati u Phnom Penhu od 13. do 17. studenog 2020., poziva umjetnike na iskaz interesa sudjelovanja do 15. svibnja 2020. godine!
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević'

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević' koji će biti otvoren do 31. svibnja 2020.!
 
natječaj

'GIF for FUSE' - natječaj

'GIF for FUSE' naziv je prve izložbe GIF formata koju je F12 platforma organizirala u okviru filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac. Pozivaju se svi zainteresirani autori i kreativci da pošalju svoje GIF animacije u bilo kojoj tematici do 20.5.2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za Kneževu unplugged: Bee250ven

Koncertni ured Zadar objavljuje poziv na akciju glazbenicima i vizualnim umjetnicima. Prijavite se na kreativno natjecanje Kneževa unplugged: Bee250ven. Rok za prijave glazbenika je 1. rujna 2020.!
 
natječaj, djeca, mladi

58. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece - prijave

Otvorene su prijave za najveći i najstariji dječji filmski događaj godine, 58. Reviju hrvatskoga filmskog stvaralaštva koja će se održati u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada. Zaključni rok za prijavu filma je 1. lipnja 2020.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Otvorene prijave za Summer Sessions 2020 međunarodnu rezidenciju

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Rok za prijavu je 1. svibanj 2020.!
 
natječaj

Otvoren GIF natječaj 'IndustriAll'

IndustriAl je otvoreni natječaj za izradu GIF animacija koji organizira udruga Metamedij u sklopu projekta Društveno-kulturni centar Lamparna. Tema natječaja je industrijska baština, a odabrane GIF animacije bit će prezentirane u Labinu na završnoj izložbi u lipnju 2020. godine. Rok za slanje radova je 30. travanj 2020.!
 
natječaj, obavijest

DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske: otkazano četvrto izdanje nagradne igre #euFilmContest

Četvrto izdanje nagradne igre organizirane u suradnji s Europskom komisijom s ciljem promoviranja raznolikosti europskog filma i TV serija među širom publikom je otkazano. Pobjednici su trebali osvojiti odlazak na Međunarodni filmski festival u Cannesu, no s obzirom na to da se on ove godine neće održati u svom izvornom obliku, organizatori smatraju da nagrada gubi smisao.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Goran Terzić'

Još nekoliko dana ostalo je za prijavu na peti Memorijalni foto natječaj 'Goran Terzić'. Fotografi koji žive ili potječu s područja Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Kosova i Albanije mogu do 30. travnja poslati svoje radove i osvojiti jednu od devet vrijednih nagrada.
 
natječaj

Kritična masa raspisuje natječaj za mlade pisce

Elektronički književni časopis Kritična masa raspisuje godišnji natječaj književne nagrade 'Sedmica i Kritična Masa' za mlade pisce do 35 godina. Krajnji rok za slanje prijava je 15. lipnja 2020.!
 
natječaj

Natječaj Književnog petka: Zagrebu – riječju i slikom

Uredništvo Književnog petka, najdugovječnije zagrebačke književno-kulturne tribine u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, objavljuje natječaj u kojem sve zainteresirane građane poziva na kreativni odgovor na nedavni razorni potres u kontekstu epidemije korona virusa, situaciju bez presedana u novijoj zagrebačkoj povijesti.
 
natječaj, djeca, mladi

Sarajevo Film Festival: Otvorene prijave za Teenaction

Sarajevo Film Festival raspisao je natječaj kojim poziva tinejdžere da u izolaciji snime kratki film i prijave ga za TeenAction program Festivala. Natječaj je otvoren do 21. lipnja, a film koji se prijavi na natječaj može se preuzeti i prikazati na festivalskim društvenim mrežama i na kino projekcijama u sklopu Sarajevo Film Festivala.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za radove - Djetinjstvo na čekanju

Cirkorama poziva djecu da, uz pomoć roditelja, pošalju fotografije svojih umjetničkih radova, smještenih u unutarnji ili vanjski prostor koji im puno znači u ovom razdoblju karantene. Radovi će biti objavljeni u online zbirci pod naslovom 'Djetinjstvo na čekanju'.