natječaj

11. ETNOFILm Festival - poziv

Ove godine 11. ETNOFILm festival će obilježiti traganje za eksperimentalnim metodama i formama bilježenja i prenošenja etnoloških istraživanja i nematerijalne kulturne baštine medijem filma i crteža. Poziv je otvoren do 1. travnja 2019. godine, a filmska produkcija ne bi trebala biti starija od 4 godine (proizvedena između 2014. i 2018.).
 
natječaj

Prijave za 3. Biograd Street Music Festival

Ovog ljeta započinje treće izdanje Biograd Street Music Festivala, internacionalnog festivala uličnih svirača i zabavljača. Festival će se održati od 8. srpnja do 8. rujna. 
 
natječaj

Raspisan natječaj DHK za književnu nagradu 'Tin Ujević'

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević', objavio je u ponedjeljak Upravni odbor DHK. Natječaj je otvoren do 2. svibnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj Udruge Breza na temu: Održivi razvoj i migracije

Udruga za rad s mladima Breza raspisuje natječaj za najbolje suvremeno umjetničko djelo iz područja likovne i primijenjene umjetnosti na temu održivog razvoja i migracije, namijenjen afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija, uključujući i studente. 
 
natječaj

Natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine

Pet milijuna kuna namijenila je hrvatska države u ovoj godini za programe/projekte organizacija hrvatske nacionalne manjine u 12 europskih država, kako bi se ta sredstva dodijelila Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske raspisao je javni natječaj na koji su prijave moguće zaključno do 15. travnja. 
 
natječaj, nagrada

Natječaj za nagradu 'Tripun Bokanić' Klesarske škole Pučišća 2019.

Klesarska škola Pučišća, u suradnji s Oris Kućom arhitekture, poziva vas na dostavu dokumentacije projekata i radova ostvarenih u razdoblju od 1. 1. 2017. do 31. 12. 2018. za natječaj za Nagradu 'Tripun Bokanić' Klesarske škole Pučišća 2019. i izložbu prijavljenih radova. Nagradom se vrednuju iznimna ostvarenja i postignuća na području oblikovanja u kamenu.  
 
natječaj

Poziv za Priče o europskoj baštini

Poziv za priče o europskoj baštini (European Heritage Stories) namijenjen je organizatorima uključenim u obilježavanje Dana europske baštine kao i dobitnicima Nagrade EU-a za kulturnu baštinu / Nagrade Europa Nostra te lokalitetima s Oznakom europske baštine, a s namjerom identificiranja europske dimenzije kulturne baštine i rada na baštini koji poduzimaju zajednice u Europi. 
 
natječaj

Otvorene prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival

Otvorene su prijave za 24. Filmsku reviju mladeži i 12. Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu koji nagrađuje filmove u četiri kategorije - igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina, rok je do 1. lipnja, a prijavljuje se isključivo putem profila Film Freeway!
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta DHKP-a

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca raspisuje natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Društva u kojem poziva studente-studentice i studentske kreativne timove sa svih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj da se prijave sa svojim idejnim rješenjima. Natječaj traje do 15. travnja 2019. 
 
natječaj

Otvorene prijave na 4. Reviju studentskog filma

Četvrta Revija poziva autore da prijave svoje filmove i tako sudjeluju u programu koji donosi najbolje od regionalnog studentskog filmskog stvaralaštva. Ove godine svoja vrata otvara studentima iz Hrvatske, ali i Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore te im nudi prostor za upoznavanje regionalnih autora, publike i budućih filmaša. Prijave filmova za 4. Reviju studentskog filma otvorene su do 1. travnja 2019. i to u kategorijama Festivalskog i Revijskog programa.
 
natječaj, nagrada

Poziv za sudjelovanje u natječaju za 'ZGDW nagradu'

Šesti Zagreb Design Week (ZGDW) objavio je Poziv za sudjelovanje u natječaju za 'ZGDW nagradu' vodeći se ovogodišnjom festivalskom temom 'Nova budućnost / Changing the Game'. 
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica!'

Centar za kulturu Trešnjevka je u sklopu 12. Festivala dječje knjige raspisao natječaj za literarne radove i poziva svu djecu na sudjelovanje. Na natječaj pod nazivom 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica!' može se prijaviti samo jedan rad, i to pjesma ili kratka priča koja dosad nije objavljena. Rok za prijavu radova je 25. travnja 2019.!
 
natječaj

Poziv umjetnicima za prijave na edukativni program Noći performansa 2019.

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje u edukativnom programu Noći performansa u okviru festivala Ganz nove Perforacije koji se održava od 27. lipnja do 2. srpnja u Zagrebu, u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske. Rok prijave je 7. travnja 2019.!
 
natječaj

Ecapital Culture - Adriatic Start Up School

Prijave za stipendiju - Ecapital Culture - Adriatic Start Up School, moguće su do 17. ožujka 2019. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Prijave za PCAI Residency, Atena

Inicijativa za suvremenu umjetnost Polyeco - Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI) otvorila je prijave za umjetnički rezidencijalni program PCAI Residency, otvoreni poziv 2019. Program stavlja naglasak na interakciju između suvremene umjetnosti i ekološke svijesti. 
 
natječaj

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2019.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 23. do 27. srpnja. Prijave se primaju do 15. svibnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj za prijave na Europski forum za mlade stručnjake iz područja baštine

Otvoren je natječaj za prijave na Europski forum za mlade stručnjake iz područja baštine. Forum će se održati u Zadru od 20. do 24. svibnja u organizaciji UNESCO-a, Europske komisije, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i Ministarstva kulture u sklopu Europske godine kulturne baštine. Prijave traju do 28. ožujka 2019.!
 
natječaj

Tportal raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman

Tportal je raspisao dvanaesti po redu natječaj za najbolji hrvatski roman, koji će biti otvoren do 25. ožujka, a dobitniku će pripasti 50 tisuća kuna.
 
natječaj

#MakingEurope2019 - foto-natječaj Vijeća Europe

Povodom obilježavanja 70. obljetnice Vijeća Europe, Tajništvo ove najstarije europske institucije organizira foto-natječaj za sve kandidate iz država članica starije od 13 godina. 
 
natječaj

Javni poziv za programe u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 – EPK

S ciljem dodatnog obogaćivanja kulturnog i umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, trgovačko društvo RIJEKA 2020 d.o.o. raspisuje javni poziv za predlaganje cjelovito osmišljenih programa u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture
 
natječaj, rezidencijalni program

Saari Residence 2020, Finska

Kone fondacija otvorila je prijave za sudjelovanje umjetnika u međunarodnom rezidencijalnom programu - The Saari Residence, u jugozapadnoj Finskoj (Mynämäki). Prijave se primaju do 29. ožujka 2019. 
 
natječaj

Kreće novi foto-natječaj 'Volim svoju Hrvatsku'

'Volim svoju županiju', novi je, četvrti foto-natječaj koji kreće u ponedjeljak poslijepodne, a kojemu je cilj potaknuti mlade umjetnike/amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima svojih županija koje, osim ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. 
 
natjecanje, natječaj

Prijave za 6. sezonu Bistričkog zvukolika

Udruga Svesvir iz Marije Bistrice poziva mlade talentirane glazbenike da se prijave na ovogodišnji Bistrički zvukolik – međunarodno natjecanje glazbenika solista i komornih sastava, koje će zajedno s pratećim koncertima biti održano od 2. do 5. svibnja u Mariji Bistrici. Rok za prijavu je 15. travnja 2019.
 
natječaj, rezidencijalni program

Enter Text, rezidencijalni program u Finskoj

Jednomjesečni rezidencijalni program 'Enter Text - Text & research residency program' održat će se u listopadu i studenom 2019. u Arteles Creative Center, Hämeenkyrö, Finska. 
 
natječaj

Natječaj za vizualni identitet hrvatske izložbe za Praški kvadrijenale

U organizaciji Ministarstva kulture i produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva na Praškom kvadrijenalu 2019., najvećoj svjetskoj manifestaciji posvećenoj scenografiji i scenskom prostoru, Hrvatska će se predstaviti izložbenom koncepcijom 'Klizanje u nepoznato', za čiji je vizualni identitet do 13. ožujka otvoren natječaj. 
 
natječaj

Natječaj za taktilne slikovnice - prednatjecanje

Osnovna škola Pećine u Rijeci, Odjel i Knjižnica za djecu s oštećenjem vida unutar Škole, ove su godine kontakt-ustanova međunarodne grupe Typhlo & Tactus koja svake druge godine organizira međunarodno natjecanje na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu.   
 
natječaj

'Writer of the City of Graz' – stipendija za književnike

Austrijski grad Graz dodjeljuje stipendije za književnike u trajanju od godine dana (uz engleski trebaju vladati osnovnim znanjem njemačkog jezika). Dobitnici stipendije boravit će u Grazu najmanje osam mjeseci, u razdoblju od 1. rujna tekuće godine do 31. kolovoza sljedeće godine. Rok za prijave je 31. ožujka 2019.!
 
natječaj

Emerging Producers 2020.

Emerging Producers je program koji se održava kao dio Filmskog festivala u Jihlavi, a namijenjen je europskim producentima dokumentarnih filmova. Svake godine u njemu sudjeluje 18 izabranih producenata kojima je omogućena potpora u usavršavanju, umrežavanju i promidžbi. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Danube Art Lab 2019 - natječaj

Donumenta poziva umjetnike iz Slovačke, Hrvatske, Slovenije i Mađarske da se prijave za sudjelovanje na rezidencijalnom programu DAL – Danube Art Lab 2019 na temu  'Heritage — Today/Tomorrow' koji će se održavati u Regensburgu u kolovozu i rujnu ove godine. Natječaj je otvoren do 22. travnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj za logotip Zagrebačkog knjižničarskog društva

Zagrebačko knjižničarsko društvo raspisuje natječaj za dizajn novog logotipa Društva.
 
natječaj

Knjiga svaki dan - foto-natječaj

Projekt Gradske knjižnice i čitaonice Požega 'Knjiga svaki dan' podrazumijeva foto-natječaj i izložbu fotografija. Tema ovogodišnjeg natječaja je Fotoilustracija. Fotografije trebaju prikazivati motiv iz književnog djela, lik iz književnog djela ili osobnu impresiju književnim djelom.
 
natječaj

Otvorene prijave za program Producers on the Move u Cannesu

Organizacija European Film Promotion svake godine odabire 20 europskih producenata čije su karijere u usponu za sudjelovanje u četverodnevnom programu Producers on the Move koji se održava u sklopu Filmskog festivala u Cannesu. Zainteresirani se na program mogu prijaviti do 11. ožujka 2019.!
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Fra Martin Nedić'

Upravni odbor Zaklade 'Terra Tolis' raspisuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Fra Martin Nedić', objavila je u utorak Zaklada 'Terra Tolis'. Na natječaj se mogu prijaviti književnici koji su objavili književno-umjetničko djelo od početka 2018. do 1. travnja 2019. godine. 
 
natječaj

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019. godini. Prijave se primaju do 11. studenoga o.g. 
 
natječaj

Javni poziv za prijavu radova za Drava Art Biennale 2019.

Muzej grada Koprivnice objavio je Javni poziv za prijavu radova za Drava Art Biennale (DAB) 2019. Fokus ovogodišnjeg izdanja stavljen je na odnos vode i industrije. Prijave se primaju do 31. svibnja 2019.
 
natječaj

HUIU: Natječaj za mlade dizajnere

Hrvatsko Udruženje Interdisciplinarnih Umjetnika - HUIU raspisao je Natječaj 'Čudnovati svijet MOEBIUS-a', namijenjen mladim neafirmiranim i budućim modnim dizajnerima u dobi od 15 do 25 godina.
 
natječaj

Cheonan World Dance Festival 2019. – poziv

Cheonan World Dance Festival 2019., međunarodni plesni festival, održava se u Republici Koreji u rujnu 2019. Rok za prijave sudionika je 31. ožujka 2019.!
 
natječaj

Objavljen sedmi natječaj Gradske knjižnice Samobor za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisala je sedmi po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 31. svibnja 2019. pošalju svoje kratke priče.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Knjižnica 'Nicolae Iorga' – Rumunjska

Županijska knjižnica 'Nicolae Iorga' traži partnere za prijavu na natječaj za manje ili veće projekte suradnje u programu Kreativna Europa – potprogram Kultura. Zainteresirani su za sudjelovanje na projektima usmjerenim na razvoj ciljanih programa za djecu, mlade i starije sugrađane, kao i na projektima u sferi informacijskih znanosti (razvoj digitalnih platformi, digitalizacija, robotika).
 
natječaj

Natječaj za Književnu nagradu 'Ivan vitez Trnski' 2019.

Natječaj za književnu nagradu 'Ivan vitez Trnski' 2019. raspisuju Društvo hrvatskih književnika, Podravsko - prigorski ogranak i općina Novigrad Podravski. Nagrada se dodjeljuje za najbolji neobjavljeni književni rukopis (poezija, proza ili drama) autora do 35 godina starosti s podravskog, križevačko-prigorskog i bjelovarsko-bilogorskog područja. Natječaj je otvoren do 15. travnja 2019.!
 
natječaj

Poziv studentima za sudjelovanje na festivalu kratkometražnog filma, animacije i plakata u Teheranu

Otvoren je poziv hrvatskim studentima za sudjelovanje na festivalu kratkometražnog filma, animacije i plakata u Teheranu '10th Simorgh International Festival'. Rok za prijavu radova je 30. travanj 2019.!
 
natječaj

10. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - natječaj

Otvoren je natječaj za 10. Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom - BOSIFEST 2019. koji će se održati od 21. do 23. listopada u Jugoslovenskoj kinoteci (Beograd, Srbija). Natječaj je otvoren do 25. travnja 2019.!
 
natječaj

Festival Ganz nove Perforacije poziva umjetnike i kulturne organizacije na suradnju

Udruga Domino poziva umjetnike i organizacije nezavisne kulturne scene na sudjelovanje na Festivalu Ganz nove Perforacije čije će se zagrebačko izdanje održati od 27. lipnja do 2. srpnja 2019. godine. Tri natječaja za suradnje su otvorena do 22. ožujka 2019.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Slobodne veze: Umjetnička rezidencija u Amsterdamu

Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse iz Zagreba, započela je novi međunarodni suradnički projekt naziva 'Kolektivna domena kulturnog sjećanja' s partnerima iz Nizozemske i Makedonije, s temom propitivanja i ponovnog iščitavanja kulturnog naslijeđa. Njihovi nizozemski partneri krajem 2019. / početkom 2020. organizirat će dvotjednu rezidenciju u Amsterdamu te im Slobodne veze predlažu umjetnike iz Hrvatske od kojih će oni izabrati jednoga.
 
natječaj

Natječaj za 15. ČAnsonfest – Kastav

Udruga Kanat – Kastav objavljuje Natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 15. Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2019. Prijave se primaju do 30. travnja 2019.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo –Tisícihran (Češka)

Tisícihran traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa – potprogram Kultura. Zainteresirani su za sudjelovanje na projektima u području izvedbenih umjetnosti u statusu partnera.
 
natječaj, obavijest

Pilot program mobilnosti za umjetnike i profesionalce u kulturi – anketa

Europska komisija ovlastila je konzorcij kojeg čine Goethe-Institut (DE), Institut français (FR), Nida Art Colony of Vilnius Academy of Arts (LT) i Izolyatsia (UA), da u travnju 2019. godine pokrenu pilot program mobilnosti za umjetnike i profesionalce u kulturi. Prije samog početka testne faze fonda mobilnosti, konzorcij partnera poziva umjetnike i profesionalce u kulturi da popune kratku anketu kako bi doprinijeli planiranju programa te je pošalju do 25. veljače 2019.!
 
natječaj

Raspisan natječaj za nagradu i povelju Julija Benešića za književnu kritiku

Društvo hrvatskih književnika (DHK), Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski DHK i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju Natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića, priopćilo je DHK. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2019.!
 
natječaj

Mađunarodni natječaj 'Beyond Bauhaus – Prototyping the Future'

Ove se godine obilježava stogodišnjica Bauhausa, a tom prigodom inicijativa Germany – Land of Ideas objavljuje poziv za prijave na međunarodni natječaj 'Beyond Bauhaus – Prototyping the Future'. Traže se inovativne dizajnerske ideje koje nude odgovore na društvene i ekološke probleme današnjice. Rok za prijave je 31. ožujka 2019.!

 
natječaj

Natječaj za izradu vizualnog identiteta '51. Picokijade'

Turistička zajednica Grada Đurđevca objavljuje Javni natječaj za izradu vizualnog identiteta '51. Picokijade'. 
 
natječaj

Poziv umjetničkim organizacijama za sudjelovanje na Kazališnom ponedjeljku

Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka poziva umjetničke organizacije za sudjelovanje u Kazališnom ponedjeljku CeKaTe Teatra.
 
natječaj, festival

Natječaj za izlaganje u sklopu ZEZ festivala

Zavod za eksperimentalni zvuk poziva umjetnike da prijave svoje audio/vizualne eksperimente za ovogodišnju 'Izložbu zvuka', koja će otvoriti drugo izdanje ZEZ festivala 10. travnja 2019. Rok za prijavu je 3. ožujka. 
 
natječaj

Natječaj - Fotografkinje 2019.

Fotoklub Rijeka raspisuje natječaj za izložbu fotografija povodom Međunarodnog dana žena te poziva autorice na sudjelovanje.
 
natječaj

Likovni natječaji festivala Cest is d Best

Međunarodni ulični festival Cest is d Best ovog je tjedna raspisao i na službenoj stranici festivala objavio tri likovna natječaja kojima se ujedno i najavljuje ovogodišnje, 23. izdanje najstarijeg uličnog festivala u Hrvatskoj i jedne od najposjećenijih zagrebačkih manifestacija. 
 
natječaj

Natječaj za 12. HT nagradu

Natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost otvoren je do 18.03.2019. Novost ove godine je uvođenje 5. nagrade namijenjene produkciji mladih umjetnika do 27 godina bez obzira na formalno obrazovanje.  
 
natječaj

Poziv na prijavu prijedloga programa umjetničkog sadržaja za 14. Ogulinski festival bajke

Ovogodišnji Ogulinski festival bajke se održati već tradicionalno drugi vikend u lipnju, to jest od 7. do 9. lipnja 2019. godine. Turistička zajednica grada Ogulina, kao organizator manifestacije, je otvorila javni poziv za dostavu prijedloga programa umjetničkog sadržaja koji traje do 28. veljače 2019.!
 
natječaj

Otvoren natječaj za Mediteran film festival u Širokom Brijegu

Otvoren je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova za 20. po redu Mediteran Film Festival (MFF), koji će se od 21. do 24. kolovoza ove godine održati u Širokom Brijegu, objavljeno je u ponedjeljak iz MFF-a. Na natječaju mogu sudjelovati autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje koji svoje prijave pošalju do 20. svibnja 2019. godine!
 
natječaj

Prijave za 8. hrvatski triennale akvarela

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda i Gradski muzej Karlovac organiziraju 8. trijenalnu izložbu hrvatskog akvarela te pozivaju likovne umjetnike-akvareliste da se odazovu na natječaj. Rok za prijavu je 15. ožujka 2019. godine.
 
natječaj

#EuropeanFilmChallenge: Gledajte europske filmove i otputujte u Cannes

Svi filmofili do 15. travnja mogu osvojiti jedinstvenu priliku – posjetiti Cannes te okusiti atmosferu 72. izdanja najvažnijeg svjetskog filmskog festivala. Registrirajte se na www.europeanfilmchallenge.eu, pogledajte deset europskih filmova na različitim platformama i otputujte na Azurnu obalu.
 
natječaj

Literary Translations – program potpore izdavačima za prijevode djela irskih autora

Literature Ireland omogućuje stranim izdavačima da se prijave za dobivanje sredstava iz programa potpore za prevođenje irskih književnih djela s engleskog ili irskog jezika na bilo koji drugi strani jezik. Sljedeći rok za prijave(od ukupno tri godišnje) je 8. ožujka 2019.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Georgiana Rusu Cultural Association (ACGR) – Rumunjska

Georgiana Rusu Cultural Association (ACGR) traži partnere za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa – potprogram Kultura. Zainteresirani su za sudjelovanje na projektima kulturnog i edukativnog sadržaja u statusu partnera.
 
natječaj

Poziv na prijavu za festivale LegendFest u 2019.

Udruga Val kulture raspisuje poziv na prijavu projekta/programa za festivale LegendFest u 2019. godini. Poziv je otvoren do 31. svibnja 2019., a upućen je izvođačima iz svih područja umjetnosti. 
 
natječaj

16. Jaipur International Film Festival - natječaj

Jaipur International Film Festival održava se od 3. do 5. svibnja, s ciljem poticanja novih filmaša, razmjene znanja, informacija, ideja i kultura između Indije i drugih dijelova svijeta. Prijave su otvorene do 28. veljače 2019.!
 
natječaj

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019. godini.
 
natječaj

Gradska knjižnica Trogir raspisuje natječaj za kratku priču 'Priča se (p)o gradu'

Gradska knjižnica Trogir raspisuje peti po redu natječaj za kratku priču 'Priča se (p)o gradu'. Na natječaju mogu sudjelovati afirmirani i neafirmirani autori kojima je hrvatski jezik sredstvo izražavanja. Natječaj je otvoren od do 30. travnja 2019.!
 
natječaj

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade 'Tena i Tenica'

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade i Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu i dječjeg dramskog stvaralaštva, objavilo je javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade 'Tena i Tenica', a tekstovi se primaju do 15. ožujka 2019.!
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HUIU

Objavljen je Natječaj za prijem novih članova u  Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika (HUIU) – Pula. Rok za prijave je do 9. ožujka 2019.  
 
natječaj

Otvoreni poziv za prijave za člana žirija Nagrade Radoslav Putar

Institut za suvremenu umjetnost poziva kustose, povjesničare umjetnosti likovne kritičare do 40 godina starosti (rođeni 1979. i kasnije) da iskažu interes i prijave se za člana stručnog žirija Nagrade Radoslav Putar 2019. godine. Poziv je otvoren zaključno do nedjelje, 10. ožujka 2019.
 
natječaj

ASEF: Mobility First! – Poziv

ASEF (Asia-Europe Foundation) 15. veljače 2019. otvara drugi krug poziva za prijave na natječaj za potporu mobilnosti – Mobility First!. Poziv je namijenjen umjetnicima, kulturnim profesionalcima i umjetničkim organizacijama iz zemalja ASEM-a, u svrhu umrežavanja kroz financiranje putovanja na umjetničke festivale, simpozije, radionice, rezidencije i sl.
 
natječaj

Otvorene prijave za 15. izdanje filmskog festivala 25 FPS

Festival 25 FPS, međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa, raspisao je natječaj za svoje ovogodišnje, 15. izdanje, koje će se održati u Zagrebu od 26. do 29. rujna. Natječaj za autore, filmske umjetnike, producente i distributere otvoren je do 31. svibnja, a prijava i pravilnik su dostupni na festivalskoj web-stranici.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj NMZ - 'Makete moga kvarta/mjesta'

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar poziva na natječaj Makete moga kvarta/mjesta. Natječaj se organizira već treću godinu za redom povodom Dana Zadarske županije. Namijenjen je djeci u dječjim vrtićima i učenicima u osnovnim i srednjim školama, s područja grada Zadra i Zadarske županije.  
 
natječaj

Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2019.

Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb, u suradnji s YVAA - Young Visual Artists Award, Residency Unlimited, New York, i Trust for Mutual Understanding, New York, raspisuje Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2019., za likovne umjetnike do 40 godina starosti, uključujući godište 1979. Natječaj je otvoren do 10. ožujka 2019. 
 
natječaj

Natječaj Virtualnog muzeja Dotrščina 2019.

Virtualni muzej Dotrščina i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba raspisuju javni natječaj za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka Dotrščina u Zagrebu. Natječaj je otvoren do 24. ožujka 2019.!
 
natječaj

Zaklada 'Kultura nova' - Program podrške 2019.

Zaklada 'Kultura nova' u okviru Programa podrške 2019. objavila je Javni poziv na predlaganje projekata u Programskom području 2 u okviru Programa podrške 2019. s rokom prijave 20. 3. 2019. za projekte organizacija civilnog društva (udruge i umjetničke organizacije) na području suvremene kulture i umjetnosti, koji se provode u razdoblju od 1. 7. 2019. do 31. 12. 2019. godine.
 
natječaj, nagrada

Children in Museums Award 2019 - prijave

Europska muzejska akademija i Međunarodno udruženje Children in Museums - Hands on! do 15. veljače 2019. primaju prijave za nagradu 'The Children in Museums Award 2019', kojom se odaje priznanje za kreativnost muzejskih izložbi i programa namijenjenih djeci do 14 godina.
 
natječaj

Democracy Needs Imagination - Poziv za prijavu projekata

Europska kulturna fondacija (ECF) želi podržati kreativne, kulturne aktivnosti prije, za vrijeme i nakon parlamentarnih izbora u EU, koji mogu udahnuti život Europi i demokraciji u cjelini… 
 
natječaj, nagrada

Otvorene prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018.

Hrvatska komora arhitekata (HKA) objavila je javni poziv za prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018. godinu.
 
natječaj, nagrada

S+T+ARTS Prize 2019 - Poziv

STARTS (Science, Technology & the Arts) je inicijativa Europske komisije koja potiče povezivanje tehnologije i umjetničke prakse. Kao dio inicijative, istoimena nagrada nagrađuje najnaprednije rezultate u području kreativnosti i inovacija gdje se znanost i tehnologija isprepliću s umjetnošću.
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu Nagradu 'Mato Lovrak'

Izvršni odbor Lovrakovih dana kulture raspisuje natječaj za Nagradu 'Mato Lovrak' za najbolji dječji roman tiskan u 2018. godini na hrvatskom jeziku, a koji je otvoren do 8. ožujka. Nagrada će se dodijeliti na 32. Lovrakovim danima kulture u Velikom Grđevcu, 30. svibnja 2019. godine.
 
natjecanje, natječaj

11. lipanjski zvuci – međunarodno natjecanje zborova i vokalnih ansambala

Objavljen je natječaj za međunarodno natjecanje zborova i vokalnih ansambala - 11. lipanjski zvuci koje će se održati 14. i 15. lipnja u Petrinji.
 
natječaj

Natječaj za 11. Festival 'Klape Gospi Sinjskoj'

Udruga Klape Gospi Sinjskoj objavila je Natječaj za Festival marijansko-duhovne klapske pjesme 'Klape Gospi Sinjskoj' (natječaj novih marijanskih duhovnih skladbi za klape). Prijave se primaju do 10. ožujka 2019., a najbolje pjesme izvest će se na Festivalu, 1. kolovoza 2019.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade ‘Dijana Klarić’

Raspisan je Natječaj za dodjelu Nagrade ‘Dijana Klarić’. Nagrada je pokrenuta u znak sjećanja na Dijanu Klarić, mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. 
 
 
natječaj

Otvoren natječaj za potporu snimanju studentskih kratkometražnih igranih filmova

Natječaj za potporu studentskim kratkometražnom igranom filmu raspisala je udruga 'Izvan fokusa' u sklopu donacijskog programa za stipendiranje, poticanje i razvoj kreativnosti i pružanje potpore za organizaciju umjetničkih manifestacija, priopćeno je u subotu iz te udruge. Rok za prijavu na natječaj je 12. veljače 2019.!
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2018.

Na mrežnoj stranici Ministarstva kulture RH objavljen je pozivni Natječaj za dodjelu Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2018. godinu. Prijedlozi se primaju do 8. ožujka 2019. 
 
natječaj

Ecapital Culture – Adriatic Start-up School

Projekt 'Ecapital Culture – Adriatic Start-up School' namijenjen je mladima iz Republike Hrvatske, ali i ostalih zemalja jadransko-jonske regije, koji se žele obrazovati u sektoru start-up kulturnog turizma.  
 
natječaj

Natječaj 'Drenovci 2019.'

Društvo hrvatskih književnika i Općinska narodna knjižnica Drenovci raspisuju Natječaj za najbolju zbirku poezije i najbolji rukopisni prvijenac 30. Pjesničkih susreta 'Drenovci 2019.'.  
 
natječaj

Raspisan natječaj za dodjelu Nagrade Antuna Branka Šimića

U četvrtak je raspisan natječaj za dodjelu Nagrade Antuna Branka Šimića, koja se dodjeljuje za književno djelo bilo koje vrste, ili za književno-znanstveno djelo objavljeno u razdoblju od 1. travnja 2018. do 1. travnja ove godine. Natječaj ostaje otvoren do 1. travnja 2019.!
 
natječaj

Participativna Pogonova sezona: Poziv za dodjelu besplatnih termina i podršku javnim programima u 2019. godini

Danas je otvoren javni poziv za Participativnu Pogonovu sezonu, jednu od prvih aktivnosti u sklopu projekta Svi za Pogon — Pogon za sve!, sufinanciranog od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Savez udruga Operacija grad, a partneri Pogon, Grad Zagreb i Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2019.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Jam Session Cultural Association – Portugal

Neprofitna udruga Jam Session Cultural Association traži partnere za prijavu na natječaj za male projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Za prijavu projekta traže partnere zainteresirane za rad s umjetnicima diljem svijeta s ciljem razvoja publike u izvedbenim umjetnostima.
 
natječaj, rezidencijalni program

Natječaj za umjetničke rezidencije u Danskoj i Španjolskoj

Pozivaju se umjetničke skupine, kolektivi i organizacije na sudjelovanje u programu Otočka veza koji se sastoji od edukacije i rezidencijalnog boravka u Španjolskoj ili Danskoj. 
 
natječaj, audicija

Otvorene prijave za sudjelovanje na audiciji za plesače/ice ZPA

Zagrebački plesni ansambl poziva zainteresirane plesače i plesačice školovane i/ili iskusne u području suvremenog plesa, koji smatraju da posjeduju visoku razinu izvedbeno-tehničke spreme da se prijave za sudjelovanje na audiciji. Zainteresirani pojedinci mogu se prijaviti do 1. ožujka 2019.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fondazione Teatro della Citta di Livorno Carlo Goldoni – Italija

Fondacija Teatro Goldoni traži partnere za prijave na natječaj za velike projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Fondacija se bavi nizom aktivnosti od produkcije sadržaja u polju izvedbenih umjetnosti do edukacije i usavršavanja mladih umjetnika.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association of Finnish Children’s Cultural Centers – Finska

Udruga finskih dječjih kulturnih centara (Association of Finnish Children’s Cultural Centers) traži partnere za prijave na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Udruga okuplja 28 finskih dječjih kulturnih centara diljem Finske, a bavi se unaprjeđivanjem njihove djelatnosti.
 
natječaj, audicija

Audicija za upis na rotterdamsku plesnu akademiju Codarts

Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje i ove godine organizira audiciju za upis na Bachelor of dance, studij rotterdamske plesne akademije Codarts, koja će se održati 17. ožujka u Zagrebačkom plesnom centru. Uz to, članovi žirija će 16. ožujka održati i radionice za sve zainteresirane. Rok za prijave je 1. ožujka 2019. (do ponoći)!
 
natječaj

'Media Literacy for All' - Call for proposals

17. prosinca objavljen je poziv za dostavu prijedloga za projekt ‘Media Literacy for All’ / ‘Medijska pismenost za sve’. Prijave se primaju do 28. veljače 2019. 
 
natječaj

Poziv za mlade pisce na prijave na natječaj 'Emerging Writer on Tour'

Otvoren je poziv za mlade pisce na prijave na natječaj 'Emerging Writer on Tour' za 2019. i 2020. godinu koji organizira Međunarodni književni festival Vilenica u suradnji s Festivalom svjetske književnosti i Međunarodnim književnim festivalom Cúirt u sklopu projekta 'Read Me I am Yours'. Rok za slanje prijava je 18. veljače 2019.!
 
natječaj

Prijave za EFFE Label 2019-2020

EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) poziva umjetničke festivale (od glazbenih do plesnih, kazališnih, lutkarskih, književnih, cirkusa, ulične umjetnosti i dr.) da se prijave za EFFE Label 2019-2020. 
 
natječaj

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2018. godinu

'Nagrada Iso Velikanović' dodjeljuje se kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva. Natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2018. godinu otvoren je do 15. veljače 2019.
 
natječaj

Oberhausen Seminar 2019 - poziv

Oberhausen Seminar eksperimentalni je međunarodni edukativni program namijenjen filmskim kustosima, filmašima, redateljima, umjetnicima, arhivistima, kritičarima, istraživačima, kako bi proširili svoja znanja, a realizira se u suradnji International Short Film Festival Oberhausen, LUX London i Flaherty Seminara (New York). Rok za prijavu je 1. veljače 2019.
 
natječaj

6. Međunarodni natječaj za kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce'

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Karlovačke županije, dodjeljuju nagradu 'Stjepko Težak' za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini. Natječaj je otvoren do 20. ožujka 2019.!