natječaj

Poziv za prijavu lokaliteta za Oznaku europske baštine 2021.

Objavljen je Poziv za prijavu lokaliteta za Oznaku europske baštine 2021. godine, koja se dodjeljuje na inicijativu Europske komisije, lokalitetima na području Europske unije sa snažnom simboličkom europskom vrijednosti koji ističu zajedničku povijest Europe, izgradnju EU, europskih vrijednosti i ljudskih prava na kojima se temelji postupak europskih integracija.
 
natječaj

HRSK: Javni poziv za predlaganje online seminara i radionica

Hrvatski sabor kulture objavljuje javni Poziv za predlaganje online autorskih i originalnih umjetničko-edukativnih seminara i/ili radionica namijenjenih voditeljima kulturno-umjetničkih udruga koji će biti realizirani u 2021. godini.
 
natječaj

Natječaj za recital kajkavske poezije 'Stara lipa'

Natječaj za recital kajkavske poezije pod nazivom 'Stara lipa' održava se po treći put u vrbovečkom kraju. Udruga Osebunjek, kao organizator natječaja, poziva sve koji pišu kajkavskim narječjem da se prijave do 1. veljače 2021.!
 
natječaj

Raspisan natječaj 'Goran za mlade pjesnike'

Studentsko kulturno-umjetničko društvo 'Ivan Goran Kovačić', nastojeći stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'' koji je otvoren do 31. prosinca 2020.
 
natječaj

Otvorene prijave za 5. History Film Festival

Otvorene su prijave za 5. Međunarodni festival povijesnog dokumentarnog filma History Film Festival. Pozivaju se redatelji, producenti, distributeri i ostali filmski umjetnici da prijave svoje dokumentarne filmove na peto izdanje ovog festivala koji će se održavati u Rijeci od 14. do 18. rujna 2021.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020.

Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020.
 
natječaj

'Zašto skrivaš lice?' - natječaj za kratku priču

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Centar za kreativno pisanje CeKaPe i Centar za participaciju žena u društvenom životu raspisuju natječaj za najbolju kratku priču. Tema natječaja je: 'Zašto skrivaš lice?', a otvoren je do 10. prosinca 2020.
 
natječaj

Natječaj za 'najbolju aforističnu i humorističnu knjigu godine'

Povjerenstvo Udruge hrvatskih aforista i humorista poziva sve autore koji su u 2020. godini objavili knjigu aforizama i drugih kraćih humoristično-satiričkih vrsta da svoje knjige u digitalnom formatu pošalju Udruzi zaključno s 15. siječnja 2021.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Circus Without Circus - natječaj

Otvoren je poziv za sudjelovanje u trogodišnjem interdisciplinarnom projektu na koji se mogu prijaviti hrvatski suvremeni cirkuski umjetnici i umjetnici iz ostalih umjetničkih područja kao što su film, glazba, ples, arhitektura, vizualne umjetnosti, dizajn, kazalište itd. Natječaj je otvoren do 3. prosinca 2020.!
 
natječaj

Otvoren javni natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2020. godinu

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivač i organizator najstarije domaće nagrade za dječju književnost i ilustraciju, otvorio je natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2020. godinu.
 
natječaj

Otvorene prijave za 15. Splitsku.tiramolu

Udruga 'Splitski portal' raspisala je natječaj za 15. 'Splitsku.tiramolu', tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 6. prosinca 2020., do 23,59 sati!
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021'

Dječji likovni studio 'Sv. Kiril i Metodij' - Bitola, Republika Sjeverna Makedonija, raspisao je natječaj za tradicionalnu manifestaciju -  jubilarni 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021', koja će se održati od 23. do 30. svibnja 2021. u Bitoli.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split / umjetničke sekcije

Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU- Split), nacionalna strukovna udruga likovnih i multimedijalnih umjetnika sa sjedištem u Splitu, raspisuje natječaj za prijem u redovno članstvo slikarske, kiparske i multimedijalne sekcije. Rok za prijavu je 10. prosinca 2020.!
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova za 'Najkraći dan 2020.'

'Najkraći dan' je jednodnevna manifestacija koja se održava sedmi put za redom na najkraći dan u godini i dio je međunarodne proslave Dana kratkog filma. Poziv je otvoren od do 22. studenog 2020.!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje VGA02

Virtualna Galerija Akademija raspisuje natječaj za izlaganje na skupnoj izložbi koja će se održati u četiri hrvatska grada, točnije u Mini kinu Jadran (Rijeka), Galeriji Knifer (Osijek) , Klub zoni (Split) i Galeriji Prozori (Zagreb). Izložba će se održati od 14. do 20. prosinca 2020. godine. 
 
natječaj

Nova mjera potpore kulturnom sektoru - 'Jer svirati se mora'

U suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom Ministarstvo kulture i medija pripremilo je novu mjeru potpore kulturnom i kreativnom sektoru, ugroženom uslijed pandemije, kojom će se potaknuti odvijanje koncertne aktivnosti.
 
natječaj

Međunarodni fotografski natječaj "CEWE Photo Award 2021"

Moto međunarodnog fotonatječaja "CEWE Photo Award" glasi "Our world is beautiful", a fotografije se mogu prijaviti u deset različitih kategorija. 
 
natječaj

2021. metaFORA je igra!

Knjižnica Vladimira Nazora (KGZ) devetu godinu zaredom organizira natječaj za najbolju kratku priču metaFORA. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2021.
 
natječaj

Objavljen je natječaj SozialMarie za 2021. g.

SozialMarie je nagrada za aktivne društveno inovativne projekte iz polja civilnog društva, javne uprave i poduzetničkog sektora. Osim u Hrvatskoj, dodjeljuje se u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji. 17. po redu natječaj SozialMarie – Prize for Social Innovation bit će otvoren do 19. siječnja 2021. g.!
 
natječaj

Objavljen Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2020. godinu

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2020. godinu, a u svrhu poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva.
 
natječaj

HDS: Otvoren natječaj 'Tradicional'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja tradicijske glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za tradicijsku glazbu.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu M HKA / Van Abbemuseum istraživačke stipendije

Muzej moderne umjetnosti, Antwerp (M HKA) i Van Abbemuseum, Eindhoven objavljuju natječaj za dodjelu istraživačke stipendije za umjetnika, kustosa, pisca ili mislioca. Prijave će biti otvorene do 6. prosinca 2020.!
 
natječaj

Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2021.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, petnaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti'.
 
natječaj

5. Međunarodni trijenale autoportreta - Poziv

Otvoren je Poziv za sudjelovanje na 5. Međunarodnom trijenalu autoportreta - „Ja – između zbilje i imaginacije“ (trijenalna, žirirana, tematska izložba). Prijave se primaju zaključno do 2. veljače 2021.
 
natječaj

Foto natječaj 'Očinstvo u doba korone'

Udruga Status M, u suradnji s udrugom Roditelji u akciji - RODA, Zakladom Solidarna i Veleposlanstvom Kraljevine Švedske, pokrenula je online inicijativu Festival tata, u sklopu kojeg je organiziran foto natječaj koji ima za cilj prikazati aktivno očinstvo u Hrvatskoj u doba pandemije COVID-19.
 
natječaj, rezidencijalni program

Javni poziv programa Writers in Residence 2021 u Splitu

Pokretanjem rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja, istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom i umjetničkom scenom.
 
natječaj

Otvorene prijave na NEM Network natjecanje u pisanju scenarija

Prijave na drugo izdanje natjecanja u pisanju scenarija za televiziju otvorene su do 20. studenog 2020. Nakon uspješnog prvog izdanja koje se održalo u sklopu NEM-a Zagreb prošle godine, ove godine natjecanje se zbog trenutnih okolnosti održava online na NEM Network B2B platformi za profesionalce iz TV industrije.
 
natječaj

Raspisan natječaj za neobjavljenu ljubavnu pjesmu 'Zvonimir Golob'

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je tradicionalni natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu 'Zvonimir Golob', u sjećanje na tog hrvatskog pjesnika, esejista, kritičara, šansonijera, fotografa, antologičara, scenarista i prevoditelja.
 
natječaj

Objavljen natječaj ElectroCRO

Hrvatsko društvo skladatelja dana 2. studenog 2020. raspisalo je Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe iz Fonda sredstava prikupljenih od naknada za privremeno reproduciranje (umnožavanje) autorskih glazbenih djela od strane DJ-a.
 
natječaj

Otvorene prijave za 31. izdanje svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2021.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb poziva vas da prijavite svoj film na 31. izdanje Festivala, koje će se održati od 7. do 12. lipnja 2021. u Zagrebu. Prijaviti se mogu svi kratki i dugi animirani filmovi te VR projekti završeni nakon 1. siječnja 2020. putem online obrasca.
 
natječaj

Natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini s ciljem očuvanja čakavštine kao nematerijalne kulturne baštine i hrvatskoga kulturnoga identiteta te s ciljem poticanja književnog stvaralaštva na čakavštini. Natječaj je otvoren do 15. studenog 2020., a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.
 
natječaj, obavijest

Nove mjere potpore kulturnom sektoru

Ministarstvo kulture i medija objavilo je nove mjere potpore kulturnom i kreativnom sektoru ugroženom uslijed pandemije, kojima će se dodatno podržati odvijanje umjetničkih aktivnosti i djelovanje u svim kulturnim djelatnostima. Riječ je o objavi Javnog poziva za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti i Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
 
natječaj

UHAH traži najhumorističniji potpis ispod karikature

Prijedlozi za Natječaj "Ivan Haramija Hans" za najbolji (najhumorističniji) kratki potpis ispod karikature primaju se do 31. listopada 2020. (u ponoć). Natječaj raspisuje Udruga hrvatskih aforista i humorista (UHAH) i Humoristično-satirični list 'Uh!Aha!'. 
 
natječaj

Natječaj za kratku humorističnu priču 'klUPKO smijeha 2021'

U organizaciji UPKO – Udruge za poticanje kulture i obrazovanja, Slavonski Brod i suorganizaciji Gradske knjižnice Slavonski Brod, Gradske knjižnice Nova Gradiška i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, objavljuje se Natječaj za kratku humorističnu priču 'klUPKO smijeha 2021'.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program 'Disruption: The Imprint of Man' (ADP 2021)

European Investment Bank (EIB) Institute najavljuje Artists Development Programme 2021 za koji će odbrati jednoj vizualnog umjetnika iz zemlje članice EU (rođenog nakon 1. siječnja 1986.), koji će u sklopu rezidencijalnog boravka raditi na projektu na temu “Disruption: The Imprint of Man”.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u projektu 'Spoznavanje stanja: tijek i mijena'

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu 'Spoznavanje stanja: tijek i mijena'. Kustos projekta je Eugen Borkovsky. Prijave se primaju do 12. studenog 2020.
 
natječaj

Otvorene prijave na Interface Video Art Festival

Interface Video Art Festival održat će se od 14. do 18. prosinca 2020. godine, a cjelokupni će program biti online. Prijave za sudjelovanje su otvorene do 15. studenog 2020.!
 
natječaj

Oktavijan 2020: poziv na prijavu filmova

Početkom godine prvi je put samostalno dodijeljena nagrada Oktavijan za najbolji dugometražni film Dani Budisavljević i njenom filmu 'Dnevnik Diane Budisavljević', te je odlučeno da će se sve nagrade Društva u budućnosti dodjeljivati samostalno, početkom godine za prethodnu godinu. Proces prijava filmova za nagradu Oktavijan trajat će do 22. studenog 2020.!
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na 33. Adria Art Annaleu

Umjetnička udruga Adria Art Annale Split, u razdoblju od 4. do 18. prosinca 2020., organizira manifestaciju suvremene umjetnosti - 33. Adria Art Annale, na temu 'Virus slobode'. 
 
natječaj

Natječaj za Nagradu 'Ivan Goran Kovačić' za najbolju pjesničku zbirku

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) po drugi puta raspisuje natječaj za Nagradu 'Ivan Goran Kovačić' za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju. Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2018. do 31. listopada 2020. godine. Rok za slanje knjiga je 1. prosinca 2020.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program u Q21/MuseumsQuartier (Beč, 2021.) - Poziv

Otvoren je Poziv za prijave za rezidencijalni program za umjetnike, kustose i teoretičare koji će se održavati u Q21 / MuseumsQuartier u Beču, 2021. godine.
 
natječaj

Poziv za prijavu za sudjelovanje na Rotterdam Labu 2021.

Rotterdam Lab pokrenut je 2001. godine. Riječ je radionici za producente u usponu, a glavni cilj je omogućiti producentima stručno usavršavanje u području financiranja filmova, prodaje i distribucije te im omogućiti međunarodno umrežavanje.
 
natječaj, rezidencijalni program

Artists Development Programme 2021 - Geographic Focus Residency

Institut Europske investicijske banke (EIB) objavljuje novo izdanje Programa za razvoj umjetnika / Artists Development Programme (ADP), za koji traži vizualnog umjetnika/-cu u dobi ≤35 godina (rođenog nakon 1. siječnja 1986.). 
 
natječaj

Objavljen natječaj BTL

Hrvatsko društvo skladatelja dana 19. listopada 2020. raspisuje Natječaj za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije. 
 
natječaj

Asian Art Biennale 2021 - poziv za sudjelovanje

Devetnaesti Asian Art Biennale, održat će se od 1. do 31. ožujka 2021., u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša. Prijave se primaju do 30. studenog 2020.
 
natječaj

HDLU Zagreb poziva na sudjelovanje u virtualnoj izložbi 'Ljubav kao transformacija'

HDLU Zagreb poziva likovne umjetnike iz različitih likovnih udruga, ali i one koji nisu u udrugama, na novu skupnu virtualnu izložbu koja će se postaviti na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” krajem studenog 2020. godine.  
 
natječaj, djeca, mladi

Likovno-literarni natječaj 'Ruke su život'

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn - Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021 na temu „Ruke su život - oči, misao, utjeha, glazba i priča“ namijenjen je djeci Hrvata u
iseljeništvu i djeci iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda).  
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Ivo Vuljević'

Hrvatska glazbena mladež raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade Ivo Vuljević Hrvatske glazbene mladeži za sveukupno djelovanje mladih glazbenika u 2020. godini, s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje. 
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje: 'Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih narodnih nošnji'

Posudionica i radionica narodnih nošnji u suradnji s KUD-om „Lovor“ iz Trnjana organizira manifestaciju „Obnavljamo baštinu – revija rekonstruiranih narodnih nošnji“. Prijave za sudjelovanje u skladu s propozicijama natjecanja primaju se do 1. studenog 2020.
 
natječaj

19. Dani performansa: 'Izdržati!' / natječaj

Zbog nepovoljnih epidemioloških prilika i propisanih mjera, 19. Dani performansa ne mogu se održati uživo pred publikom, ali će se program realizirati kroz videozapise, koji će se prikazivati na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora. Tema ovogodišnjih performansa glasi 'Izdržati!'. U tom smislu Gradski muzej Varaždin raspisuje natječaj za umjetnike za performanse snimljene u videozapisima, koji je otvoren do 23. listopada 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave na festival zabavne glazbe 'Darfest 2020. – online'

Otvoren je poziv izvođačima i autorima za nove skladbe za 15. festival zabavne glazbe 'Darfest 2020. – online'. Natječaj je otvoren do 23. listopada 2020.!
 
natječaj

Natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka'

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka', na kojem mogu sudjelovati punoljetni/e autori/ce iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Natječaj je otvoren do 1. siječnja 2021.!
 
natječaj

Natječaj za kratku priču za mlade 'Tipka'

Knjižnica za mlade, dislocirani odjel Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac, pokreće natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna. Prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče.
 
natječaj

Rezidencijalni program Art Explora – Cité Internationale des arts

Kako bi podržala međunarodne umjetnike, organizacija Art Explora u partnerstvu s Cité internationale des arts, pokrenula je novi međunarodni rezidencijalni program u Parizu, namijenjen umjetnicima i istraživačima.
 
natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisala je Natječaj za književnu nagradu 'Tea Benčić Rimay'. Rukopisi neobjavljene zbirke pjesama u prozi mogu se poslati do 7. studenoga 2020.!
 
natječaj

RE-ACT i First Cut Lab 2020.: otvorene prijave za razvoj koprodukcijskih projekata i novu sesiju radionica za dugometražne filmove u fazi montaže

Inicijativa RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) po šesti put objavljuje poziv za razvoj koprodukcijskih projekata, a nastavlja i suradnju s First Cut Labom te poziva na prijavu za jesensku sesiju radionice First Cut Lab. Rok za oba programa je 15. studenog 2020.!
 
natječaj, djeca, mladi

Zaklada Marin Čilić raspisuje natječaj (i) za glazbene stipendije

Zaklada Marin Čilić dodjeljuje deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija mladim sportašima i sportašicama individualnih olimpijskih sportova te donaciju za opremanje školskih laboratorija. Natječaj je otvoren do 8. studenog 2020.
 
natjecanje, natječaj

24. Međunarodni zborski festival 'Cro patria' - Poziv

Pozivaju se zborovođe, zborski pjevači i prijatelji zborske glazbe da sudjeluju na 24. Međunarodnom zborskom festivalu 'Cro patria' koji će se održati u Splitu 28. i 29. studenog 2020.
 
natječaj

Natječaj za članove studentskog žirija STIFF festivala

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci traži studentice i studente koji će postati dio studentskog žirija STIFF festivala. Rok za prijavu je 10. listopada 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

52. Revija održat će se u Buzetu u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Pučkog otvorenog učilišta 'Augustin Vivoda' Buzet od 20. do 22. studenog 2020. godine. Zaključni rok za prijavu filmova je 15. listopada 2020.!
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u u sklopu 48. ZILIK-a u 2021.

48. ZILIK održat će se u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu u periodu od 25. siječnja do 29. siječnja 2021. godine. Natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u u sklopu 48. ZILIK-a u 2021. ostaje otvoren do 1. studenoga 2020.
 
natječaj, radionica, kolonija

Natječaj za sudjelovanje na 11. radionici animiranog filma na Visu

Od 4. do 8. listopada 2020. godine u Komiži na otoku Visu održava se 11. radionica animiranih filmova koju će voditi Vjeran Šalamon, multimedijalni umjetnik i skladatelj. Rok za prijavu je 29. rujna 2020.!
 
 
natječaj

Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSK

U mjesecu rujnu, kada se tradicionalno obilježavaju Dani europske baštine, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira natječaj Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSK, a u sklopu projekta Mreža virtualnih izložbi kulturne baštine: razvoj obrazovnih sadržaja NSK u Zagrebu koji podupire Ministarstvo kulture i medija RH. 
 
natječaj

Poziv na besplatnu prijavu dokumentarnih projekata na ovogodišnji DOK Film Market

DOK Leipzig, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, poziva zainteresirane hrvatske filmaše da besplatno prijave svoje dokumentarne projekte na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa u sklopu kojeg će do pet odabranih projekata dobiti priliku predstaviti se snimkom. Nakon projekcije autori će sudjelovati na okruglom stolu zajedno sa 10-12 ‘decision makera’ uz moderiranje Brigid O’Shee, voditeljice DOK Industryja.
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za izvedbu skladbe za violinu za 2020. godinu

Fond Stjepan Šulek objavljuje natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2020. godinu za izvedbu skladbe za violinu. Rok za prijavu je 15. studenoga 2020.
 
natječaj

Galerija SKC: Otvoreni poziv - Re-Start Experience

Studentski kulturni centar poziva na sudjelovanje u izložbi koja će se održati u prostoru Galerije SKC od 26. listopada do 13. studenog 2020. Rok za prijavu je 30. rujna 2020.!
 
natječaj

16. natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

'Knjiga u centru', organizator književno-likovne nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2019. godine do listopada 2020. godine. Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a šalju se do 16. listopada 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za program Cirkus Express 2020/21

Triko Cirkus Teatar- umjetnička organizacija koja njeguje umjetnost klaunskog i cirkuskog kazališta objavljuje poziv umjetnicima/ izvođačima za sudjelovanje na programu Cirkus Express-a. Poziv je otvoren do 5. listopada 2020.!
 
natječaj, radionica, kolonija

Poziv mladim umjetnicima za sudjelovanje na radionici specijalnog izdanja GrisieYouth 2020

Fokus dvodnevne radionice povodom ovogodišnje GrisieYOUTH jest približavanje koncepta postava kao važnog aspekta pri izlaganju umjetničkog djela. Radionica će se održati 21. i 22. rujna, dok je prezentacija radova predviđena za 25. rujna 2020.
 
natječaj

Poziv na iskaz interesa za sudjelovanjem u programu European COST Network Action

Sveučilište u Maastrichtu prikuplja prijave za pridruživanje COST mreži, najdugovječnijoj europskoj mreži koja podupire projekte prekogranične suradnje europskih stručnjaka i aktivnosti čiji rezultati kasnije mogu postati teme istraživanja u okviru programa poput Obzora Europa te konferencija, edukacija, znanstvenih projekata i sl. Rok za iskaz interesa je 29. listopada 2020.!
 
natječaj

HNK Mostar objavljuje natječaj za najbolji dramski tekst mladih autora

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, po prvi put je objavilo Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore. Na natječaj se mogu javiti svi autori do 35 godina koji pišu na hrvatskom jeziku. Rok za slanje tekstova je 1. siječnja 2021.!
 
natječaj

Otvorene prijave za 3. Open stage u Splitu

Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse je objavio natječaj za prijave za 3. Open stage - otvorenu večer performansa na Turskoj kuli, ovog puta na otvorenom uz puno popratnog sadržaja tijekom cijelog dana u nedjelju, 20. rujna. Prijave umjetnika traju do 12. rujna 2020.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Free Art Glitch #5 – poziv

KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C organiziraju rezidencijalni program u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 020. i Inquiry Inc. od 15. do 20.09.2020. na Maloj sceni HD, Karlovac i putem interneta. Rezidencijalno okupljanje završit će izložbom radova 19.09.2020. na Maloj sceni HD.
 
natječaj, rezidencijalni program

Jan van Eyck Academie - otvorene prijave za rezidencijalni boravak

Umjetnici, kustosi, dizajneri (grafika/moda/hrana i sl.), pisci i arhitekti pozvani su da se prijave na rezidencijalni boravak na Jan van Eyck Academie (Nizozemska), u trajanju od 12 mjeseci. Prijave se primaju do 1. listopada 2020.!
 
natječaj

Goranska kiparska radionica Lokve - poziv na izlaganje

Goranska kiparska radionica Lokve poziva umjetnike na sudjelovanje na skupnoj izložbi Izložba u spilji Lokvarki IV, koja se već četvrtu godinu za redom organizira u jedinstvenom ambijentu geomorfološkog spomenika prirode – u spilji Lokvarki. Rok za prijave je 21. rujna 2020.!
 
natječaj

VAHA - poziv na prijavu

Berlinska organizacija MitOst poziva umjetničke organizacije da se prijave na dvogodišnji program VAHA: Building Common Ground for Spaces of Public Discussion & Dialogue. Rok za prijavu je 14. rujna 2020.!
 
natječaj

Raspisan Javni poziv za poticanje proizvodnje mikroproračunskih dugometražnih igranih filmova

Hrvatsko audiovizualno vijeće na temelju prijedloga ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra raspisuje Javni poziv za poticanje audiovizualnog stvaralaštva u 2020. godini, kategorija: poticanje proizvodnje mikroproračunskih dugometražnih igranih filmova. Prijavnica i svi dokumenti podnose se najkasnije do 7. listopada 2020.!
 
natječaj, rezidencijalni program

Art Universe Agency – natječaj za izvedbene umjetnike

Art Universe Agency poziva na sudjelovanje na konferenciji 'International Physical Theatre Lab & International Performing Arts', koja će se održavati u prosincu ove godine u Austriji. Natječaj je otvoren do 6. rujna 2020.!
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Različitost i uključenost' u Širokom Brijegu

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg objavljuje natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Različitost i uključenost', u sklopu Međunarodnog dana i Europske noći muzeja u 2020. godini. Natječaj je otvoren do 1.  listopada 2020., do ponoći!
 
natječaj

Raspisan Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu

Ministarstvo kulture i medija obavještava sve potencijalne prijavitelje da je raspisan 'Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu' s rokom prijave od 1. rujna do 1. listopada 2020. godine.
 
natječaj

Otvorene su prijave za 8. Diversions International Short Film Festival

Otvorene su prijave za osmo izdanje Diverzija koje će se održati od 5. do 8. srpnja 2021. godine u Svetom Ivanu Zelini. Rok za prijave je 7. siječnja 2021.!
 
natječaj

Noć performansa 17. listopada u Zagrebu – otvoren poziv za sudjelovanje

Ovogodišnja Noć performansa, podnaslovljena 'Sve je moguće osim nemogućeg prostora za performans', održat će se 17. listopada u Zagrebu, a natječaj za sudjelovanje na toj manifestaciji otvoren je do kraja kolovoza.
 
natječaj

Poziv za izlaganje radova u MGM Dunav

Mirovna grupa mladih Dunav provodi aktivnosti iz suvremene kulture i umjetnosti kroz podršku Zaklade Kultura nova u sklopu kojih poziva umjetnike iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije da izlažu svoje radove od 25. rujna u prostorima Udruge na adresi Voćarska 17 u Vukovaru. Rok za prijavu je 15. rujna 2020.!
 
natječaj

33. međunarodni filmski festival za djecu i mlade (ICFF) - poziv

33. međunarodni filmski festivala za djecu i mlade (ICFF) će se, zbog pandemije koronavirusa, ove godine održati virtualno od 18. do 23. listopada. Rok za prijave je 15. rujna 2020.!
 
natječaj

Počele su prijave za 12th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za dvanaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge, a ostat će otvorene do 25. listopada 2020., u ponoć!
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Garaži Kamba

Udruga Kružok otvara poziv namijenjen umjetnicima i kustosima za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, radionica, performansa, akcija ili bilo kakvih umjetničkih suradnji.
 
natječaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj radionici animiranog filma na Visu

Zagreb film 11. put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranog filma koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od 29. rujna do 3. listopada. Rok za prijavu na natječaj je 15. rujna 2020. godine.
 
natječaj

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za prijem novih članova

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za upis novih članova, koji će se svake godine odvijati tijekom čitave godine, a umjetnici koji zadovolje strukovne kriterije biti će primljeni i upisani u udrugu kako budu pristupali natječaju - svaki mjesec na kraju mjeseca, o čemu će primiti obavijest na svoje e-mail adrese. 
 
natječaj

Javni poziv za sudjelovanje u projektu 'Neka jedu kolače!'

Arktik – Institut za budućnost pokreće međunarodni umjetnički projekt “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” kao dio programa IF Festivala – Međunarodnog festivala postavljanja pitanja.
 
natječaj

Preparatory Action Music Moves Europe: Innovative support scheme for a sustainable music ecosystem

U okviru pripremne mjere Music Moves Europe: Boosting European music diversity and talent za 2020. godinu otvoren je poziv za podnošenje prijava kojim se nastoji odgovoriti na potrebu pružanja podrške zelenom, digitalnom, pravednom i otpornom oporavku europskog glazbenog ekosustava, kao i njegovom daljnjem razvoju nakon krize izazvane virusom COVID-19, a sve s krajnjim ciljem veće održivosti sektora. Rok za podnošenje prijava je 30.09.2020.
 
natječaj

PACT Zollverein - poziv za rezidencijalni program

Objavljen je poziv za rezidencijalni program PACT Zollvereina u Essenu za siječanj-srpanj 2021. Rok za prijavu je 2. rujna 2020.
 
natječaj

Natječaj za financiranje prijevoda drame portala Drame.hr

Portal Drame.hr objavljuje svoj osmi natječaj za financiranje prijevoda drama na strane jezike. Natječaj je otvoren do 10. rujna 2020., a u selekciju ulaze tekstovi pristigli na portal od prošlog natječaja do navedenog roka.
 
natječaj

HAVC: Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2021. godini

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) objavljuje Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti i programe međunarodne suradnje u 2021. godini.
 
natječaj

Hackn3t poziv na online rezidencije

Hackn3t je online rezidencijalni program s ciljem prikazivanja svakodnevne digitalne umjetničke, programerske, ili druge kreativne tehnološke prakse u obliku mrežnih konferencijskih poziva otvorenih javnosti.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u projektu #VR_inc 2020

Umjetnička organizacija Format C objavljuje Poziv na sudjelovanje u produkciji digitalnih 3D skulptura i skupne izložbe u virtualnom prostoru - #VR_inc 2020. Rok za prijavu: 1.09.2020.
 
natječaj

Književni natječaj 'Ispričaj nam priču'

POUMAR poziva sve književnike, afirmirane i one koji osjećaju da bi to mogli postati, da im pošalju svoje kratke priče na slobodnu temu na natječaj naziva 'Ispričaj nam priču'. Izabrani radovi bit će tiskani u formi zbornika (višejezičnog) uz prigodne naslovne ilustracije akademskih umjetnika/ca uz svaku priču. Natječaj je otvoren do15. rujna, u 23,59 sati!
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u programu /'fu:bar/ 'glitch art' festivala u 2020.

Objavljen je Poziv na sudjelovanje u izvedbenom i izložbenom programu /'fu:bar/ glitch art festivala u 2020.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Let s Gavranom'

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Let s Gavranom' koja će se održati u izložbenom prostoru POU Matija Antun Relković u sklopu aktivnosti predviđenih za manifestaciju Let s Gavranom, posvećenu kazališnom i proznom radu Mire Gavrana, našeg najprevođenijeg pisca. Rok za prijavu je 10.9.2020.
 
natječaj

Prijave radova na 4. Sajam 3N – Napusti normalne naprave

Drugo more poziva umjetnike, DIY entuzijaste i izumitelje na sudjelovanje u četvrtom Sajmu neobičnih naprava – 3N, koji će se u okviru programa Žiroskop održati u velikoj dvorani riječke Filodrammatice, u popodnevnim satima 4. i 5. rujna 2020. godine. Rok za prijavu je 15. kolovoza.
 
natječaj

Raspisan natječaj za četvrtu književnu nagradu Fric

Tjednik Express raspisao je Natječaj za književnu nagradu Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2019./20., 75 tisuća kuna vrijedno priznanje koje je ime dobilo po nadimku Miroslava Krleže.