festival

'Cest is d' best' od 4. do 7. lipnja u Zagrebu


vrijeme: 04.06.2009. - 07.06.2009.
mjesto: Zagreb

Međunarodni ulični festival 'Cest is d' Best', na kojem će sudjelovati više od 300 izvođača iz dvadesetak zemalja, održat će se u središtu Zagreba od 4. do 7. lipnja, najavljuju organizatori. Trinaesti festival donosi oko 150 sati programa, performansa te glazbenih, likovnih, plesnih i drugih priredbi.

Kao zvijezde ovogodišnjeg programa najavljeni su švedski mađioničar Charly Caper, dvojac iz Japana Senmaru & Yuki te australski vatreni četverac 'Flame Oz'. Osim njih, na festivalu sudjeluje 35 cirkuskih izvođača iz Hrvatske i inozemstva, 26 glazbenih izvođača te osam autora instalacija izabranih na natječaju.

Festival će otvoriti 'Kraljevi ulice', a, prema najavama, jednu bi pjesmu na otvorenju s njima trebao otpjevati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prije samog otvorenja, od Trga bana Jelačića do Cvjetnog trga u paradi će se predstaviti ovogodišnji cirkuski izvođači.

Novost ovogodišnjeg festivala su 'pub kviz' u Tkalčićevoj, stand up komedija kod Charliea, Plesnjak na Zrinjevcu te poezija u Tkalčićevoj, gdje će biti i 'Centar za hitne i sitne popravke raspoloženja'.

Tijekom festivala tradicionalno će se održati utrka beba, utrka smetlara, šahovske simultanke, ulične košarkaške utakmice te piknik na Trgu bana Jelačića. U 'Festivalskom klubu na Štrosu' priredit će se manji koncerti i filmski festival.

Organizatori festivala su 'Kraljevi ulice', Agencija Spektakl, Agencija Imago i Agencija Proglas. (Hina)

 

(R.P.B., 02.06.2009)