festival, djeca, mladi

49. međunarodni festival djeteta u Šibeniku


vrijeme: 20.06.2009. - 04.07.2009.
mjesto: Šibenik

Međunarodni dječji festival (MDF), koji se u Šibeniku ove godine održava 49. put pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, trajat će od 20. lipnja do 4. srpnja, a u 14 dana održat će se 147 programa, što je dosad najviše, rečeno je na konferenciji za novinare u Šibenskome kazalištu.

Broj programa MDF-a je veći zbog bogatog programa 'Trgovi i ulice', u sklopu kojega će se održati čak 59 programa na nekoliko mjesta u središtu Šibenika, ali i u gradskim četvrtima i susjednim gradovima i općinama, rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj Šibenskoga kazališta Dragan Zlatović.

Ove godine na MDF-u će nastupiti čak 25 anasambala i umjetnika iz 19 država, a otvorit će ga predstava 'Igra skrivača 3-4' suvremenoga plesnog ansabla 'Dina Telem Group' iz Izraela, rekao je Zlatović.

Festival je ostvario dobru suradnju s ljetnim festivalima koji se održavaju u Skoplju i Kotoru, a ostvarit će suradnju i s jednim lutkarskim festivalom iz Poljske, što bi nam trebalo pomoći da dobijemo novac iz fondova za kulturu Europske unije, istaknuo je Zlatović.

Pročelnica šibenskoga Gradskog ureda za društvene djelatnosti Živana Podrug najavila je na konferenciji za novinare da će na dan otvorenja MDF-a na šibenskoj obali biti organiziran veliki vatromet praćen glazbom te da će na zabavi nastupiti Damir Urban i sudionici Dječjega glazbenog festivala 'Zlatni mikrofon'.

'U popratnom programu MDF-a u sklopu 21. simpozija socijalne pedijaterije u Šibeniku će se sastati središnji koordinacijski odbor akcije 'Gradovi i općine prijatelji djece' kojoj se pridružio i grad Šibenik', rekla je Živana Podrug.

Najavila je da će prvi put u popratnome festivalskom programu, u organizaciji Obiteljskog centra Šibensko-kninske županije, biti održana radionica u povodu nacionalne kampanje protiv kažnjavanja djece pod nazivom 'Kažnjavanje djece je kažnjavanje budućnosti'. (Hina)

 

(R.P.B., 10.06.2009)