Preskočite na glavni sadržaj

ZKM nastupio na festivalu Wiener Festwochen u Beču

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) nastupilo je s predstavom "Generacija '91.-'95.", u režiji Boruta Šeparovića, na prestižnom europskom kazališnom festivalu Wiener Festwochen u Beču, izvijestio je ZKM.
url: http://www.zekaem.hr
Predstava "Generacija '91.-'95." s velikim je uspjehom izvedena 13. i 14. lipnja u bečkom kazalištu "Dschungel", a kazališni kritičari ocijenili su je "kao izvanrednu i uvjerljivu poduku iz hrvatske povijesti", stoji u priopćenju ZKM-a.

U kritici za bečki "Kurier" Heinz Wagner je istaknuo kvalitetu glumaca, Patricia Kafer je za "Die Presse" napisala da mladi iz Hrvatske u toj predstavi "uvjerljivo, odlučno i hrabro analiziraju svoju povijest", a Patricia Gassner je u tekstu za agenciju APA izvijestila da je "publika vidno oduševljena zahvalila glasnim i dugim aplauzom, praćenim povicima i odobravanjem".

U predstavi, praizvedenoj u studenom prošle godine u ZKM-u i napravljenoj prema motivima romana "Je.. sad hiljadu dinara" Borisa Dežulovića, glume Aldin Kasumović, Andrej Kopčok, Andrej Vesel, Bernard Tomić, Dario Stajčić, Filip Jurković, Ivan Fedor, Ivan Pašalić, Luka Šulje, Matija Čigir, Marija Šakoranja, Nikola Nedić i Svebor Kamenski Bačun. Dramaturgiju potpisuje Goran Ferčec.

Festival "Wiener Festwochen", prvi put održan 1951., jedan je od središnjih kulturnih događaja Austrije. Ove godine održava se od 14. svibnja do 20. lipnja i prikazat će 196 predstava iz 23 zemlje.

Šeparovićeva predstava prikazana je u programu Forum Festwochen, tematski nazvanom "Generation (ex) YU".

(Hina)