Preskočite na glavni sadržaj

Tribina "(Ne)Moć Nasilja" u Rijeci

U četvrtak, 29. srpnja, u 21 h u Art-kinu Croatia u Rijeci će, u sklopu programa Motovun u Rijeci, biti prikazan i "Srpski film" Srđana Spasojevića - koji je proglašen najbrutalnijim filmom posljednjih godina.
vrijeme: 29.07.2010. 21:00
mjesto: Rijeka
url: http://www.art-kino.org
Premijera na South by Southwest Film Festivalu šokirala je i publiku i kritičare, a redatelja su usporedili sa imenima kao što su  Gaspar Noe, Lars Von Trier i David Lynch. Filmski kritičar Eugene Novikov napisao je da 'filmaši imaju moralnu obvezu da ne prikažu određene scene' te da je ovdje 'granica pređena'.

Odmah nakon filma u 22:45, u Art-kinu se održava tribina "(Ne)moć nasilja" koju će moderirati kulturologinja i novinarka Nataša Petrinjak, a sudjeluju filmski kritičar Aldo Paquola, profesor Nikola Petković (Odsjek za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci) i kulturolog i mediolog Boris Ružić, te po želji i publika Art-kina.

Moderatorica Nataša Petrinjak je o tribini napisala: "Budući da je "Srpski film" osigurao prikazivanje u Hrvatskoj, za razliku od Njemačke na primjer, na tribini "(Ne)moć nasilja" tematiziramo "Srpski film " povodom njegova prikazivanja na Motovun film festivalu i pratećem programu u Art-kinu Croatia  – je li to snažan, iskren, beskompromisan i kvalitetan način razotkrivanja nedvojbenog (pornografskog) nasilja kojem smo svakodnevno izloženi ili nas snuff filmovi dopingiraju kako bi "ojačali" za služenje nasilju?"