Preskočite na glavni sadržaj

Scenarij Marije Škrlec pobjednik natječaja Palunka

Prvu nagradu 9. europskog natječaja za scenarije kratkometražnog filma osvojila je Marija Škrlec za scenarij 'Vratit će se laste', izvijestio je Hrvatski filmski savez (HFS), čiji je projekt Palunko, s mrežom udruga Nisi Masa, organizirao natječaj.
url: http://www.hfs.hr
Drugo mjesto dijele Hrvoslava Brkušić (scenarij 'Hvala tebi') i Marija Eterović (scenarij 'To nisam ja').

Pobjednički scenarij predstavljat će Hrvatsku na sljedećoj razini natjecanja gdje će, s njih još 25 iz cijele Europe, konkurirati za sudjelovanje u naprednoj scenarističkoj radionici European Short Pitch, koja će se iduće godine održati u francuskom mjestu Moulin d'Ande-Ceci.

Nagrađene autorice osvojile su knjige u izdanju HFS-a, pretplate na Hrvatski filmski ljetopis i iskaznice za filmske programe u kinu Tuškanac.

O pobjednicima je odlučivao žiri u kojem su bili prethodni pobjednici tog scenarističkog natječaja, koji se u Hrvatskoj održava peti, a u Europi deveti put za redom. Natječaj se održava u 23 zemlje i namijenjen je mladima autorima od 18 do 28 godina.

Palunko je projekt HFS-a usmjeren razvijanju kulture filmskog pisanja, oživljavanju scenarističke edukacije i promicanju scenaristike u Hrvatskoj.

(Hina)