festival

oOoze festival 2009. u Osijeku


vrijeme: 12.11.2009. - 13.11.2009.
mjesto: Osijek, Tvrđa

oOoze je crossmedia kulturni događaj koji objedinjuje glazbu, vizualne umjetnosti, street art, performance i video. oOoze se do sada održavao 2007. na otoku Korčuli i 2008. u Dubrovniku, a na njemu je sudjelovalo 30 likovnih umjetnika, 100 glazbenika, 30 video i filmskih umjetnika. Ovogodišnje izdanje festivala će se održati 12. i 13. studenog u osječkoj Tvrđi.

Nakon ljetnih audio vizualnih intervencija u prirodnom ambijentu jedne korčulanske uvale te plažama i terasama devastiranog dubrovačkog de luxe hotela Belvedere, ovogodišnji oOoze seli se na kontinent. Program će se 2009. odvijati na više lokacija u Tvrđi - povijesnom dijelu grada Osijeka.

Vizualni umjetnici će svojim svjetlosnim instalacijama, video performansima i art filmovima slikati po zidovima Tvrđe, a sve to uz potporu glazbe i zvučnih efekata. oOoze želi da umjetnici  okruženje u kojem stvaraju integriraju u svoje radove i to tako da zajedno čine nerazdvojnu umjetničku cjelinu koju će posjetitelji šećući Tvrđom sami otkrivati. Zapravo, cijela Tvrđa postati će tijekom dva dana umjetnička galerija na otvorenom.

Cijeli umjetnički program s ulica kasnije u noć postepeno prelazi u koncertne prostore i klubove do ranih jutarnjih sati. Tako će Osječani konačno moći uživati u glazbi Darka Rundeka i plesati uz ritmove najsuvremenijih glazbenih pravaca koji se događaju po europskim metropolama - avangardni minimal, šaljivi space disco te dub i reggae.

Ulaznice u predprodaji za programe: Koncert Darko Rundek Cargo trio, Rezonant says hello!, i Reggae dub party-a nalaze se u Turističkoj zajednici grada Osijeka, Amsterdam pubu, klubu Tufna, caffee baru K topu, caffee baru Valentino i Turističkoj zajednici Baranje u Belom Manastiru.

Za ostale programe ulaz je besplatan.

Festival predstavlja Darko Pecotić ispred studija Kičendizajn koji je nedavno organizirao i prvi Surduk festival Baranja.

 

(R.P.B., 10.11.2009)