radionica, kolonija, djeca, mladi

'Cool School' - besplatne radionice za djecu na Trešnjevci i u Prečkom


vrijeme: 04.01.2010. - 10.01.2010.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka i Dom kulture Prečko

U Centru za kulturu Trešnjevka i Domu kulture Prečko, od 4. do 10. siječnja 2010. godine bit će održan Cool School, program besplatnih kreativnih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

'Ilustracija glazbe'
Voditeljica: Nina Brkić

Ova likovno-glazbena radionica ima za cilj poticati imaginaciju i kreativne potencijale kod djece, tako što djeca pod dojmom određene glazbene kompozicije na papir prenose sve svoje asocijacije i trenutne emocije. Djeca osnovnoškolskog uzrasta moći će sudjelovati na radionici svakim danom od 11 do 12,30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka.

'Čarolija mozaika'
Voditeljica: Petra Ružić

Mozaik je poznata slikarska tehnika, koja se izvodi slaganjem raznobojnih, manje ili više pravilnih kockica kamena, obojenog stakla i glazirane keramike. Djeca će na ovoj radionici skicu u boji prenositi na karton i lijepljenjem ga oblagati komadićima razbijenih raznobojnih keramičkih pločica. Radionica je namijenjena djeci od 4. do 8. razreda, a održavat će se od 17 do 18,30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka.

'Od bajke do lutkarske predstave'

Voditeljica: Zlata Kovač

Ova lutkarska radionica povest će djecu u svijet priče braće Grimm 'Tratinčica'. Čitat ćemo priču, glumiti, izrađivati lutke, stvarati lutkarsku predstavu, igrati se, otkrivati i razvijati osobnost, neposrednost i spontanost. Na zadnjem danu radionice djeca će svojim najbližima predstaviti svoju lutkarsku predstavu. Radionica je namijenjena djeci od 1. do 4. razreda., a održavat će se u Centru za kulturu Trešnjevka od 11 do 12,30 sati.

'We're going on a bear hunt'

Voditelji: Miroslav Huzjak i Sandra Huzjak

Na radionici će djeca uz učenje engleskog jezika kroz interpretaciju slikovnice Bear Hunt, kombinirati zvuk, pokret i sliku koristeći kistove, boje i velike papire, te na daskama pozornice stvarati malu scensku priču koju će predstaviti roditeljima i prijateljima. Radionica će se odvijati u Domu kulture Prečko od 11 do 13 sati, a namijenjena je djeci od 6 do 10 godina.

 

(R.P.B., 21.12.2009)