Preskočite na glavni sadržaj

Dani kršćanske kulture 2011.

Dani kršćanske kulture 2011.
Nakladna kuća Verbum, od 9. do 19. travnja, u tri hrvatska grada - Splitu, Dubrovniku i Šibeniku, organizira 7. po redu međunarodnu manifestaciju 'Dani kršćanske kulture'. Jedan od ciljeva manifestacije je učiniti kulturu dostupnom svima zbog čega su svi sadržaji manifestacije besplatni, a ulaz slobodan.
 
vrijeme: 09.04.2011.
mjesto: Split, Dubrovnik, Šibenik
url: http://www.danikrscanskekulture.info
Ciljevi manifestacije su, s jedne strane, ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva. S druge strane, manifestacija želi otvoriti prostor suvremenim autorima, onima koji osluškuju vrijeme u kojemu živimo i koji na različitim područjima kulturnog i umjetničkog djelovanja stvaraju nadahnuti kršćanskom vizijom svijeta i stvarnosti.

Pojedini kulturni sadržaji, koji bi sami po sebi u redovitim uvjetima možda ostali nezapaženi, uključeni u program Dana kršćanske kulture postaju dodatno istaknuti i osvijetljeni na manifestaciji koja privlači široki krug publike.

U okviru Dana kršćanske kulture dodjeljuje se i nagrada Andrija Buvina za doprinos kršćanskoj kulturi onoj osobi ili ustanovi koja je dala najzapaženiji doprinos razvoju kršćanske kulture, odnosno zastupanju kršćanskih vrijednosti u kulturno-javnom životu. Ove godine nagrada je pripala njemačkom publicisti i novinaru Peteru Seewaldu.

I ove godine bogat program manifestacije čine izložbe, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, tribine, koncerti, projekcije filmova, radionice za djecu, dan otvorenih vrata muzeja, a ovogodišnji program tijekom jedanaest dana imat će više od 50 različitih sadržaja u tri grada.

Program manifestacije moguće je pogledati ovdje, a detaljnije informacije potražite na: www.danikrscanskekulture.info