Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: 'Crkve baljanskoga područja'

U prostoru Lapidarija u Balama, danas, 12. rujna, u 20 sati, u sklopu manifestacije Tjedan istarskih muzeja, otvora se izložba pod nazivom 'Crkve baljanskoga područja: tragovi u vremenu - Izbor iz fotografske arhive Arheološkoga muzeja Istre'. Autori su Milan Radošević i Aldo Šuran, a izložba ostaje  otvorena do 26.rujna.
vrijeme: 12.09.2011. 20,00
mjesto: Bale; Lapidarij
Izložba je nastala kao rezultat suradnje Istarskog povijesnog društva - Societa' Storica Istriana i Arheološkoga muzeja Istre pri digitalizaciji povijesne fotografske građe Muzeja te suradnje s Udrugom za kulturu Kamene priče. Usporedbom muzejskih fotografija iz razdoblja od 50-ih do 80-ih godina 20. stoljeća s današnjim stanjem ukazat će se na stupanj očuvanosti dijela bogate crkvene graditeljske baštine baljanskoga kraja. Radi se o srednjovjekovnim i novovjekovnim crkvama sv. Pavla, sv. Ilije, sv. Andrije, Sv. Duha, sv. Marije Vele i sv. Mihovila.

Organizatori izložbe su Istarsko povijesno društvo - Societa' Storica Istriana, Udruga za kulturu Kamene priče i Arheološki muzej Istre.