Preskočite na glavni sadržaj

Baletna predstava 'Vesela udovica' u Velikoj Gorici

Baletna trupa 'Croatia' gostuje u Velikoj Gorici u četvrtak, 29. rujna, s predstavom 'Vesela udovica' Franza Lehara u koreografiji Sonje Kastl. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 29.09.2011. 19,30 h
mjesto: Velika Gorica; Dvorana Gorica
url: http://www.pouvg.hr/

Baletnu trupu 'Croatia' 1994. godine osnovao je Svebor Sečak, prvak Baleta HNK u Zagrebu s ciljem promoviranja baletne umjetnosti u Hrvatskoj i inozemstvu. Trupa je sastavljena od profesionalnih plesača Baleta HNK.

Baletna trupa' Croatia' osim diljem Hrvatske nastupala je u Italiji, Sloveniji, Mađarskoj, BiH, Crnoj Gori, itd. (nastupila je u Milenijskoj kupoli, u Royal Opera House Covent Garden i prestižnom teatru Sadler´s Wells u Londonu te gostovala na velikom festivalu u Jordanu i na National Arts Festivalu u Južnoafričkoj Republici). Trupa je svojim programom predstavljala RH na EXPO u Japanu i na 43. međunarodnom festivalu u Hammametu, u Tunisu, te svečano otvorila Međunarodni forum nezavisnih kazališnih skupina u aleksandrijskoj biblioteci u Egiptu. Sudjelovali su i u programu na otoku Bermuda u povodu 400. obljetnice postojanja tog otoka te na 15. međunarodnom festivalu plesa u Maracaibu, Venezuela. U travnju 2010. Baletna trupa 'Croatia' gostovala je na festivalu 'Short and Sweet' u Sydneyu, Australija. U studenom 2010. trupa je gostovala zajedno s Madrid Balletom u Meksiku na EXPO-u u Guanajuatu. Repertoar trupe uglavnom se sastoji od manjih klasičnih baleta te nacionalne baštine i kraćih suvremenih baleta mladih hrvatskih koreografa.

Zainteresirani mogu ulaznice preuzeti na info-pultu POU Velika Gorica.