predstava, djeca, mladi

Premijera u Centru mladih 'Ribnjak'


vrijeme: 26.11.2010. - 27.11.2010.19,00 / 20,30
mjesto: Zagreb; Centar mladih "Ribnjak", Park Ribnjak 1

U petak, 26. studenog, u 19,00 i 20,30 sati, u Centru mladih 'Ribnjak', premijerno će se izvesti predstava 'Tko mi je uzeo žvaku iz pepeljare ?' Ana Marie Bogdanović i Bruna Isakovića. Repriza se može pogledati u subotu, 27. studenog u isto vrijeme.

U prostoriju su dovedena četiri majmuna. Na sredinu je postavljen visoki drveni stup, na čijem vrhu se nalazio svežanj banana. Jedan od gladnih majmuna počeo se penjati uz stup, kako bi došao do banana. Ali u trenutku kad je prišao vrlo blizu, zalili smo ga hladnim
tušem. Majmun se ubrzo spustio sa stupa i napustio pokušaj da se nahrani. Svaki je od majmuna pokušao isto, i svakog je zaustavila hladna voda iz tuša. Nakon nekoliko pokušaja i oni su konačno odustali.

Zatim je iz sobe izveden jedan majmun i doveden drugi (novi). Kad se pridošlica počeo penjanti uz stup, ostali su ga zgrabili i povukli na pod. Nakon što mu se to nekoliko puta dogodilo, konačno je i on odustao, pa nije više ni pokušavao. Majmuni su bili zamjenjivani jedan po jedan. Svaki put bi novog majmuna ostali povlačili dolje, prije nego što bi ovaj uspio stići do banana. S vremenom su u sobi ostali samo oni majmuni, koji nikada nisu osjetili hladan tuš. Niti jedan od njih se nije želio popeti na stup.

Glazba: Tibor Szirovicza, scenografija: Patrizia Donà, produkcija:  UPPU 'PULS'

(M.K., 25.11.2010)