Preskočite na glavni sadržaj

Radionica antičkih mozaika u Solinu

Turistička zajednica grada Solina u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu organizira interaktivnu radionicu antičke tradicije izrade mozaika u Saloni. Radionica se odvija od 21. do 24. svibnja.
vrijeme: 21.05.2012.
mjesto: Solin; Arheološki lokalitet Salona
Osim povećanja broja posjetitelja, cilj ove manifestacije je i edukativnog karaktera - u dogovoru sa školama i vrtićima djeca će se educirati o povijesnoj baštini. To je ujedno i savršen uvod u projekt 'Kreativno interaktivni ulaz u Salonu' koji bi potaknuo kako interes posjetitelja tako i interes medija te na izvrstan način promovirao Salonu, najvažniji turistički dragulj toga kraja.
 
Radionicu antičkih mozaika izvodit će profesori i studenti Umjetničke akademije u Splitu (UMAS), Odsjek za konzervaciju-restauraciju, pod vodstvom dekana Branka Matulića, čime će se ujedno obilježiti i 15 godina od osnutka UMAS-a. Zajednička želja Turističke zajednice grada Solina i Umjetničke akademije u Splitu je da ova manifestacija raste i razvija se u sljedećim godinama, imajući u vidu činjenicu da je Salona nekoć bila centar mozaičke proizvodnje.

Radionica će se održavati u navedenom terminu svaki dan od 9 do 14 sati u vrtu Tusculum, usred antičke Salone, gdje će posjetitelji moći uživati u prezentaciji izrade mozaika te se i sami okušati u istom. Ulaz na radionicu je besplatan, uz obveznu kupnju ulaznice za Arheološki lokalitet Salona unutar kojega će se radionica izvoditi (20 kn za odrasle odnosno 10 kn za djecu).