Preskočite na glavni sadržaj

Henkel Art.Award. 2012

Henkel CEE jedanaesti put za redom objavljuje prijavu za sudjelovanje u natjecanju Henkel Art.Award. za regiju Srednje i istočne Europe. Umjetnička nagrada u vrijednosti od 35,000 eura sastoji se od 7,000 eura novčane nagrade i dvije izložbe te je namijenjena kreativnim vizualnim umjetnicima iz 23 zemlje u regiji uključujući i Hrvatsku. Rok za slanje radova istječe 25. svibnja 2012.
prijava: 25.05.2012
url: http://www.henkel-cee.com
Hrvatski su umjetnici tijekom godina zabilježili značajan uspjeh u okviru natjecanja Henkel Art.Award. uključujući glavnu nagradu koju je 2004. godine osvojila Ines Vlahović te specijalnu nagradu za mlade umjetnike koju je 2006. godine osvojio Igor Eškinja, a 2010. godine mlada umjetnica Nina Kurtela.

Ove će godine Henkel Art.Award. 2012., u suradnji s KulturKontakt Austria i Muzejom moderne umjetnosti u Beču (MUMOK), još jednom odati priznanje istaknutim i inovativnim radovima umjetnika na područjima slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija.

Renomirani međunarodni žiri bit će sazvan u ljeto 2012. godine kako bi odabrao pet finalista u borbi za glavnu nagradu te odlučiti o pobjedniku. Pobjednik će bit proglašen na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Beču u listopadu 2012. godine.

'Umjetnost pridonosi uzajamnom razumijevanju, ali iznad svega kulturalnoj razmjeni', izjavio je Günter Thumser, predsjednik Henkel CEE, objašnjavajući razloge Henkelovog dugoročnog angažmana u sponzoriranju umjetnosti.

Kompanija Henkel CEE sa sjedištem u Beču, zadužena je za koordinaciju poslovanja u 32 zemlje širom Srednje i istočne Europe kao i Srednje Azije. Kompanija Henkel CEE je vodeći dobavljač deterdženata, sredstava za čišćenje i kozmetičkih proizvoda. Također je tržišni lider u segmentu kozmetike za kosu i ljepila kao i u segmentu proizvoda namijenjenih obradi površina. U 2011. godini, kompanija Henkel CEE zapošljavala je oko 9.000 ljudi, ostvarujući prihode od 2.809 milijuna eura. Proizvodi kompanije Henkel dostupni su u Austriji više od 120 godina, a proizvode se na poslovnoj lokaciji u Beču od 1927. godine.

Kontakt:
Ana Kljaić Balenović, Direktorica korporativnih komunikacija, Henkel, regija Adria
Tel.: (+385-1) 6008 103
e-mail: ana.kljaic@henkel.com

Više