Preskočite na glavni sadržaj

Danas počinje 'Ljeto na Strossu'

Manifestacija 'Ljeto na Strossu', koja se na zagrebačkom Strossmayerovom šetalištu ove godine održava do 2. rujna, počinje danas koncertom glazbenog sastava 'Sick Swing Orchestra' na pozornici pokraj kule Lotrščak i predstavom 'Pepeljuga' Malog kazališta lutaka 'LET'.
vrijeme: 29.05.2012.
mjesto: Zagreb; Strossmayerovo šetalište
url: http://www.ljetonastrosu.com
U sklopu 12. 'Ljeta na Strossu' održat će se i nekoliko tradicionalnih događaja kao što su Izbor za najljepšeg psa mješanca u sklopu kojega se organizira i udomljavanje napuštenih pasa iz zagrebačkih azila za životinje. Posebna svečanost održat će se 30. lipnja kada se organizira Doček pola nove godine uz prigodan vatromet i otvaranje šampanjca, a tradicionalno će se održati i Modna revija Zagrebačke škole za tekstil, kožu i dizajn u kojoj učenice osobno nose svoje modne kreacije.

Obilježja 'Ljeta na Strossu' su besplatni koncerti klupskih glazbenih sastava, nedjeljni 'Pub kviz znanja' koji vodi i uređuje redatelj Mario Kovač, svakodnevne likovne radionice i likovna kolonija u kojoj sudjeluje više desetaka akademskih umjetnika te kazališne predstave za djecu koje realizira Malo lutkarsko kazalište 'LET'.

Ovogodišnja scenografija 'Ljeta na Strossu', koju potpisuje likovna umjetnica Marta Crnobrnja, spaja simbole i vrijednosti zapadne civilizacije i afričkih te južnoameričkih plemena. Uz četiri velika lustera koja izlaze iz krošnji kestena na stablima istih bit će postavljeno deset različitih lutki koje predstavljaju plemenske poglavice i vračeve.
(Hina)