Preskočite na glavni sadržaj

Stipendije američke vlade za hrvatske profesore i asistente

Hrvatska i ove godine sudjeluje u programu akademske mobilnosti, pod nazivom Junior Faculty Development Program (JFDP), koji financira američka vlada. Rok za prijavu je 18. lipnja 2012.
prijava: 18.06.2012
url: http://www.stipendije.info
Junior Faculty Development Program (JFDP) je program američke vlade namijenjen nastavnicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti koji predaju najmanje dvije godine na hrvatskim visokim učilištima. Od 2005. godine više od 30 nastavnika iz Hrvatske sudjelovalo je u programu JFDP, između ostalog na prestižnim sveučilištima poput University of California at Berkeley, Columbia University, Georgetown University, George Washington University, Pennyslvania State University i Rutgers University.

U okviru programa JFDP nastavnici mogu provesti jedan semestar (do 5 mjeseci) na sveučilištima u SAD-u, s ciljem unaprjeđenja svojih predavačkih vještina i stručnog usavršavanja u područjima koja predaju na hrvatskim visokim učilištima. Stipendija JFDP pokriva sve troškove usavršavanja u SAD-u: putovanje, školarine, stanovanje, nabavu stručne literature, prisustvovanje stručnim konferencijama, itd.

Program JFDP u Hrvatskoj administrira Institut za razvoj obrazovanja (u ime American Councils for International Education) u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu.

Više