predavanje, tribina

Predavanje: Europske medijske politike


vrijeme: 07.07.2011. u 19 sati
mjesto: Zagreb Klub Booksa

U četvrtak, 7. srpnja, u 19 sati, u zagrebačkoj Booksi će Kate Coyer, stručnjakinja za medijske politike, održati predavanje 'Europske medijske politike' na kojem će govoriti o poziciji neprofitnih medija.
 
Predavanjem Kate Coyer (koje će biti na engleskom jeziku) započinje serija javnih razgovora o europskim medijskim politikama i poziciji neprofitnih medija unutar njih, s ciljem prikupljanja informacija i znanja o dobrim praksama koje bi mogle poslužiti za unapređenje razvoja neprofitnih medija u Hrvatskoj. Predavanja se realiziraju u okviru projekta Prostori govora kojeg su zajednički pokrenuli portali Booksa.hr i Kulturpunkt.hr s ciljem kreiranja platforme za što intenzivniji razgovor o stanju suvremenog medijskog krajolika, s primarnim naglaskom na neprofitne medije i medije koji su usmjereni prema području kulture i civilnoga društva.
 
Kate Coyer je ravnateljica budimpeštanskog istraživačkog Centra za medije i komunikacijske studije (Center for Media and Communication Studies – CMCS), a predaje na odsjecima za javnu politiku i političke znanosti pri CEU u Budimpešti. Također je predavala na Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji te Goldsmith Collegeu Sveučilišta u Londonu gdje je doktorila 2006. godine.
 
Više o događaju i projektu Prostori govora

(D.H.F., 05.07.2011)