Preskočite na glavni sadržaj

'Odisej' otvara novu sezonu kazališta Ulysses

'Odisej' otvara novu sezonu kazališta Ulysses
Premijerom 'Odiseja' u petak, 20. srpnja, na Malom Brijunu počinje ovogodišnja sezona kazališta Ulysses, najavila je redateljica Lenka Udovički na konferenciji za novinare na Brijunima.
vrijeme: 20.07.2012.
mjesto: Mali Brijun
url: http://www.ulysses.hr/

Riječ je o koprodukciji Ulyssesa, 'Gavelle', Srpskoga narodnog pozorišta iz Novoga Sada, Slovenskoga narodnog gledališča iz Maribora, beogradskog Ateljea 212, Sterijina pozorja iz Novoga Sada i Teatra na navigatorot iz Skoplja.

'Nema sumnje da će otvorenje kazališne sezone biti uspješno i na visini, i svi smo redom sretni što ćemo realizirati ovu predstavu koja je već godinama u našim glavama', istaknula je Udovički.

Redatelj Aleksandar Popovski zahvalio je Ulyssesu što mu je omogućio da ostvari projekt, ističući kako je 'Odisej' vrlo kompliciran i prikazuje nomadski način života. Zaključio je kako 'cijeli kreativni tim dijeli san i potrebu da živi i surađuje s različitim ljudima, njihovu želju da se pronađu na istome mjestu te prepoznaju priliku da se suoče sa svojim snovima na Brijunima'. Kako je napomenuo, predstavu je radilo sedam kazališta, a u njoj glume Svetozar Cvetković, Nikola Ristanovski, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Branko Jordan, Nataša Matijašec-Rošker, Anita Mančić, Ozren Grabarić, Dijana Vidušin i Franjo Dijak.

Ravnatelj 'Gavelle' Darko Stazić rekao je kako je riječ o velikom pothvatu u produkcijskome i organizacijskom smislu, a upravitelj Srpskoga narodnog pozorišta Aleksandar Milosavljević izrazio je zadovoljstvo 'spojem znanja i talenta'. (Hina)