natječaj

Poziv umjetnicima za subvencije za putovanje


prijava: 26.08.2011.

Otvoren je treći poziv za subvencije za putovanje u okviru programa Marseilles-Provence 2013/RCF. Prijave se primaju do 26. kolovoza, a sudjelovati mogu umjetnički projekti iz Euro–Arapske regije.

Primaju se projekti iz sljedećih područja: suvremena izvedbena umjetnost (kazalište, ples, cirkus / street art / lutkarstvo), glazba, vizualne umjetnosti, digitalna umjetnost, fotografija, film, novo pisanje, drama, pripovijedanje, poezija, transdisciplinarni projekti.

Kriteriji:
- ciljevi putovanja moraju biti povezani s Marseille Provence 2013 projektima i/ili s područjem Marseille Provence (koje se pruža od Arlesa do La Ciotata preko Pays d’Aix);
- prednost imaju umjetnici i operatori koji:
a) dolaze iz zemalja sa istočne i južne obale Mediterana, a putuju u drugu zemlju iz istog područja
b) dolaze iz zemalja sa istočne i južne obale Mediterana, a putuju u Europu, po mogućnosti ne u Francusku
- cilj putovanja mora izravno ili neizravno pokazati potencijal za konstruktivni i dugoročni učinak na umjetnički sektor na Mediteranu. To znači da putovanje mora doprinijeti vlastitoj izgradnji kapaciteta, koje se može podijeliti putem umrežavanja, te od njega korist mogu imati i drugi umjetnici i operatori u zemlji iz koje umjetnik dolazi, kako bi se održavala, obnavljala i razvijala suvremena umjetnost;
- putovanje se može odvijati već i tijekom ovog poziva, uz rizik da umjetnik kupi kartu, a ne zna da li će mu prijava biti uspješna.

Za kandidate nisu važni nacionalnost niti dob, važno je samo da umjetnik živi i radi u Euro-Mediteranskoj regiji.

Zanimanja: izvođači, kreatori, nastavnici, organizatori kulturnih događanja, administratori, voditelji projekata.

Subvencija je namijenjena kandidatima koji ne mogu samo snositi troškove svog putovanja.

Prijaviti se mogu samo 3 člana umjetničke grupe za isti projekt. Nositelj subvencije prijaviti se može samo dva puta. Kandidati moraju odabrati najjeftiniji način putovanja, a prijaviti se mogu samo za jednu međunarodnu povratnu kartu i troškove vize (ne prihvaćaju se troškovi za lokalni prijevoz).

Svi zainteresirani za subvenciju za putovanje trebaju na stranici www.cimettafund.org popuniti obrazaca za kontakt, kako bi organizatori mogli poslati prijavnicu izravno kandidatu. Popunjenu prijavnicu poslati na grant@cimettafund.org Tjedan dana nakon roka za prijavu, kandidat dobiva obavijest o rezultatima prijave.

(I.P., 26.07.2011)