festival

KalelargArt - festival ulične umjetnosti


vrijeme: 28.07.2011. - 29.07.2011.
mjesto: Zadar
organizator: Radio 057, agencija RMC

KalelargArt - Festival ulične umjetnosti je projekt koji ujedinjuje prezentaciju ulične kulture i animaciju zadarske stare gradske jezgre. 28. i 29. srpnja stara gradska jezgra postat će pozornica brojnih izvođača.

Projekt podrazumijeva plesne, kazališne i preformerske izvedbe u gradu. Kalelargart se odvija u večernjim satima kad se istovremeno održavaju programi na Narodnom trgu, Kalelargi i Forumu, a sastoji se od različitih oblika umjetničkog izraza, od glazbeno - scenskih nastupa, likovno - umjetničkih projekata do raznih uličnih akrobacija i performansa koje zabavljaju prolaznike na svakom koraku. 
 
S raznim umjetničkim prikazima, od monodrame, koncerata bluse i jazz glazbe, raznih performansa, žonglera i mađioničara umjetnost je izašla iz svoje krute forme, dvorana i akademija te sišla među obične ljude i pretvorio ulice grada u pozornicu ispreplićući izvođače s vlastitom publikom.
 
Ove godine 4. Kalelargart donosi bogat program.
 
28. i 29. srpnja stara gradska jezgra postat će pozornica brojnih izvođača. Na Narodnom trgu u 21.15 sati cirkuski show izvest će Cirkorama.
 
Organizatori najavljuju i program iznenađenja - napominju: pripremite kartu grada. Akrobati, štuleri, plesači, trbušne plesačice, dio su repertoara Kalelargarta koji organiziraju radio 057 i agencija RMC.
 
KalelargArt - festival ulične umjetnosti idealno je događanje tijekom ljetnih mjeseci, koje uspješno spaja mediteransku potrebu da se tijekom ljetnih vrućina što više i što duže bude podno neba i zvjezdanih noći. (Izvor: ezadar.hr)
 

(D.H.F., 28.07.2011)